Името на моето дете

• 15 244
  • 497
  •   1
Отговори
# 45
Защо нещата трябва да са толкова сложни. Свекър ми не ми е никакъв че да му симпатизирам на името. Името ми харесва. Момиченцето на площадката беше много сладко и майка му го викна. Припознах се някак. Насълзих се. Но не искам и тази жена да се чувства цял живот че съм гад която е дошла да и го върне заради мъжа и

# 46
Нали каза, че случайно си го чула това име, което няма как да е вярно. Мъжът ти също иска името на баща си.

Просто правите избор, който зачерква отношенията със свекърва ви, каквото са били досега. Какви ще бъдат занапред ме се знае, ама няма да са същите.
Решението си е ваше, даже бих казала твое, понеже смятам, че майката има право да избере име.

# 47
Значи според мнозинството тук свекървата е в правото си да се обиди, че детето би било евентуално кръстено на бившия й мъж? Ехоо, тя вече си има внуче с нейното име от другия си син. Още колко и какво иска да манипулира?

И аз съм разведена  с бащата на големите ми деца, все някое от тях като нищо ще кръсти внуче на баща си, нямам никакво намерение да страдам по ъглите. Ще съм най-щастливата на света, нали съм баба. Честно. Затова тая баба не я разбирам никак. И то името Калина е толкова хубаво. Не е някое кофти име все пак.

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 20:32 от B2022

# 48
Името Калина  е много хубаво.
Ако беше разбрана жена, нямаше да се бърка и да нарежда.
Това дете е ваше, вие сте родители, имате право вие да решите как да се казва.
Обяснете и, че няма общо с бившия, а по-други причини. Че името ви е харесвало и преди да ги познавате.
Кажете ако трябва, че това е името с което от малка сте искали да кръстите, ако имате дъщеря.
Или пък родете още едно момиче и него кръстете Калина Grinning

И при мен е имало налагане.
Майката на баща ми е искала на нея. Но името е ужасно, просто ужасно.
И добре че майка ми не е склонила. Че тя  и без това е била лоша свекърва, защо да и угажда, нищо нямало да се промени.
Щяла да ме кръсти с неутрално има, каквото няма в семейството.
Но другата баба, майката на майка преди изписването почнала да подскача под прозореца и да крещи "кръсти я на мен, моля те, на мен" Joy
Ми майка и е, угодила и е.

Ами да 4 години чакам дете. 8 месеца повръщам, 4 месеца съм била за задържане. Един куп пари за да имам дете и накрая да не мога да реша аз как да се казва детето защото дори и човек който уважавам ще се обиди. Как да не се амбицирам

Много  точно. Точно това  и кажи.
Казваш - 4 години чакам дете, 8 месеца повръщам, 4 месеца задържам, куп пари съм дала за да имам дете и накрая да не мога да реша как да се казва МОЕТО ДЕТЕ. Прощавай, много те уважавам и обичам, но тук ще трябва ти да се съобразиш и да разбереш, че аз и синът ти решаваме как ще се казва НАШЕТО ДЕТЕ.

Има и внук кръстен на нея. Ама извинявайте, как може тази разбрана жена да се налага кой как ще си кръщава децата.

# 49
  • Другата България
Нали каза, че случайно си го чула това име, което няма как да е вярно. Мъжът ти също иска името на баща си.

Просто правите избор, който зачерква отношенията със свекърва ви, каквото са били досега. Решението си е ваше, даже бих казала твое, понеже смятам, че майката има право да избере име.
Ей това пък аз не го разбирам.
Ако наистина тази свекърва е толкова разбрана, в името на това всичко да е наред в семейството на сина ѝ би трябвало да преглътне егото си, или там каквото има, и да ги остави сами да избират, да решават.
Не я разбирам тази намеса, и то за едно име, щото се развели със свекъра...нито са първите, нито последните, ако отсега се задоволяват нейни прищевки, какво остава от утре нататък?
Може повредата да е в моя телевизор, но така ги виждам аз нещата.

