Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 31 510
  • 588
  •   1
Отговори
# 480
  • Beyond the stars
Параход страхотна новина Heart

Bondy07 рядко ползваме хотели, по-скоро частни апартаменти през booking/airbnb.
Последно спахме в чуден апартамент с две спални в Салерно, с гледка, гараж и много уютен.
Предпочитам Салерно преди Неапол.

# 481
Вълшебство, можеш ли да ми кажеш името на апартамента, как мога да го намеря. Няма проблем и за Салерно да се спи.
Преди години съм ходила на Амалфийското крайбрежие, като сме спали в Соренто, но тогава от България пътувахме с кола. Сега нямаме такава възможност, защото ще сме женска компания и няма навити за шофиране, затова тръгнахме да гледаме организираните екскурзии, но нещо много скъпо ни се вижда… Наемане на апартамент също би ни устроило, но да бъде на комуникативно място, тъй като ще трябва да се придвижваме с градски транспорт до различните места.
Та, някой по-опитен ако може да се включи със съвети, ще съм благодарна. Къде е подходящо да отседнем, и как да се придвижваме до различните градчета - Амалфи, Позитано, Капри, Соренто и тн.

# 482
  • Beyond the stars
Скрит текст:
https://www.booking.com/hotel/it/donna-filomena-casa-vacanza-par … bU08anLY8k2xF1ChP*w6RAS652796015184%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap%3Aneg%3Afi%3Atikwd-65526620%3Alp1001474%3Ali%3Adec%3Adm&sid=11325d5dcd634b257ccc4842ad08d4a7&aid=2311236

Не знам дали ще се получи през линка, името Donna Filomena Casa Vacanza Park Bougainville.
Хубав квартал, не сме ползвали градски транспорт за града, 20тина минути разходка пеша стигахме център/пристанище.
Според мен Салерно или Неапол като отправна точка към всички изброени места. Фериботите са добре организиран и много удобен транспорт за района.

# 483
Здравейте, кои градове бихте ми препоръчали да посетим от Неапол -- Амалфи-Позитано или Амалфи-Равело, или някой друг вариант?

Като цяло аз искам да посетя градчето Амалфи и оттам поне още едно или 2 градчета в рамките на един ден.

За тези, които са яли пица в Да Микеле, винаги ли има огромни опашки през деня?

# 484
Според мен опитайте да съчетаете и Позитано и Равело. Дори и за по-малко време.
В Да Микеле сме влизали много бързо, но късно вечерта, след 22 часа.

# 485
  • Beyond the stars
Според мен може да съчетаете и трите, мънички са и се разглеждат и обхождат сравнително бързо.

# 486
Аз бих разгледала градчетата около Амалфи, които са страхотни - нещо имаше Минори, Майори. Ние успяхме да видим само Атрани, в което се влюбихме. Позитано не ми хареса, бих го видяла само от водата - има малка туристическа част, останалото са едни нанагорнища/нанадолнища, където не знам дали може да се ходи - автобусът ни стовари на улицата и докато стигнем до място с по-широк тротоар, бяхме малко под напрежение. Обаче това е абсолютно субективно мнение и да не Ви повлияя, защото аз като правих план и четох,  според много хора Позитано си струвало повече от Амалфи.
Здравейте, кои градове бихте ми препоръчали да посетим от Неапол -- Амалфи-Позитано или Амалфи-Равело, или някой друг вариант?

Като цяло аз искам да посетя градчето Амалфи и оттам поне още едно или 2 градчета в рамките на един ден.

За тези, които са яли пица в Да Микеле, винаги ли има огромни опашки през деня?

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 19:33 от anmasu

# 487
А фериботи от Салерно или Неапол на колко често има до Амалфи, Капри, Позитано и тн. И колко струва билета ?

# 488
На нас ни излезе 3000 лв за двама абсолютно всичко в края на март за 6 нощувки (4 в Соренто и 2 в Неапол). Малко по-назад в темата има подробно описание на програмата.

