Името на моето дете

• 15 365
  • 497
  •   1
Отговори
# 75
Ама аз какво казвам - да не очакват действия от нея. Поне не повече от това, което вече е извършвала. Ама май там е работата, че се очаква по-разширено участие.

Което няма нищо общо с името на детето

# 76

Щото цял живот тази жена ще асоциира детето с бившия си мъж.

То тогава не трябва ли да асоцира бившия със сина си и да мрази сина си.
Има много хора се казват Калин и Калина.
Имам чувството, че тази жена като чуе някой, че така се казва и веднага намразва тези хора. Joy

Нещата стават по-сложни. Не живеете в къщата на свекървата, но тя живее във ваш апартамент и явно е длъжна да ви помага.
Тогава, какво ви спира, кръщавате детето Калина и разбутвате 5 годишни изградени взаимоотношения.
Хич не са сложни нещата.
Свеки е зависимата. Логично е, че като си в нечий дом да те издържат, нещо трябва да помагаш.

Esmee, явно си човек, който обича да угажда и да се съобразява с чуждото мнение.
Но не всички са така.
И в случая и бащата иска това име.

# 77
  • Далечният изток
По принцип бих си кръстила детето с име, което ни харесва на нас с бащата. Дали ще е дословно на свекъра или на свекървата, или на никого, или на мен, няма значение щом ми харесва. Тук ми стана много странно как се сещате, че бащиното име на съпруга е Калинов, точно когато е направило впечатление на майка му... Изведнъж ви пробляснало, че баща му се казва Калин, ей това не мога да го повярвам. В такъв случай, колкото и да ми харесва името (това впрочем ми е най-любимото име за момиче), бих избрала друго, неутрално.

# 78
  • Down south
Има ли други алтернативи? Възможно ли е да има само едно-единствено име, което майката иска. Риторично.
Името Калина определено няма да е аналог на "и вълкът сит, и агнето цяло"

# 79
Авторката вече няколко пъти написа, че името Калина няма общо със свекъра.

# 80
  • Down south
Е, колко да няма, като е същото Stuck Out Tongue Winking Eye

# 81
Не бих я кръстила Калина. Има толкова други имена.

# 82
Ама аз какво казвам - да не очакват действия от нея. Поне не повече от това, което вече е извършвала. Ама май там е работата, че се очаква по-разширено участие.
Което няма нищо общо с името на детето
Не точно, авторката вече нареди тетриса, че свекървата ако спре да помага, ясно защо. И то наистина е ясно.

# 83
  • Далечният изток
Е, Калина ще е кръстена на свекъра Калин. Как да няма общо?!
О да, те въобще не се сетили как се казва бащата на баща му на бебето... Мхм

# 84
Е, Калина ще е кръстена на свекъра Калин. Как да няма общо?!
О да, те въобще не се сетили как се казва бащата на баща му на бебето... Мхм
Не беее, тя се е умилила от сладкото детенце, което можеше и Пенка да се казва Simple Smile

# 85
  • Далечният изток
Аха, ето, да се замисли.
Ако това сладко детенце се казваше Пенка, щеше ли да настоява това да е името на нейното дете?

# 86
Е, колко да няма, като е същото Stuck Out Tongue Winking Eye

Както и много други хора се казват така.
Това име може да и е на сърце от години. Има право да си го кръсти така.
Може да каже на баба ми Калина го кръщавам, не на мъжа ти, толкоз Grinning

# 87
Не бих кръстила Калина. Звучи ми като леко провинциална история, където първото внуче на свекървата, а второто на свекъра. И сега ви се налага (от родата, от мъжа) да кръстите Калина, обаче на вас ви е гузно, защото свекървата ви е готина.

Особено пък женски имена красиви и силни има милиони. Имате време, изберете 3-4 и като я видите си решете. Може да си се роди с името Wink

# 88
Обаче едно ми е интересно, само 1-2 пъти се спомена, че апартамента е на снахата. Виж, ако беше на свекървата, как всички щяха да скочат. Хем в нейният дом тази лоша снаха, хем ще си кръщава както иска детето.
Някъде се спомена какво щяло да стане, ако свекървата се откажела да домакинства. Ако беше обратното снахата да вдигне краката и да мързелува какви драми щяха да настанат. Ама защото е снаха все трябва да е нападната.

# 89
Авторката не е казала, че някой им е наложил това име. Просто са го харесали много и няма нищо общо със свекърви и свекърви, а само с тях и тяхното дете. Освен това тя не иска мнение за конкретното име, че да се дават квалификации хубаво ли е или не.

Общи условия

Активация на акаунт