Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 33 204
  • 596
  •   1
Отговори
# 360
Запазила съм апартамент на Корсо Умберто с много висока оценка в букинг. Ще се включа скоро с впечатления.

# 361
Там също  по моите представи е супер зле .
Попаднали сте,да...
Сега вече разбирам защо хората не харесват Наполи и го смятат за кофти ,мръсен и цигански град.  Много такива мнения съм чувала..
 Нормално е като се отиде в лоши райони да остане човек с лоши впечатления..
 Не знам в каква посока от Ботаническата градина сте ,  но там в съседство е Рионе Санита' .  Въпреки, че е един от най-старите  е един и от най-бедните и деградирали райони в Неапол.
 Много често  е достатъчно да направиш само крачка из някоя малка уличка, пресечка на голяма булевард и да попаднеш  в тотално различна обстановка, в която ти се иска никога да не си попадал.
Зависи в коя част на корсо Умберто.
Точно там имам предвид кривването в малките улички наоколо. Simple Smile
Порта Нолана е съвсем близо до корсо Умберто, голям, хубав булевард с хубави магазини и заведения.  И на една  минута от него е съвсем друга реалност.
 Въпреки, че може би трябва да се видят и двете .. Simple Smile
 Последният път като бяхме там  , шофьорът ни на таксито ни попита след като толкова  често ходим, дали не би ни харесало да живеем в Неапол. Simple Smile  И на отговора ни,че предпочитаме да го посещаваме като туристи каза" Еее,само хубавото искате да вземете"   Simple Smile
Та така .. ако се ходи само по елегантните места из града , не може да се усети съвсем истинската му атмосфера.
 Но пък не е хубаво и само лошото  и да се генерализира.
 Като говорим само за обстановка.
 Историческото наследство според мен не може по никакъв начин да се постави под въпрос. Много е и е съкровище. Simple Smile

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 08:48 от Mirella27

# 362
Корсо Умберто 22. Амиии каквото такова...

# 363
Мисля, че ако само 1 или 2 квартала, или зони, са хубави, а преобладава мръсотията - нормално е да бъде определен като мръсен. Има го и момента, че все пак е голям град и като такъв, си мисля, че е трудно да изглежда спретнат и китен като малките, крайморски градове и градчета.
 Културното наследство на Италия няма как да се оспори.
Не, то не е само градът - това което се вижда и като се пътува с влака от  Неапол до Салерно, също не е много красиво. Друг е въпросът, че често влаковете минават през гадните части на населените места. Засега ударихме греда и с пиците в Неапол, но пък на гарата в Салерно (отвън) хапнахме пици трепач! В Атрани също седнахме на заведение, много вкусно и с цени като в София, че и по-ниски. Аз мисля, че е добре човек да има една - две нощувки в Салерно/Соренто и да обикаля от там Амалфийско крайбрежие, а и да е в хубава обстановка, Салерно ми се видя много красив. Междудругото, не съм гледала цени, но по цялото Амалфийско крайбрежие ми направи впечатление, че има много стаи за настаняване, включително в Атрани, където бях, чела, че няма много. Даже в Атрани ми се стори, че са повече местата за настаняване от тези, в които живеят местните. Сигурно не са много като бройка, особено в сезона, може да са и недостатъчни, но в момента, си мисля, че има къде и там да отседне човек. В момента е   прекрасно за обикаляне - има хора, но не си пречите. Извън сезона ми е любим сезон, стига времето да е подходящо за разходки.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 09:35 от anmasu

# 364
Корсо Умберто 22. Амиии каквото такова...
Супер ви е местоположението! Много хубаво място.

Иначе разбира се,че ако 1-2 квартала стават е нормално като цяло да се смята за мръсно.
 Но те не са 1-2, много хубави  е елегантни места има в Неапол.
 Салерно ще го проверим това лято, че ще ходим за един концерт.
 Много пъти съм го гледала, но хубавите  хотели ,които ме устройват като условия ,местоположение и т.н. са  доста по-скъпи от нашите си в Неапол ( които и те не може да се каже,че са особено бюджетни)  и винаги ме е отказвало това.

# 365
  • София
Ние в момента сме на корсо Умберто. Апартаментът/голяма стая с голяма баня и общо лоби на само три стаи, от може би огромен многостаен апартамент. В общата част има кафе-бар с машина, кана и всичко неоходимо. Всяка стая съща си има еспресо машина с капсули и кана за вода./ е супер. Мястото наистина е удобно, пеша от гарата 15мин и близо до всичко. Пред сградата е метростанция Дуомо. Изобщо не ми се вижда мръсен Неапол, след Катания и Палермо. Но всички те си имат своето очарование и красота. Единствения минус е, че вали днес, а не се очаква и да спре до края на деня. Качихме се на първия тръгващ ферибот и отиваме да ни повали дъжда и на Иския. Само за уикенда сме, разходки и похапване сме планирали.

# 366
Мирела 27, мога да ви изпратя апартамента в който бяхме в Салерно.
Останахме доволни.

# 367
Пристигнахме и се настанихме, нооо вали силно, затворили линия 1 на метрото, а нито в гугъл излиза съобщение, нито работещите на Гарибалди знаеха. Щурахме се в дъжда, докато се ориентираме и се доберем до хотелчето.

