Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 31 488
  • 588
  •   1
Отговори
# 495
  • Beyond the stars
А фериботи от Салерно или Неапол на колко често има до Амалфи, Капри, Позитано и тн. И колко струва билета ?

https://www.ferryhopper.com/

През час и по-малко са от Салерно в посока Позитано. Сайтът е удобен, имайте предвид, че на някой компании трябва да се вземат хартиени билети на гише и не могат да се ползват електронни. Вижте на сайта и цените.

# 496
А какво мислите за Неапол-Амалфи с влак и автобус в едната посока? За месец август. Понеже съм убедена, че ще има задръствания и тълпи. Но пък май е доста по-евтино от ферибота. Едната посока задължително ще сме с ферибот, но се чудя за връщането дали да рискуваме с влак и автобус.
Също така предварително ли да си купим билети за ферибота или на място?

# 497
  • Beyond the stars
А какво мислите за Неапол-Амалфи с влак и автобус в едната посока? За месец август. Понеже съм убедена, че ще има задръствания и тълпи. Но пък май е доста по-евтино от ферибота. Едната посока задължително ще сме с ферибот, но се чудя за връщането дали да рискуваме с влак и автобус.

Влак към тази част на крайбрежието няма. Евентуално Неапол-Салерно и от там с автобус до Амалфи, но не мисля, че ще е икономически и времево изгодно. И аз си мислех, че края на юли ще е щета откъм тълпи, но не беше толкова драматично. Бяхме си купили предварително билети за фериботите, според мен е по-сигурния вариант, на място е възможно вече да са изчерпани за конкретния час.

# 498
Вълшебство, можеш ли да ми кажеш името на апартамента, как мога да го намеря. Няма проблем и за Салерно да се спи.
Преди години съм ходила на Амалфийското крайбрежие, като сме спали в Соренто, но тогава от България пътувахме с кола. Сега нямаме такава възможност, защото ще сме женска компания и няма навити за шофиране, затова тръгнахме да гледаме организираните екскурзии, но нещо много скъпо ни се вижда… Наемане на апартамент също би ни устроило, но да бъде на комуникативно място, тъй като ще трябва да се придвижваме с градски транспорт до различните места.
Та, някой по-опитен ако може да се включи със съвети, ще съм благодарна. Къде е подходящо да отседнем, и как да се придвижваме до различните градчета - Амалфи, Позитано, Капри, Соренто и тн.
Ако сте голяма компания/ 7- 9 човека  /бих препоръчала частно такси. Ние бяхме отседнали в Салерно. Човека ни взе от летището в Неапол, закара ни точно до апартамента и всеки ден идваше да ни разкарва до желаните места. Той си имаше програма, но ние не искахме да препускаме набързо. В един ден посетихме Равело, Амалфи и Позитано, друг ден за Соренто и Капри. Човека ни спираше на красиви места по пътя за снимки, които не са популярни. Е, разбира се спря ни и на известната сергийка за плодове на Салваторе, разказваше ни интересни факти за местата, които посещавахме. Последният ден преди летището в Неапол ни заведе и представи в пицария Да Микеле, където ни обслужиха приоритетно. С градски транспорт опитахме да стигнем до Четара, но не успяхме. Когато автобусите са пълни, остават хора, които не може да се качат. Малко е рисково. Ние все пак стигнахме до Четара, но с таксита.
Една мила съфорумка вече ми е предоставила телефон на човек, който предлага превоз в района. Но все пак би било хубаво да имам повече опции.
Може ли да датете повече инфомрация за цените на усугите и контакти, може и на лични. Благодаря!

# 499
Лично аз не бих си го причинила това прекачване, но зависи вие с каква настройка сте. До Капри съм ходила с влак и после пак с фери, а от Капри до Наполи прибирането с ферибот. Определено предпочитам да не комбинирам влакове-автобуси-фериботи, ако имам такъв избор.
Август ще е и доста топло, та съвсем.

