Неапол и Амалфийското крайбрежие- Тема 1

• 31 424
  • 588
  •   1
Отговори
# 540
Можете ли да ми препоръчате място за настаняване в Неапол, така че да е удобно за придвижване.

# 541
Препоръчвам нашето място за настаняване, всичко беше на ниво.https://www.booking.com/hotel/it/napoliamo.bg.html?label=affnetc … s_src=sr_iw_title

# 542
03/10/2025   03/10/2025   SI-COBAS   Generale SCIOPERO GENERALE CATEGORIE PUBBLICHE E PRIVATE INTERA GIORNATA - FERROVIARIO: DALLE 21.00 DEL 02/10 ALLE 20.59 DEL 03/10   Nazionale - доколкото разбирам, стачката важи за всички влакове и е национална, нали така? Принципно ме интересуват регионалните влакове на  Trenitalia в този ден, в района на Неапол.

# 543
Не бих останала да спя в Неапол. Мръсотията, бездомниците и миризмите ме напрегнаха много. Видях го и ми е достатъчно, дори не бих се върнала. Ние спахме една нощ в Соренто и три нощи в Майори. Препоръчвам и двете места. От Майори има удобен транспорт за обиколки по крайбрежието.

# 544
Има много хубави места в Неапол. Били сме във Vomero. Там е Castel St Elmo

# 545
От кастел Ст. Елмо има много хубави viewpoint гледки към града.

# 546
Ние спахме във Вомеро и двата пъти .Втория апартамент беше до пешеходната зона на квартала.
Via Consalvo Carelli, 9 Interno 8 secondo piano, Вомеро, 80128 Неапол, Италия • 150 метрa от ЖП гара (Quattro Giornate) •
На нас Неапол ни хареса много и затова се върнахме .

# 547
Аз съм пристрастна. Обожавам Неапол. Но все пак... в неделя се прибрахме от поредното ни посещение там.
 Къде  ги видяхте тия бездомници и миризми и мръсотия?
 Наистина ми е любопитно,не се заяждам.
 Както пак казвам,че около гарата не ходим,не сме ходили и този път.

# 548
И аз, за съжаление, не можах да видя друго освен мръсните части на града, затова пак казвам, че ако човек има възможност, е по-добре да спи в добър район там, явно има значение. Във Флоренция не видях такава мърсотия, контрастът е голям.

# 549
И във Флоренция - централна зона, са спели бездомни хора в чували на площадчето под прозореца ми, ходила съм неведнъж в града и също съм виждала неприятни гледки. Но по нищо не може да се сравни с Неапол. На мен пък ми е странно човек да посети града - даже повече от веднъж, и никога никъде да не е попаднал на толкова обсъджданите боклуци и нелицеприятни части на града - съвсем не са идеално скрити от туристи.

Не ме разбирайте погрешно, много харесвам Неапол, но не мога да си изкривя душата и да кажа, че е чисто и подредено.

# 550
  • София
Сред големите градове в Европа които познавам, само Катания може да се мери с Неапол по този показател.
Също не мога да си представя как може да останат незабелязани.

# 551
O, много съм далеч от мисълта ,че е чисто и подредено както в Краков, примерно..
 Но   до сега не съм била на места,  за които да ми остане впечатление единствено,че е мръсно и то да преобладава над всичко останало,че само това да ми остане като спомен.  В Quartieri spagnoli, примерно не е идеално чисто , но пък има  толкова много  друга емоция, че по никакъв начин като се споменат не  ми изникват в съзнанието не до там чистите павета .
  В  горната част на Лозенец, обаче, в София ми прави впечатление, че  вървя покрай боклуци и  човешки екскременти..  Може би е въпрос на нагласа, не знам..

# 552
  • София
Не е до нагласа. И никой не твърди, че това е единствено впечатление.
А че София днес е толкова мръсна, колкото не съм я виждал последните 20 години, е друга тема.

# 553
По стечение на обстоятелствата се разходих по Сливница веднага като кацнах от Неапол. Ами София ми се видя в пъти по-чиста и подредена. Много голям контраст.

# 554
  • Beyond the stars
И аз не знам как може да се обиколи в Неапол, така че да се пропусне мръсотията и бездомниците. Спяха в кашони под колоните на Galleria Principe di Napoli. На Porta Nolana има метадонов център със съответния контингент наоколо. Та хич не е като да не са на централни места.

Харесвам Неапол, ама не може да се отрече обективното.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 08:33 от Вълшебство

Общи условия

Активация на акаунт