# 489
Princess Sisi, прочетох вашата програма, полезна ми беше, но ако пътувахте с корабчета не се ли стига по-бързо, а и да пропуснете завоите ? Много ми се вижда 2 часа от Соренто до Амалфи с автобус, имам спомен, че когато ходихме с кола, точно от Соренто до Амалфи беше около 30 мин…

# 490
От Соренто до Амалфи е малко по-продължително, отколкото от Салерно до Амалфи. Соренто-Амалфи с кола го дава към час и 10 минути. Салерно-Амалфи - около 50-60 минути. От Соренто е по-удобно за Позитано, от Салерно - за Амалфи, според мен.
Princess Sisi, прочетох вашата програма, полезна ми беше, но ако пътувахте с корабчета не се ли стига по-бързо, а и да пропуснете завоите ? Много ми се вижда 2 часа от Соренто до Амалфи с автобус, имам спомен, че когато ходихме с кола, точно от Соренто до Амалфи беше около 30 мин…

# 491
А фериботи от Салерно или Неапол на колко често има до Амалфи, Капри, Позитано и тн. И колко струва билета ?
Може да проверите от сайтовете, аз ползвах този и купих билетите онлайн.
https://www.naplesbayferry.com/en/t/napoli/positano

Ние пътувахме от Неапол до Позитано - около 2.5 часа е с ферибота в посока, на връщане бяхме с някакъв по-скоростен и се придвижихме за малко под 2 часа.

Да Микеле всеки път си имаше опашки, но ние сме фенове и си чакаме. Този път бяхме решили да отидем и на други конкретни пица места, които следим в социалните мрежи. Но като цяло в Неапол не съм яла пица, която да не ми е харесала. Много ни допадха някои пицарии и сладкарници в Рионе Санита. Кварталът не е за хора със слаби сърца, но на нас ни хареса обиколката.

# 492
Избрахме с автобусите, защото мисля, че бяха по-евтини и по-на често. Отделно при корабчетата има значение и времето какво е. А и по вода също ми става лошо, така че поне се насладихме на гледките от пътя. 😄

# 493
Вълшебство, можеш ли да ми кажеш името на апартамента, как мога да го намеря. Няма проблем и за Салерно да се спи.
Преди години съм ходила на Амалфийското крайбрежие, като сме спали в Соренто, но тогава от България пътувахме с кола. Сега нямаме такава възможност, защото ще сме женска компания и няма навити за шофиране, затова тръгнахме да гледаме организираните екскурзии, но нещо много скъпо ни се вижда… Наемане на апартамент също би ни устроило, но да бъде на комуникативно място, тъй като ще трябва да се придвижваме с градски транспорт до различните места.
Та, някой по-опитен ако може да се включи със съвети, ще съм благодарна. Къде е подходящо да отседнем, и как да се придвижваме до различните градчета - Амалфи, Позитано, Капри, Соренто и тн.
Ако сте голяма компания/ 7- 9 човека  /бих препоръчала частно такси. Ние бяхме отседнали в Салерно. Човека ни взе от летището в Неапол, закара ни точно до апартамента и всеки ден идваше да ни разкарва до желаните места. Той си имаше програма, но ние не искахме да препускаме набързо. В един ден посетихме Равело, Амалфи и Позитано, друг ден за Соренто и Капри. Човека ни спираше на красиви места по пътя за снимки, които не са популярни. Е, разбира се спря ни и на известната сергийка за плодове на Салваторе, разказваше ни интересни факти за местата, които посещавахме. Последният ден преди летището в Неапол ни заведе и представи в пицария Да Микеле, където ни обслужиха приоритетно. С градски транспорт опитахме да стигнем до Четара, но не успяхме. Когато автобусите са пълни, остават хора, които не може да се качат. Малко е рисково. Ние все пак стигнахме до Четара, но с таксита.

# 494
Здравейте, планирам ходене до Неапол ноември. Искаме да посетим двореца Казерта , но се чудим през ноември да включваме ли Парка и Англииската градина?

Общи условия

Активация на акаунт