Името на моето дете

• 15 223
  • 497
  •   1
Отговори
# 15
Аз да бях на мястото на свекърва ти също щях да се обидя. Има толкова други хубави имена. Не си струва заради едно име да си разваляте отношенията.

Щом не си струва, свекървата кво има да се сърди? Да трае там и толкоз.

# 16
Свекърът Калин не е ли бащата на съпруга ви?
Те в какви отношения са?
Който и да е ще помисли, че сте кръстили внучето на него един вид.
А за поколението на свекървата имат значение тези неща и дори да не го покаже, ще се обиди и разочарова.
Аз бих потърсила друго име.

# 17
  • София
Вие изобщо говорили ли сте със свекървата или не?
Откъде си сигурна, че ще се разсърди.
Пък щом държите на нея и тя свързва името с неприятна част от живота ѝ, защо не помислите и за алтернатива. Явно свекърът е много кофти човек, щом синът му се е сетил, че това е неговото име чак след разговор с близки. Явно изобщо го е изтрил от живота си. Самият той дали с времето ще се чувства добре да мислят хората, че дъщеря му е кръстена на баща му?

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 20:50 от Fever Ray

# 18
Пълна простотия! Наричате и кръщавате детето си както искате вие (родителите) и не се съобрязявате свекървата,тетка,чичо ,леля дали са ок с това или не ,дори и да спрят да ви говорят това е техен проблем. Това име е до живот такаче не се повлиявяйге от чуждо мнение а си го харесайте и изберете вие !

# 19
Вие изобщо говорили ли сте със свекървата или не?
Откъде си сигурна, че сте се разсърди.
Пък щом държите на нея и тя свързва името с неприятна част от живота ѝ, защо не помислите и за алтернатива. Явно свекърът е много кофти човек, щом синът му се е сетил, че това е неговото име чак след разговор с близки. Явно изобщо го е изтрил от живота си. Самият той дали с времето ще се чувства добре да мислят хората, че дъщеря му е кръстена на баща му?

Говорено е с жената. Идва със списъци с имена,само и  само да не е това. Мъжът ми няма лоши чувства към баща си. Общуват си естествено баща му е. Той самия иска така да се казва дъщеря му

# 20
Бяхме в тази ситуация, свекърите от дълги години бяха разведени, той почина. Като казахме, че ще сина ни ще носи същото име, реакцията беше "името си е хубаво, детето нищо не ми е направило, за разлика от дядо му".Внук и баба си имат силна връзка,той е и изтърсакът, влязъл под кожата на баба си. 😂

# 21
Мисля, че името Калина ви е най-малкият проблем. Ако така виждате нещата, какво ще правите с истинския дядо Калин? Ако само едно име е способно да "наруши" спокойствието на всички членове на семейството, представям си, ако кръстите детето Калина, но също и ако го кръстите с друго име, нали все пак ще се срещате понякога с този човек, случайно или не, дори за няколко часа - на празници на детето или пък на големи празници, по какъв ли не повод. Няма да го каните ли, няма да го наричате по име този дядо или?
Там е проблемът според мен, че има неизяснени неща от миналото и не са работили за "мирно съвместно съществуване", каквото и да се е случило 🙂, а не толкова че сте си харесали Калина и то съвпада с името на свекъра.

# 22
Мисля, че името Калина ви е най-малкият проблем. Ако така виждате нещата, какво ще правите с истинския дядо Калин? Ако само едно име е способно да "наруши" спокойствието на всички членове на семейството, представям си, ако кръстите детето Калина, но също и ако го кръстите с друго име, нали все пак ще се срещате понякога с този човек, случайно или не, дори за няколко часа - на празници на детето или пък на големи празници, по какъв ли не повод. Няма да го каните ли, няма да го наричате по име този дядо или?
Там е проблемът според мен, че има неизяснени неща от миналото и не са работили за "мирно съвместно съществуване", каквото и да се е случило 🙂, а не толкова че сте си харесали Калина и то съвпада с името на свекъра.

Така е но аз не съм част от тези неуредици в крайна сметка. Незнам така ме амбицират още повече да бъда инат и да си кръста детето така. Създава се напрежение и между мен и мъжа ми. Нямам и много време за мислене около две седмици.

# 23
При толкова много имена, да изберете точно името на свекър ви, с когото прекрасната ви и всеотдайна свекърва е разведена и в лоши отношения? Не, категорично не  е добра идея да кръстите детето на свекъра. Дори и да не го покаже, дори и да отстъпи, свекърва ви ще си остане с горчилката.

# 24
Изключително ми е странно 8 и кусур месеца нито ти,  нито родният син да не сте се сетили за името на свекъра. Честно казано ми звучи като да е тлеело от доста време и сега търсите оправдания с площадки и знаци из небесата.
И, да си кажа съвсем честно, е адски неблагодарно от твоя страна спрямо свекървата, а пък за отношението на родния ù син направо нямам думи.
Ще е коректно да се изнесете.

# 25
Изключително ми е странно 8 и кусур месеца нито ти,  нито родният син да не сте се сетили за името на свекъра. Честно казано ми звучи като да е тлеело от доста време и сега търсите оправдания с площадки и знаци из небесата.
И, да си кажа съвсем честно, е адски неблагодарно от твоя страна спрямо свекървата, а пък за отношението на родния ù син направо нямам думи.
Ще е коректно да се изнесете.

От моя апартамент ! Трудно! До последно нямахме измислено име. Нищо не ни допадаше. Живеем с майка му защото такова р положението в момента. Баща му не е лош човек. Не е изневерил на сина си, а на жена си. Сина му си го обича като баща. Ако се наложи да живеем и с баща му в последствие  няма да има проблем. Човека нищо лошо не сме видяли ние двамата от него.

# 26
  • Варна
Поне си каза откровено момичето, че е амбицирана на инат. Бабата пак ще си обича внучето,щом си е читав човек. Но ще й горчи, да.

# 27
А, още по-разкошно значи. Ми нямам съвет тогава, щом и нечия горчилка те амбицира да правиш напук баш на огорчения, не мога да кажа да я изгоните.
По принцип намирам за адската простащина да се кръщава на някого, но като се кръщава и така напук точно срещу човек, от когото ще имаш претенции за помощ след броени дни, е отвъд балона ми.

# 28
И аз си мислех, че свекърва ми ще се намуси, тя е доста серт жена. Но като взе вързопчето, радостта в очите й, самата тя каза, че "като че ли нещо се преобърна в мен". И към него си има малко повече симпатии.

# 29
Поне си каза откровено момичето, че е амбицирана на инат. Бабата пак ще си обича внучето,щом си е читав човек. Но ще й горчи, да.

Ами да 4 години чакам дете. 8 месеца повръщам, 4 месеца съм била за задържане. Един куп пари за да имам дете и накрая да не мога да реша аз как да се казва детето защото дори и човек който уважавам ще се обиди. Как да не се амбицирам

Общи условия

Активация на акаунт