Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 36 315
  • 624
  •   2
Отговори
# 525
  • София
Мисля, че е достатъчно късно вечер да избягвате района на гарата. В центъра не ми се видя опасно. То и гъмжи от народ до късно.

# 526
Не сме обикаляли по малките часове на нощта, но до към 1.00 часа сме били навън. Има доста хора, избягвали сме малки, тъмни улички и т.н. То зависи и къде искате да обикаляте, какво да правите.

Лично аз не бих заменила Неапол със Соренто, но аз обичам да е лудница и не се плаша лесно.

# 527
Благодаря! Бяхте ми полезна,просто ме наплашиха,че едва ли не стъмни ли не трябва да си по улиците ...а явно не е така 😊
[quote author=Like_Smoke link=topic=1686876.msg50104792#msg50104792 date=1755608863]
Не сме обикаляли по малките часове на нощта, но до към 1.00 часа сме били навън. Има доста хора, избягвали сме малки, тъмни улички и т.н. То зависи и къде искате да обикаляте, какво да правите.

Лично аз не бих заменила Неапол със Соренто, но аз обичам да е лудница и не се плаша лесно.
[/quote]

# 528
На мен в Генуа вечер ми беше по-страшно отколкото в Неапол.

# 529
Кои квартали бихте препоръчали е Неапол?

# 530
Пътувам доста сама или с една жена и не изпитвам особени страхове, просто съм внимателна и предпазлива, но кошмар като Неапол втори не съм имала. Може би зависи и от късмет, наличие на раница, цветотип до каква степен ще има тормоз и подвиквания. Сега бих директно с трансфер до Капри или Соренто. Иначе като приятни райони бих определила следните: около пиаца Белини и виа Трибунали, както и испанския квартал. Общо взето региона около спирки на метро municipio, toledo, dante, chiaia, университета. Около Гарибалди и централната гара никога.

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 00:04 от eirelle

# 531
  • Вестерос
Моят съвет е да избягвате децата тийнове. Един наплю едната ни приятелка като минавахме покрай тях, а последната вечер едно ме блъсна нарочно по гърба и честно казано тогава ме достраша, че не очаквах, а  можеше да ме изблъска и на улицата. Това са едни от причините да не искам да стъпя повече там .

# 532
Сега като го казваш, Тифани, и на мен не ми допаднаха никак неаполитанските младежи. Никъде другаде в Италия не съм срещала по-невъзпитани и необуздани подрастващи. Определено са проблемни. Не знам дали е по принцип така там или просто има някакъв контингент, който вилнее, но в автобуси и влакове, където е имало групи тийнове (момичета и момчета) са били супер шумни, невъзпитани и арогантни, както помежду си, така и с други хора. Случка не сме имали,  но не пречи да има човек едно наум.

# 533
  • Beyond the stars
Салерно ми допадна повече като "home port" за района, въпреки, че Неапол има много неподправен чар в неговата лудница.
Застрашена не съм се чувствала, освен от мотопеди, но втрещена оставах на няколко пъти. Bowtie

# 534
  • София
Сега като го казваш, Тифани, и на мен не ми допаднаха никак неаполитанските младежи. Никъде другаде в Италия не съм срещала по-невъзпитани и необуздани подрастващи. Определено са проблемни. Не знам дали е по принцип така там или просто има някакъв контингент, който вилнее, но в автобуси и влакове, където е имало групи тийнове (момичета и момчета) са били супер шумни, невъзпитани и арогантни, както помежду си, така и с други хора. Случка не сме имали,  но не пречи да има човек едно наум.
Все едно за София ми говориш. 😂 Сигурно за това не ми е направило впечатление.

# 535
Да, точно това си говорихме,  че от пътуванията ни досега само тези се доближават доста да нашенските и то по-скоро тези групи, които обикалят и вилнеят.
Ясно е, че има свестни деца, но тези се забелязват и могат да създадат ситуации.

# 536
  • Вестерос
В Рим и Милано няколко пъти съм обикаляла сама, такива неща не съм виждала дори. Не знам за София, но ние във Варна чак такъв проблем нямаме.

# 537
Привет
Има ли директен влак или бус от летище Неапол до Салерно?

# 538
В събота се разходих сама в Неапол. Не съм видяла никой и нищо, което да ме накара да почувствам страх.

# 539
И ние прекарахме няколко дни в Неапол. Не ме е било страх, въпреки че много често бяхме в района на една от ЖП гарите. Но съм потресена колко е мръсен този град. Миналата година си мислех, че Катания е мръсна, но Неапол определено я бие по боклуци навсякъде по улиците. Не бях подготвена и за количеството стълби за изкачване, то било като в Лисабон. Голям оживен град, определено има много какво да се види. 

Общи условия

Активация на акаунт