Любители на кучета - 145

• 27 590
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
Реа, Ами тя Берга нали си е цветарка/градинарка, как да не застане в кадър Joy
Сладурана!!!
И саксийките са готини!

# 166
щастлива мама, чакаме ви за игра когато ви е удобно! Simple Smile

# 167
Честит нов дом на Чарли и неговите любимци Stuck Out Tongue Winking Eye
Берга, сега като минах покрай вашата табела и мъжът ми се сети даже за тебе Heart

# 168
  • На ръба..
Please don’t disturb….

# 169
  • София
Бергичка трябва да е център на внимание, не саксиите. Simple Smile

Бари направо се е размазал. Smiley  И Арчи е фен на изчанчените пози.

# 170
  • под тепетата
Попадна ми една стара снимка - М+М

# 171
Биляна, страхотен спомен!
Обичам да превъртам стари снимки

# 172
  • Пловдив

и нашата звездичка Джеки с големия синковец, който вече гони 24 год...

# 173
  • под тепетата
Да, щастлива мама! Добре, че е фейсът на мъжа ми, че аз нямам желание за такова чудо.
 Онзи ден в Каварна мернах почти същото хъски. Разтреперих се чак от вълнение. Срам- не срам отидох и заговорих хората, то пък добре, че жената българка, мъжът- немец. Изпросих си намачкване на Тристан, но и сега като пиша настръхвам. Ех, спомени!
Иланг-иланг, Sparkling Heart

# 174
Ох и аз често се сещам за моите звездички Heart
Приятна и ползотворна седмица!
Есента все повече се усеща.

# 175
  • Пловдив
Аз поръчах три модела четки за зъби да видим коя ще ни пасне Grinning
Не е до четка ,а до пастата.Има един куп вкусове и аромати,трябва да се избере такава ,която му е "вкусна" на кучето. И да важно е да се започне от бебе за да свикне.

# 176
Рано е за обяд ама ви черпя едни бутчета:

# 177
  • В близката далечина...
Здравейте,
За първи път пиша в тази тема.Като от седмици се ровя в интернет да се опитам да открия някакво решение на проблемите. Имаме си малтипу на 3 годинки , Рафи се казва. Не е бил болнав и като цяло за тези три години сме имали само проблем с отит 2 пъти, но много бързо се реши проблема.Сега е някакъв ужас и се влачим вече половин година.В края на март започна да си яде лапите (той е къдравел, взел по повече от пудела от колкото от малтийзерчето), стигна до кожа.Заведохме го на лекар, биха му урбазон и дадоха таблетки да пие.След месец действието на тези неща се изчерпа и пак бяхме на лекар, повтори се същото.Последно бяхме края на юни и отново същите неща, като този път ефекта им беше седмица.Да добавя, че той се стресира адски много, защото след всяка инжекция урбазон много плаче, те са болезнени.Всеки път тъпите белгийци казват алергия, е хубаво де, ама от къде да зная каква е тази алергия, едни изследвания за гъбички пуснете (защото сърбежа може и от това да е).Прибрахме се в БГ, тук бяхем на няколко лекаря, махнахме пилешкото, спрях да му мия лапите със сапун (кучешки).Сякаш малко позагаснаха нещата, но...направи отит и то сериозен.Наложи се да го упоят защото мислеха , че може да има осил в ушето.Той толкова стресиран ухапа лекаря докато му биеше упойката.Това никога не го е правил, породата му е такава...с бебе на три месеца е бил никаква агресия.Оправихме нещата махнаха всичко почистиха ушичките.Върнахме се в Белгия , като през това време слагахме капки в ушичките и промивахме.От както сме се върнали от средата на август е ужас.Отново хапе лапичките, лявото уше го сърби, всеки ден го промивам по два пъти и пак има нещо като кръв или и аз не го зная какво е.Капки слагаме предписаните от лекаря.От две седмици и с биорезонанса го лекувам.Няма кой знае каква реакция, един ден добре, друг не толкова. От вчера започнах да му кисна крачетата (доколкото позволява) в малко вода с една ч.л. кислородна вода.ПРавя му масло с пчелен прашец.С масло защото не иска иначе, а от един тукашен лекар зная ,че така лесно преглъщат нещата(лекарства и тн), пие и пробиотици за чревна флора.Вече в чудо се виждам.Търся и други лекари, че тези при които сме записани никакво отношение, "едно си баба знае, едно си бае".Извинявам се за дългия пост, но си е цяла одисея.Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно моля за съвет.

# 178
При нас (с кориги сме) има сходен проблем с гризането на лапи, който се превърна в поведенчески (прави го като му е скучно или иска внимание). Първоначалната причина така и не се изясни, но го лекуваха за гъбички основно. Подстригваме между пръсти и възглавнички до кожа, и го пръскам с хлорхексидин спрей, не му мия лапите с нищо освен с вода и гледам да са добре подсушени. Не яде пилешко, гледам да няма и царевица в храната. Ако е алергия има тестове, леко скъпи но пък са полезни. На приятели коргито излезе алергично към всякакви домашни меса, та се налага да яде храни само с доказано съдържание на дивеч.
За момента при нас като да е овладян проблема, но няма как да съм сигурна дали ще е така занапред. Ако генерално е по-тревожно куче знам, че може и външни дразнители да провокират агресивно чесане и гризане, които от своя страна да водят до самонараняване.

# 179
Моята котка има такъв проблем - ближе се и си сваля козината на предните лапички, на задните и най-вече на коремчето. С доктора се шегуваме, че е котка сфинкс затворена в тялото на нормална котка. Слагат й противоалергични инжекции всеки месец и проблема е овладян до поносимо ниво за момента. Живот и здраве ноември месец или декември, ще й пускам изследвания за алергия да видим дали ще можем да открием причината. Не съм го направила до сега, защото едва от миналата седмица нашите доктори имат такъв апарат, преди това трябваше да се праща за Германия и струваше 600 евро.
И аз смятам, че трябва да смените лекарите, на тези явно не им се занимава. Лапите трябва да са винаги добре подсушени, за да няма гъбички. Кучетата с по-космати лапи или трябва да се подстригват, или да се бършат с мокра хавлия знам аз. Миене не повече от веднъж на ден и хубаво сушене след това.
При моята котка през лятото се случва по-често да ходим на инжекции, предполагам заради топлото време. Зимата издържа по около два - два и половина месеца, но ляотот сме всеки месец. Това не е лечение, само подържаща терапия.
Аз бих настоявала за посявка за гъбички първо, и после евентуално за тест за алергии. Предполагам, че в Белгия трябва да е по-достъно това.

Общи условия

Активация на акаунт