Любители на кучета - 145

• 27 333
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
  • Mediterraneo
Всъщност темата е за любители на кучета, не за някакви хора, които са решили в даден момент да си вземат куче и в следващия решават да го изоставят. Дано не се отнасят така с децата си Sad

# 541
  • Бургас
Разбрахме защо Ева си трака зъбите. Сменя предкътниците и е голяма мъка. Пустите зъби просто не падат сами и тя ги трие един в друг. За два дни съм и дръпнала три броя и има още три. Ветеринарката я гледа и я хвана точно в момент на триене. Показа ми къде ги трие съвсем умишлено.
То направо е като войник на фронта след вадене. Не я боли, защото не скимти, зъба очевидно няма корен и се пуска да играе, но тече много кръв. Съответно и устата и мирише.
Според мен са виновни тъпите гранули за бели кучета. Гранулата е с размер на лещено зърно. Тя дори храната си не дъвче. С ММ имаме спор за гранулите. Да, супер премиум клас, добра бленда, ама тоз тъп размер ме побърква. ММ мисли, че ще и се прецака козината и ще и се оцвети под очите, ако сменим. Аз смятам, че е до ген, а не храна и  се дърляме из къщи.
Виждам, че горните кучешки се подават, а млечните са си по местата и съм решила, ако до Сряда няма нишан за хубаво разклащане, да я заведа да и дръпнат млечните зъби под упойка. Ще и отиде захапката, ако я оставя.

Я, кажете при едри породи смяната на кучешките зъби като при малки породи ли е. Първо пада млечното и тогава идва постоянното или се застъпват?

# 542
  • Бургас
На Елза паднаха и после поникнаха нови.

Много съм доволна от ветеринарите на "Бургас вет", да споделя. Решихме да се преместим при тях и ходихме на ваксина.

За пръв път ветеринарен доктор подкрепи готвената храна. И той готвел за каракачанките си. Обменихме рецепти Simple Smile Каза да следя да не пада прекомерно козината и да не се чеше - може да се получи от недостиг на витамини.

Досегашните все бърчеха нос, облъчени от търговските представители на гранулите. Чунким хилядолетия все гранули са яли кучетата.

И имам електронно досие. Старите отказаха да ми го дадат. Ще кажеш, че е тяхно, а не на моето куче.

# 543
  • Бургас
Е, как им е проблема с домашна храна? Ако се готви както трябва и се приема витамин, аз проблем не виждам. Стига да не се дава от човешката манджа с подправките, сол, мазнотия и тинтири минтири.
Пипин беше на такава като бебе и сега на дърти години пак. Здравичък е.
Гранулата е по - скоро за улеснение на собственика, отколкото за животното. Поне аз така го виждам.

# 544
  • Бургас
Ами не можели сме да дозираме точно съставките, както било в гранулата, откъде сме знаели колко от какво да слагаме. Това им беше аргументът.
Би трябвало лекар да знае как организмът усвоява храната. Не е "от всяко ядене всичко наведнъж". По тази логика и хората трябва да ядат гранули, че да имат от всичко на всяко ядене.
Като беше Елза бебе, готвих по рецептурник на един лабрадорски развъдник.
Сега е 50% протеин, останалото - зеленчуци и зърнени. Като разнообразявам зеленчуците.

Не че не изяжда някое кИфте с подправки отвреме-навреме, ама животът трябва да е хубав Simple Smile

# 545
  • Варна
MeMyselfI, оцветяването под очите се получава от проблеми с очите, най-често заради запушени слъзни канали. Ако кучето ти няма проблем, обикновената гранула няма да му причини оцветяване и обратно - при течащи очи, специалната гранула няма да премахне оцветяването, апък да реши проблема - съвсем. Най-много да го редуцира до известна степен за известно време.
Шефката ми е с два стандарта - бял и черен. Хрупат си Про план сьомга откакто са родени и няма проблеми. Изи е на същата храна. Разбира се и размерът на гранулата трябва да е съобразен с размера на кучето.
Застъпването на млечни и постоянни зъби се наблюдава по-често при дребните кученца и при тях е по-вероятно млечните да не паднат сами и да се прецака захапката. Изи като я взехме беше вече с постоянни резци и кучешки, само едното млечно кучешко все още се държеше, но след няколко дена и с помощта на твърди играчки за гризане само си падна и то. Тя също е изложбена и захапката ми е много важна.

