Такса при плащане с дебитна карта

• 1 553
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте,
Имам въпрос дали банките взимат такса при превод за месеца. В онлайн сметката виждам, че се начисляват при мен такси за транзакции с картата. Благодаря!

# 1
Каква карта? Какъв превод? В България таксите се плащат от търговския обект.

# 2
Плащане или превод? Има разлика.
Обясни по-подробно какво правиш и за какво ти удържат такса, за да стане ясно какво точно питаш.

# 3
  • София
Да не би да става дума за върнати пари, от които банката си удържа %, не знам по каква идиотска схема. В моя случай ПИБ. Получавам пари за върната поръчка, като си удържат 1%

# 4
  • там където има винаги вятър
Каква карта? Какъв превод? В България таксите се плащат от търговския обект.

Да - точно. Ние с ММ имаме карти в една и съща банка.
Моята е VISA и прехвърлям:
* на моя сметка в друга банка
* на друго лице в друга банка
И в двата случая нямам такса.
На ММ е MASTERCARD - винаги има такса когато прехвърля в друга банка, няма значение дали сметката е негова или на друго име. Беше 80 ст., сега е 98ст.
Това, за бившата Райфайзен, преминала през KBC и стигнала до ОББ.

Здравейте,
Имам въпрос дали банките взимат такса при превод за месеца. В онлайн сметката виждам, че се начисляват при мен такси за транзакции с картата. Благодаря!
Това го разбирам като превод на работна заплата Thinking  - такса не би трябвало да има, но пък транзакциите са вашите плащания. За плащания в магазини, онлайн - няма, но ако правите преводи - както писах по-горе зависи от картата.

# 5
Правите ли разлика между сметка и карта?

# 6
  • София
И бранд.

# 7
В онлайн банкирането ми отчита такса за транзакция с дебитната ми карта

# 8
  • Euskal Herria
А при мен има такси.
Ако правя превод на друго лице - от моята сметка към неговата в същата банка, таксата е по-малка.
Ако правя превод на друго лице - от моята сметка към неговата в друга банка, таксата е по-голяма.
Ако плащам битови сметки, данъци - също ми удържат такса.
Говоря за онлайн плащания. Банката е Уникредит.

# 9
Така и не мога да разбера защо имам тази такса, чудя се дали не е начислена, защото съм плащала през терминала, нямам онлайн покупки с карта, никога не съм пазарувала така аз

# 10
Защо не се обадиш на банката, и да попиташ?

# 11
Явно ще направя консултация и там. Мерси

# 12
А при мен има такси.
Ако правя превод на друго лице - от моята сметка към неговата в същата банка, таксата е по-малка.
Ако правя превод на друго лице - от моята сметка към неговата в друга банка, таксата е по-голяма.
Ако плащам битови сметки, данъци - също ми удържат такса.
Говоря за онлайн плащания. Банката е Уникредит.

Аз съм към ПИБ и имам такса, ако правя превод от моята сметка към чужда сметка. Но когато плащам комунални услуги, не ми удържат никакви такси. Но и тях ги плащам от сметката си, не от карта.
Може би има някаква разлика, защото на някакви плащания имах опция да платя от сметката или от картата.

# 13
  • Euskal Herria
Да, от сметката си ги плащам. И ми удържат такси.

# 14
В онлайн банкирането ми отчита такса за транзакция с дебитната ми карта
Зависи за каква транзакция става въпрос. Уточни транзакцията каква е.

Общи условия

Активация на акаунт