Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 33 184
  • 596
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте. В началото на март кацаме в Неапол и оттам ведняга към Салерно. Въпросът ми е от летището до Салерно има ли директен транспорт или трябва да отидем до жп гарата в Напол? Видях, че е поставян въпросът и преди, но не намерих отговор

Кой е сайтът, където можем да следим разписанието на влаковете и автобуси и да купуваме билети облайн?

Ще имаме 3 дни в Салерно и бихме искали да посетим Амалфи, Позитано, Равело, Соренто и Капри. Ще съм благодарна да ме посъветвате как да ги съметаем оптимално и честно казано транспортът доста ме обърква - достъпни ли са всички градчета с влак от Салерно?

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 13:27 от muholeta_a

# 271
  • Вестерос
Капри самостоятелно. Равело с Амалфи, а Позитано със Соренто Simple Smile

До Капри само по вода.

# 272
Не знам за транспорт директно от летището - ние ходихме до Nаpoli centrale и от там от машините си купувате  билети.Има влакове постоянно - там се вижда и цената на билета и за колко време пристига до Салерно.Има за 40 мин , има и за 2 часа.Казали са Ви по - горе за су1танието на градовете.На гарата на Салерно има спирка за автобусчета до Амалфи и от АмАЛФИ после до Равело. До позитано само от Соренто съм ходила, но вероятно може и от Салерно - просто ще е по - далеко.

Здравейте. В началото на март кацаме в Неапол и оттам ведняга към Салерно. Въпросът ми е от летището до Салерно има ли директен транспорт или трябва да отидем до жп гарата в Напол? Видях, че е поставян въпросът и преди, но не намерих отговор

Кой е сайтът, където можем да следим разписанието на влаковете и автобуси и да купуваме билети облайн?

Ще имаме 3 дни в Салерно и бихме искали да посетим Амалфи, Позитано, Равело, Соренто и Капри. Ще съм благодарна да ме посъветвате как да ги съметаем оптимално и честно казано транспортът доста ме обърква - достъпни ли са всички градчета с влак от Салерно?

# 273
Амалфийското крайбрежие не е достъпно с влак. С автобус се пътува от Соренто до Амалфи, Позитано, Равело. Салерно-Соренто май също няма влак, поне не директен. От Неапол до Соренто се пътува с влак, Circumvesuviana,оттам се хваща автобус за градчетата на крайбрежието. Намерих едно разписание на автобусите на SITA, което бяхме снимали миналата година в Позитано,  ако на някой върши работа. Оставям го тук, макар качеството на снимката да не е много добро:
Скрит текст:

Отдолу се вижда и апликацията, през която могат да се закупят билети, но не сме я пробвали.

# 274
Благодаря!
Доколкото видях до Позитано се стига с автобус до Амалфи и оттам с друг.

За съжаление се оказва, че фериботите през март не работят и май няма да можем да видим Капри

# 275
От Неапол има фериботи. Иначе от Салерно има със смяна  в Позитано и така може да разгледате и Позитано, защото времето между единия и другия кораб е над 2 часа според този сайт, но зависи и от конкретния ден какво е разписанието на корабите:
https://www.ferryhopper.com/en/#/results?itinerary=SCM00,PRJ,SCM … gers=1&vehicles=0
Задайте си параметри и търсете.

# 276
Здравейте, според вас постижимо ли ще е в един ден да посетим Позитано, Амалфи и Равело от Соренто края на април месец. Като планът е:
Качваме се на първия автобус от Соренто в 6:30, слизаме в Амалфи, качваме се направо на автобус за Равело, разхождаме се, посещение и на двете вили и пеша до Амалфи (около час и половина е пеша, мисля че и с автобус би могло да излезе толкова време ако има много хора и задръствания), разходка и там. След това ферибот до Позитано, разглеждаме и се връщаме в Соренто с последния ферибот, който според ferryhopper.com е в 18:40. Дали като наближи датата ще пуснат още фериботи или това е последният?
Дали ще стигне времето или да пропуснем Позитано?

# 277
  • София
Постижимо е, в края на април денят вече е достатъчно дълъг.
Равело - Амалфи никога няма да ти излезе час и половина с автобус, колкото и трафик / хора да има, абсурд.
Не бих го мислил Позитано от сега - развиете на деня, емоциите и умората ще покажат има ли време за него.
Не знам дали ще има фериботи допълнително, но със сигурност има автобуси много по до късно и няма да е проблем прибирането към Соренто.

# 278
Някой ходил ли е скоро в Еденландия? Как е - запазен ли е, западнал ли е? А Зоопарка на Неапол хубав ли е? Те са близо един до друг - кое си заслужава повече според вас?

# 279
  • София
Един такъв въпрос, кога най- рано става за плаж на Амалфи ? Края на май има ли шанс ? Или е риск... нещо ми се върти за 24 май едно ранно море, ама да има полет от София, да има какво да се разгледа, евентуално плаж...чудя се още каква дестинация да избера и да не е вятър и дъжд 5 дни Joy

# 280
Съмнявам се водата да в много топла. За къпане поне края на юни. В Кипър сме били за 24-ти, горещо беше, но и там не беше още много топла водата.

# 281
  • София
Здравейте отново, искам да попитам Гара Гарибалди и Централна гара две отделни сгради ли представляват или са една разделена на две вътре. Нещо не мога да се ориентирам.
От Гарибалди имаме билети за Помпей, а денят след това от Централна гара са ни билетите за Рим.

# 282
  • София
Здравейте отново, искам да попитам Гара Гарибалди и Централна гара две отделни сгради ли представляват или са една разделена на две вътре. Нещо не мога да се ориентирам.
От Гарибалди имаме билети за Помпей, а денят след това от Централна гара са ни билетите за Рим.
Една и съща гара с две части.
Гарибалди е теснопътна - там са само влакчетата за Помпей, Соренто и други в района, които не представляват туристически интерес.
Всички останали - Чентрале.

# 283
  • София
Благодаря. Надявам се, че има достатъчно указателни табели и лесно ще се ориентираме. 😀

# 284
  • София
Има жълти табели Stazione Garibaldi навсякъде, да, лесно ще се ориентираш.
Чентрале е на ниво терен, а Гарибалди е подземна.

Общи условия

Активация на акаунт