# 368
Мирела 27, мога да ви изпратя апартамента в който бяхме в Салерно.
Останахме доволни.

Супер,благодаря!
Принципно предпочитам хотел заради часовете за настаняване и напускане, възможността  да си оставим там.багажа и т.н , но в случая не намирам нищов района на  Piazza della Liberta' .
Ако случайно е в този район, с удоволствие  приемам препоръки.

# 369
Дааа, това с метрото беше много интересно, аз съм в потрес (или май не съм вече 😅) - никаква информация не намерих онлайн. Важното е, че сте успели да намерите хотела. Дано да е хубаво времето и да може повече пешеходно. Голямото ми заключение е, че в големите италиански градове е добре да се ползва Hop on, hop off, но не съм ги ползвала, така че не мога да съм сигурна.
Пристигнахме и се настанихме, нооо вали силно, затворили линия 1 на метрото, а нито в гугъл излиза съобщение, нито работещите на Гарибалди знаеха. Щурахме се в дъжда, докато се ориентираме и се доберем до хотелчето.

# 370
Ооо не съм никак съгласна за мръсотията.
 Ще снимам следващият път щом отида.
 Дори винаги се чудя как е възможно да се продължава да се твърди,че е пълно с боклуци. Или ходим по много различни места,не знам..
 По виа Толедо е мръсно само вечер, ужасно много нахвърляни  салфетки и хартии от пици и всевъзможни неща за ядене, но там  вечер е истинска лудница, особено уикенда. Всички хора от околностите на града се стичат да се разходят и да хапнат.
 И на следваща сутрин е супер чисто, все едно нищо не е било.
  Споменавала съм няколко пъти, че винаги спим в един и същ хотел , почти на пиацца Муничипио и понеже ставам много рано сутрин за да  се разсъня подобаващо и да си погледам изгрева ..всяка сутрин когато сме там, рано-рано виждам от прозореца хора с метли и с  машини ,които чистят,
 Всяка божа сутрин. Дори ми е правило впечатление колко старателно  чистят и си казвам,че , ако не е така , градът ще е затрупан.
 Около пиацца Муничипио и района на Киаиа гарантирам, че е винаги чисто.
 Както и Вомеро, Позилиппо.
.
Или съм имала някакъв невероятен късмет всичките десетки пъти, в които съм била там.
За пореден път ще ходим до Наполи и този път не искам да отсядаме в историческия център. В същото време да е със сравнително лесен достъп до Наполи Чентрале, защото два от дните ще пътуваме. Споменатите от вас локации разбирам, че са в по-чистата част на града?
Нямам проблем генерално с лудницата, но мръсотия и хора, спящи навсякъде по улицата, искам да избегна.

Чудя се единия ден за Казерта - колко време отнема посещението? Освен самия замък, има ли какво да се прави наоколо? Горе-долу колко е посещаван комплексът и да купувам ли билети предварително?

Единият ден ще ходим до Херкулан - някакви препоръки?

# 371
  • Milano
Проблемите с транспорта момичета са от няколко дни. Снощи линия 1 е затворила в 21ч, днес "внезапно" са се разболяли голяма част от служителите, особено тези в оперативната зала (30%) и са я затворили днес наобед без да се оповести никъде, защото не си обновявали информацията по социалните медии уикенда....🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️.
Линия 6 също.
Проблемите са на синдакална основа.

Утре пък имат 4 часова стачка - от 12.45 до 16.45ч.
Автобуси, трамваи и т.н. ще тръгват последно половин час преди началото на стачката от първа спирка и ще почват половин час след краят й.
Метрото наобед - от Гарибалди последно в 12.08, от Скампия в 12.09.
Следобед от Гарибалди май в 17.56 започва.

# 372
За Казерта - дворецът + парка - поне 4 часа и то ако ползвате бусчетата за придвижване в парка, защото основната алея е доста дългоа.
Ние съчетахме посещението с обяд в заведение близо до гарата.

# 373
  • София
Започвам да се радвам, че вече мина нашето пътуване. 😐

# 374
Ооо, стига, де Sad Много благодаря за информацията! А във времето извън стачката, имаме ли шанс да стигнем до Соренто и Позитано с градски транспорт, но и да е сигурно, че ще можем да се върнем в Неапол? Че е и неделя, а като видях през седмицата как вървят по разписание...
Проблемите с транспорта момичета са от няколко дни. Снощи линия 1 е затворила в 21ч, днес "внезапно" са се разболяли голяма част от служителите, особено тези в оперативната зала (30%) и са я затворили днес наобед без да се оповести никъде, защото не си обновявали информацията по социалните медии уикенда....🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️.
Линия 6 също.
Проблемите са на синдакална основа.

Утре пък имат 4 часова стачка - от 12.45 до 16.45ч.
Автобуси, трамваи и т.н. ще тръгват последно половин час преди началото на стачката от първа спирка и ще почват половин час след краят й.
Метрото наобед - от Гарибалди последно в 12.08, от Скампия в 12.09.
Следобед от Гарибалди май в 17.56 започва.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 00:04 от anmasu

Общи условия

Активация на акаунт