Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 31 467
  • 588
  •   1
Отговори
# 510
Ами да, и аз съм така, но фериботът, освен комфорт, ми изглежда много по-приятно преживяване. А и не на последно място, ако е надежден, както са влаковете им, и си спазва разписанието, си е за предпочитане. Какво като не сме изхарчили тея пари, като реално само си изгубихме времето в чакане и не можахме да видим почти нищо за тея 4 дни. То и валеше доста, което също оказа влияние, но ако човек си прави по-добра организация, макар и на по-висока цена, е по-ценно. Аз много си правя сметката, а не съм и очаквала да са толкова отчайващи автобусите, но понякога губя много с това изтъняване и спестяване - провалих ни преживяването.
Специално за посещенията на Амалфи, Позитано и Капри и аз съм ЗА ферибот. Да, цената вероятно идва по-висока, обаче си на климатик, не сменяш гари и автогари, гонейки разписание и съответно билети и изобщо имаш един известен комфорт, който не е за подценяване.
Лично аз много обикалям и много често правя дневни трипове до други градове като пътувам, обаче все пак претеглям плюсове и минуси на логистиката, не само финансовата страна.

# 511
  • Вестерос
Напълно за фериботите съм и аз въпреки парите. Просто удобство, особено в жегата. Нашата грешка е, че късно отивахме и реално хващахме в около 9:30-10 фериботи. Не бяхме проверили колко рано има и така се изяждаше времето.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 23:42 от Tiffany А

# 512
  • Beyond the stars
И трите ферибота, с които се придвижихме, бяха точно навреме, климатизирани и без забележки. Единият автобус, който ползвахме, по милост качиха двама от групата ни от 5 човека, затвориха вратата пред тях и се молихме на шофьора.
На връщане от Равело си го спестихме и слязохме пеша до Амалфи.

# 513
Цената от 32 евро за ферибот за 1 човек ли важи  и само в едната посока ли е?

# 514
  • Beyond the stars
Цената от 32 евро за ферибот за 1 човек ли важи  и само в едната посока ли е?

Вижте в сайта, различни са цените спрямо компания и разстояние.
Мисля, че най-скъпият билет ни беше 16 евро от Салерно до Позитано. Неапол-Салерно вероятно е повече. Позитано-Амалфи беше около 10 евро

# 515
Здравейте,
Бихте ли препоръчали райони за нощувки в Неапол. Хем да е близо до гарата, хем до основните забележителности и да е безопасно.
Четох, че трябва да се избягва района на гарата, но полетът ни на връщане е рано сутринта и ми се иска да сме на удобно място.

# 516
  • София
https://www.booking.com/hotel/it/i-decumani-napoli1.bg.html?aid= … _availability_msg
Ние спахме тук. На 10 мин пеша ог гарата, забележителности, пристанище. На спирка на метрото.

# 517
missmarina, колко ви струваха нощувките, тъй като ми дава, че е sold out

# 518
  • София
330 лева две нощувки от 28 до 30 март. С включена закуска. Но мястото е супер. Реално са 3 или 4 големи стаи, нашата беше двойна. Има общо предверие за всички с кафе машина и разни снаксове, чай и кафе. Отделно всяка стая си има вътре кът с кафе машина и капсули. Банята беше огромна като за центъра на Неапол. Сградата е старинна, имахме балкон, леглото беше наистина кингсайз, всичко ново и поддържано и въобще беше супер.

# 519
https://www.booking.com/hotel/it/i-decumani-napoli1.bg.html?aid= … _availability_msg
Ние спахме тук. На 10 мин пеша ог гарата, забележителности, пристанище. На спирка на метрото.
Благодаря за информацията! За нашите дати е заето, но ще разгледам другите предложения наоколо.

# 520
Препоръчвам нашето място за настаняване, всичко беше на ниво.https://www.booking.com/hotel/it/napoliamo.bg.html?label=affnetc … s_src=sr_iw_title

# 521
И това и предното хвалено тук място няма свободни стаи .А показва до декември опция за резервация, а след това-не.
Значи ли,че е заето до декември?

# 522
Пробвах да резервирам за началото на септември и ми даде възможност да избера стая и да запазя.

# 523
Здравейте! Имам питане относно тези ,които сте нощували в Неапол. Казват ми ,че вечер е опасно там ,а всъщност ние искаме да обикаляме през деня и вечер да се прибираме до Неапол,но взех да се замислям дали да не нощуваме някъде другаде - Соренто например.  Моля за всякакви препоръки. Ще съм благодарна !

# 524
  • София
Освен опасното шофиране по улиците, друга опасност не видях аз.

Общи условия

Активация на акаунт