# 50
Това е тяхното дете и да, те трябва да изберат името му. И защо компромис трябва да правят те, а не останалите. Сами избрахме имената на децата си и не мога да си представя, че можеха да се казват по друг начин, защото някой  друг, освен един от нас двамата, не одобрява.

# 51
Днес е името, утре ще е дали и как се кърми, в други ден нещо друго. Винаги тя ще  има някакво обяснение защо иска така. И ти като по-млада, като снаха, като в къщата й, като, като, като... ще престанеш да имаш свое мнение.

# 52
  • София
 кръстете детето както си решите, вие сте родители, вие решавате не знам защото в 21 век все още има хора дето се сърдят за това... това с кръщаването на някого никога не съм го разбирала

# 53
За мен една разбрана свекърва не би се сърдила за нещо такова. Та явно не е толкова разбрана

# 54
  • Варна
Не бъркайте темата, дами, тази за плюене по свекърви е 158 по ред. На тук описаната свекърва ще й горчи, не е речено да си развалят отношенията, еле па пишман психолози да я разкостяват.

# 55
Авторката не е в къщата на свекървата. Свекървата е в къщата на авторката.
Един такъв въпрос - ако свекървата откаже да участва повече от досегашното в домакинството, ти и нейният син ще я изхвърлите ли?

# 56
Значи, за да не й горчи на свекървата, да й горчи на младата майка? Не ми се струва ОК.

# 57
Авторката не е в къщата на свекървата. Свекървата е в къщата на авторката.
Един такъв въпрос - ако свекървата откаже да участва повече от досегашното в домакинството, ти и нейният син ще я изхвърлите ли?

Какво означава да откаже всеки трябва да допринася с нещо. Ние плащаме ипотека, храна сметки и други разходи, лекарства понеже пенсията не и стига на жената. Ако откаже да помага тогава нещата са ясни защо го е направила след като 5 години не е имало проблем. В крайна сметка аз на майка ми 20 лв не съм дала за 34 години. Не мисля че на този скъп живот трябва да купувам още едно жилище че да се отделяме защото жената ще откаже да помага

# 58
  • SF
Аз също исках да напиша, че от толкова много имена, какво сте се хванали точно за това име?!
Както сте отхвърляли и други предложения, които са ви хрумвали, до преди да чуете името на площадката, така ще отхвърлите и това. Имате причина да го смените с друго, по-подходящо и по-красиво - вие вече се тормозите с мъжа си. Проявете креативност.
На мене ми е лесно да го отхвърля, защото не го намирам за нещо кой знае какво. Калина ми харесва повече от някои имена, но по-малко от доста други.

Много хора променят плановете си и минават през "голямото мислене" по различни причини.
Имам позната, която цял живот си е мечтала момиченцето й да се казва примерно Рая, но когато среща мъжа си, разбира, че Рая е детето на брат му, кръстено на дядо Райко. Друга харесвала и си мечтала за Мила, ама Мила е бившата жена на мъжа й и им прави мизерии, трета искала София, но София е свекървата, която не я понася и настройва сина си срещу нея. Какво значи "щом така искате, кръстете го така и никой няма право да се бърка". Сякаш всички останали имена, освен Калина са: Пенка, Ганка и Радованка,  или пък Джой, Анаис и Джинджър.
Намерете си вашето име. Калина явно не е. Ако всичко беше наред с името, тази тема нямаше да я има.

# 59
Не вярвам свекървата да откаже да помага, нито да  не обича детето.
 Но това си е кофти демонстрация и от всички имена баш на свекъра да кръстите, нормално е да и загорчи.

Но пак казвам, за мен майката решава, тя носи детето, тя ражда, тя избира името.

В случая авторката е избрала такова, че вече се настройва против свекърва си, за да си го отстоява и хубавите отношения отиват на кино. В първия пост беше като майка, с всеки следващ става все по-черна.

Човек си прави избори и си следва последиците, това е.

Общи условия

Активация на акаунт