Любители на кучета - 145

• 27 294
  • 731
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Определено вътре трябва да е. Много са замаяни. Ще трябва и яка да носи. Ще видиш как ще е. Бебето, установих, че не се ближе, но някои се опитват и рискуваш да си свали конците.

# 706
Дара, подготви си предварително мястото, където ще я сложите да лежи. Застели го с непромокаема пелена. Може да повръща или да дриска от упойката. Не се плаши, изглежда страшно, но не е. Ако е с инхалация упойката, не трябва два-три дни да яде твърда храна, а мека. Heart

# 707
Тя ще спи след упойката и на следващата сутрин ще е пушка. Мисля, че няма от какво да се притеснявате. Храна на следващия ден беше при кучетата на баба ми, за вода не помня.

# 708
Честита сладка Тайра 😍

Ако смеся хубава консерва с варен ориз, дали ще е добре. Бизу е на пробиотик втори ден, че ближе урината на другите кучета и се разстрои.
Не иска да си яде гранулите и му дадох само варен ориз.
Страх ме е да му сменя храната баш сега.
С ориз и консерва/ месце+ морков, тиквичка, пипер, грах храня вечер. Сутрин давам гранули. Пробвах с едно хранене- разтройство, то гълта без да дъвче диването. Онзи ден по съвет от някой в тази тема( извинявам се, но съм в онази възраст със забравянето Rolling Eyes ) сварих вместо ориз  макарони и сега ще пробвам и с просо. За сега му понася добре.
И аз знам, че трябва изпражненията да са твърди за жлезата.

Даре, стиснати палци и лапи от нас с Вълчо Heart

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 19:44 от щастлива мама

# 709
Даре, спокойно. Помня аз колко се притеснявах за Берга и после разбрах, че е било излишно. Като я вземете ще е замаяна и ще спи повечето време, а на другият ден ще е пушка. На нас ни бяха казали да й сложим зехтин в гранулите, да е мазна храната. Не съм взимала яка, имаше лепенка на операцията. На вън я извеждах да пишка и ака, защото тя така искаше.

# 710
  • Бургас
Елза не искаше нито да пие, нито да яде същия ден. Взехме я 2 часа след операцията. Търсеше си хладно място да легне. Излезе за тоалетна бавно, сутринта пак бавно. На другия ден вечерта вече искаше да се катери на дивана Simple Smile
Не се тревожи. Всичко ще е наред. Помня и на мен какво ми беше, ще мине Simple Smile

# 711
  • Dublin
Нашата глезла си има нов пуловер, баба и го оплете 😀
 като я кастрирахме, само лежа два дни след операцията и даже леко се запече, но тя си е кекава по принцип. с конуса само се блъскаше по стените  и го махнах. Бях и взела следоперативен костюм за кучета и с това изкара до прегледа за конците.

# 712
Днес имаме мъркаща рожденичка - кака Грейси става на цели 10 годинки. За нея имаше пастет, който тя веднага нападна, даже на успях да я снимам. Кастиел и Мег успяха само да подушат миризмата. Мегчето днес беше изследовател - разходи се из цялия апартамент, даже и в стая на нейно котейшество влезе. Грейси беше се качила на гардероба, но нито ръмжа, нито хъска. Много се надявам да започнат да се разбират. Мегчето не й се ежи, нито ръмжи както съм я чувала да прави на други котки, та тая надежда, че като се успокои сивата драма куин ще вземат да станат приятелки.
Предния кавалерчо като беше с конус не можеше да пие вода и да яде с него и трябваше да свалям и слагам по няколко пъти на ден. Освен това в опитите си да пие с конуса ушите му бяха все мокри и цялото нещо започна да мирише на мухъл в един момент. Но той носи конус може би 10-тина дни, ако не и повече. Предполагам, че за по-малко време няма да е такъв проблем.

# 713
Някои ветеринари слагат за почти всяко нещо яка. И на двете кучета на баба ми лекарите не сложиха, а са външни кучета, тоест изложени са и на мръсотия повече, но нямаше проблем. Според мен това ще я стресира много, но както преценят лекарите.

# 714
Честита да е Грейси и да е добричка с новия член на семейството!

Мейпъл като я кастрирахме я взехме 2ч след кастрацията, искаше да си лежи без да яде и пие. На другия ден вече си беше същата. Но не са и слагали фуния или каквото и да е защитно,просто трябваше аз да пазя да не ближе раната, но тя така или иначе нямаше голям интерес. Беше много гадно като я заведохме, биха и упойката пред нас и направо се разложи за секунди. Беше ужасно тъжна гледка,още ми е гадно като се сетя. Ако можеш да си спестиш това,би било добре. Но пък вет казаха,че било по-добре така,да е с близките хора,докато я хване упойката.

# 715
  • София
Честита да е Грейси! Здрава и послушна! Simple Smile

# 716
Ще стискаме палци и лапички -леко да мине всичко с кастрацията и възстановяването...И аз си спомням колко се тревожех за Лорината операция...и тук ме успокояваха приятелчетата.                                                                             Естела как е чаровният посерко?Даде ли му нещо към ориза?Дано вече е о.к.и да не тичате по нощите навън...

# 717
Не ме плаши да й сложат упойка в мое присъствие. Тя ще е по-спокойна така. Страх ме е да не стане нещо по време на операцията, да не си отвори раната след това,... такива неща. Cry

# 718
  • София
Дара, всичко ще бъде наред! Ще мине и замине. Всички ще стискаме палци да мине леко и без проблеми.

# 719
Мери честита да е Тайра и още много по 5 годинки да празнувате! 🤗
Dreaming честити 10 на Грейси и дано бързе приеме Мегчето 🤗
Dara888 стискам палци да мине леко и бързо всичко. Писали са преди мен, но първия ден ще спи предимно. Възможно е и втория да премине в сън, ще е леко замаяна, без апетит, но вече след 3ия ден ще се чудиш как да я озаптяваш 🤗

Общи условия

Активация на акаунт