# 500
Ние бяхме така - влак Неапол-Салерно (ядохме най-вкусната пица за целия ни престой на гарата в Салерно, едно странично магазинче), после автобус до Амалфи. Мисля, че не сме чакали много. Но на връщане беше ужас. Първо заваля, докато чакахме в Атрани, после чакахме автобус за връщане (разписанието го нямат за нищо в тая част на Италия). След като 2 или 3 автобуса не ни качиха от Атрани, решихме, че ще хванем до Амалфи (мисля, че са на 10 мин. едно от друго) и от там вече хванахме за Салерно, но имаше толкова много хора, че не знам дали всички се качиха. Даже се пререждаха някакви хора. Но поне хванахме  автобуса, защото ставаше късно и вероятността да не успеем да стигнем до Неапол, беше голяма. Препоръчвам да си изтеглите приложението Unico - всички билети - и градски, и извънградски си взимахме през него. С автобусите в района си е рискова работа.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 14:46 от anmasu

# 501
Благодаря за отговорите! Май ще се насочим и в двете посоки с ферибот. Според ferryhopper излиза по 32 евро в посока (Неапол-Амалфи) и последният е в 5ч следобед.

# 502
Ооо, излъгах Ви. Сега ще си поправя поста. Всъщност от Амалфи се върнахме с 2 автобуса - Амалфи-Салерно, Салерно-Неапол. Доста по-евтино е от 32 евро, при всички случаи. Но не знам дали може да разчитате - дали и кога ще дойде, дали ще ви качат. Иначе, ако не ме лъже паметта, някъде за под 20 евро сме стигнали - влак+автобус, на връщане автобус+автобус.
Благодаря за отговорите! Май ще се насочим и в двете посоки с ферибот. Според ferryhopper излиза по 32 евро в посока (Неапол-Амалфи) и последният е в 5ч следобед.

# 503
Има и автобус Амалфи - Неапол, но не знам колко често пътува. Ние хванахме него рано сутринта от Майори.

# 504
Да, аз затова се обърках, че на връщане сме се качили на такъв. Мисля, че са по-рядко от тези до Салерно и последният е до по-рано или поне така беше края на март, когато може би не е силен сезон още.
Има и автобус Амалфи - Неапол, но не знам колко често пътува. Ние хванахме него рано сутринта от Майори.

# 505
А тези автобуси от автогарата ли се хващат? Предполагам, че там ще има някакви разписания като пристигнем да погледнем.

# 506
  • Вестерос
А фериботи от Салерно или Неапол на колко често има до Амалфи, Капри, Позитано и тн. И колко струва билета ?
За цените помня, че не бяха евтини, може би 150 общо евро сме дали за фериботите до Соренто, Позитано, Амалфи и Капри.

Имайте предвид, че фериботът Неапол- Амалфи е 2,5 часа.

# 507
Аз най-много съжалявам, че не ползвахме ферибот, така че си мисля, че ако имате възможност, си струва! Автобусите от Неапол, май бяха някъде около жп гарата, но да не Ви подведа, защото от там бяхме с влак. От Амалфи си е автогара, мисля даже, че фериботите са на същото място. Ако фериботът от Неапол е 2.5 часа, толкова е и с автобус, а и с автобус и влак, времетраенето май е същото. Разписания има на някои спирки, предполагам, че има и в Google maps. Друг е въпросът колко се спазват. Ако върнете назад и прочетете моя разказ, ние имам над 8 часа за 4 дни, прекарани в чакане на градски и извънградски транспорт - чудехме се дали ще успеем да се върнем и от Амалфи, и от Позитано. Съветвам да хващате автобусите от първите им спирки, защото иначе може да няма места.
А тези автобуси от автогарата ли се хващат? Предполагам, че там ще има някакви разписания като пристигнем да погледнем.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 14:51 от anmasu

# 508
Специално за посещенията на Амалфи, Позитано и Капри и аз съм ЗА ферибот. Да, цената вероятно идва по-висока, обаче си на климатик, не сменяш гари и автогари, гонейки разписание и съответно билети и изобщо имаш един известен комфорт, който не е за подценяване.
Лично аз много обикалям и много често правя дневни трипове до други градове като пътувам, обаче все пак претеглям плюсове и минуси на логистиката, не само финансовата страна.

# 509
И аз съм на това мнение. Миналата година по това време бяхме в Сицилия и беше фрашкано, автобусите ни имаха над час закъснение от задръствания. Отделно, че едва се дореждахме да се качим и то от първа спирка.

Общи условия

Активация на акаунт