# 546
  • Бургас
Диди, на мен ми е ясно това за очите, но мозъка на ММ е промит от супер, премиум гранулата за бели животни.
Аз съм 300% сигурна, че ако я мигрирам към Есеншълс или Ориен пак ще е също толкова бяла. Но ще хрупа гранула и няма да мъчим зъби.
И на Пипин съм вадила зъбче, но при нея вече 4 броя вадя аз. Тя не дъвче почти нищо. Само подскача с една топка из къщи.

Мое животно Роял канин, Пурина, Хилс и подобни не е яло и вероятно няма да яде. Лично мнение, но си държа на това.

# 547
  • под тепетата
Освен това малките гранули ги "изпиват" на един дъх и не дъвчат.

# 548
  • Варна
Ами обяни му на твоя мъж за важнотата на размера на гранулата. Предполагам има много статии по темата, а и вашият ветеринар също би могъл да му обясни. Не може стандартен пудел да яде гранулчета колко зрънца леща... Маркетингови глупости са това с храната за бели кучета и най-често ги купуват за малтезери и бишони, при които оцветяването е много по-разпространен проблем.

# 549
  • Бургас
Един познат самоед от бял стана кремав за около година. Собственикът му каза, че било от храната.
А дали не е от възрастта - и Елза беше почти бяла като бебе, потъмня и продължава да потъмнява.

# 550
  • Варна
Храната е важно да е качествена. Не за черни, за бели, за пембяни кучета. Я вижте Зара какъв косъм е загладила. Ако храната е с качествено съдържание, козината ще е мека и ще блести. Специално за Ева от същетвено значение е и козметиката, с която я къпят. А и до колкото разбрах баща ѝ се притеснявал от оцветяване под очите, а не цялостно.

# 551
  • Sofia
Ами не можели сме да дозираме точно съставките, както било в гранулата, откъде сме знаели колко от какво да слагаме. Това им беше аргументът.
Би трябвало лекар да знае как организмът усвоява храната. Не е "от всяко ядене всичко наведнъж". По тази логика и хората трябва да ядат гранули, че да имат от всичко на всяко ядене.
Като беше Елза бебе, готвих по рецептурник на един лабрадорски развъдник.
Сега е 50% протеин, останалото - зеленчуци и зърнени. Като разнообразявам зеленчуците.

Не че не изяжда някое кИфте с подправки отвреме-навреме, ама животът трябва да е хубав Simple Smile

Tinti, какви зърнени слагаш? Скоро ми казаха, че не трябвало да е само ориз, че свиквали и, когато го ползваме диетично, не помагал.

# 552
  • Бургас
Слагам - ориз, булгур, елда, овесени ядки, просо, кус-кус и други макарони от твърда пшеница. Грах - пасиран, нахут също пасиран.

Докторът ме открехна и на оризовите нудъли Simple Smile В Лидл ги бяха намалили за 80-90 ст. пакетчето, та се снабдих доволно. Ползвам ги и за разни китайски манджи вкъщи.

# 553
Кучето трябва да яде гранула според размера си, първо заради риск от задавяне, второ за развиване на челюстта. Храни за бели кучета, дрън, дрън. Абсолютно маркетингов трик. Гледам вече има и за черни и за кафяв с Той пудел на опаковката, че нали вече всеки има такъв. Малко като на Роял Кани, те нали имат храна за всяка порода отделно, а състава един и същ, но хората ги мързи да четат и я купуват.

# 554
  • Бургас
Тя храната и е качествена.  Хубава бленда, без зърнени и пиле. За състав нямам забележка. Но размера на гранулата е брутален.
Марката си има за пупита от малки породи и за пупита от всички породи. Взех от втората. Еми лещено зърно. Ще компенсирам с някакви глупости за дъвчене, докато стиснем ръцете с мъжа за нова храна.

Тя Ева и есеншълс за пупита не се трепе да дъвче. Пълна мисирка. Ще и взема разни кожени кокали и ще дъвче тях докато видим какво, що.

Общи условия

Активация на акаунт