ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 37 075
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Juji, предполагам, че става въпрос за такива чувалчета от овча кожа за количката, както казва и Льоли. Но и аз съм виждала такива само за седящи кошове за количката. Сега даже чета, че овча кожа не се препоръчва при новородени, защото не могат да си регулират температурата още и може да прегреят.
https://www.hofbrucker.de/Babywelt/Lammfellfusssaecke/
Аз имам един космонавт засега, ще взема и дрешка от мерино. Дадох пример с овчата кожа, че все нови идеи нахлуват и трябва да се ориентирам какво наистина ми трябва. От една страна се готвим за златна есен, от друга за зимно бебе.

# 166
Привет и от мен 😊 Видях, че сте минали през темата за раздразнителността 😄 Ето ме и мен същата 😄 Напоследък ужасно много ми изнервят коментарите от сорта на “няма да се справите сами” “ооооо невъзможно е сами” “вие не знаете какво ви чака” . Вече имам чувството, че няма да имаме бебе и тиранозавър, с който за нас е непосилно да се справим, но виж само бабите могат (по-скоро даже само свекърва ми) 😂 Която за 4ти път ми каза да си повикаме медицинска сестра, която да идва всеки ден у дома да преглежда детето. Чудя се едно време дали в тях така е ходил медицински персонал всеки ден или за нея просто аз съм малоумница, която ще си умори детето 😂

# 167
Днес една комшийка се провикнала през терасата на ММ, който беше навън, да клюкари дали съм родила!

# 168
  • Sofia
Днес една комшийка се провикнала през терасата на ММ, който беше навън, да клюкари дали съм родила!

Хаха нещо подобно подвикваше една съседка на мъжа ми тези дни - уж не е възрастна жена, не ги ли е малко срам.

Аз вчера бях на преглед, след 2 седмици ще съм на тонове. Бебо си навакса тегло - вече е 1600 грама.
Днес обаче се изнервих - ходих при личната и се започна с коментари, а аз просто исках да ми подпечата амбулаторна карта и да ми даде едно направление за изследванията. Аз и преди съм я чувала с грозни коментари как жените раждат късно и т.н, сега ми говори, че може да стане лекар на детето само ако не съм антиваксър. Как можело да ми изписват антибиотик. Изобщо всяко посещение там ми е слушане на неуместни коментари. Замислих се отново дали тя да е личен лекар на бебето или само ако не намеря бързо друг...
Тези лекари не знам какви са честно...

# 169
  • UK

Много им е скучен животът на някои хора. Сигурна съм, че като родиш първо нея ще уведомите!

Jojo, на такива бих им отговорила, че това, че те не се справят сами, не значи, че всички не се справят Smile
Слава богу няма такива коментари около мен, но и да имаше много добре съм се научила да ги пресичам.

# 170
Jojo_45, това за тиранозавъра искрено ме разсмя Grinning Интересно ми е дали бабите ще се справят с новородено, защото моята майка и свекърва не искаха да сменят памперси, бебето било много малко, страх ги било, че пъпчето не е паднало. А моето бебе хич не беше от малките. Роди се 3540 гр, 53 см. В болницата и на мен смяната на памперса ми изглеждаше като най-страшното нещо. В стаята ми имаше подгряваща лампа над мястото за преобличане и смяна на бебето, за да не му е студено. Ами на всяка смяна на памперс се потях от напрежение и отделно от самата лампа, сега ми се смешно като се сетя, но тогава ми беше много стресиращо преживяване.

С първата бременност правех грешката да казвам датата на термина и като преносвах, всеки ден по няколко човека ме проверяваха родила ли съм. Беше много изнервящо.

# 171
Здравейте момичета. Днес бях на доплер. Сдобих се с хубава снимка на бебето. Не че е важна, ама все пак.
Миналата седмица бебето беше около 1.700, сега е около 1.800 кг. Малко ми се вижда. Докторката каза, че добре наддавало. Кръвотока към него бил хубав. Ама пак ми стана притеснено.
И аз чувам коментари как няма да се оправя сама, как кучетата ще ми пречат, кой ще ги гледа тия кучета и аз те нареждам на опашка, за да видя като се роди.

# 172
От скоро ме дразни и друго, поне 10 човека ме питаха как щяло да се казва бебето! А аз не искам да казвам и не казвам, ама с коя буква щяло да е. 😳

# 173
Maya, честита девойка! Sparkling Heart За мен да съм майка на момиче е най-голямото щастие. Ще видим как ще е с момчето. Stuck Out Tongue Winking Eye

Yolkata, браво, че сте овладяли кръвното. Следи се често и спокойно, още малко остава!

Vaflichka, ти в коя седмица си? Радвам се, че и при теб върви всичко както трябва. Hug

Sway, щом докторката мисли, че всичко е наред не се тревожи. И моето бебче върви малко, смятах, че средно по 150 гр на седмица качва. Тоест сега в 33 г.с трябва да е станало 1900, защото преди 2 седмици беше 1600. Сметнах го по седмици, че към 3 кг трябва да го чакаме на термин. Те ще си качат колкото им трябва, пък за нас раждането ще е по-лесно, ако са дребни. И пак да напомня, че на УЗ понякога грешно ги мерят, няма как с точност да кажат колко тежи.

На мен все така ми е мудно и уморено, надявах се, че няма да има жеги, ама и 30 градуса вече яко ме морят. Искам да идва есен. След ваксината нямам никакви странични ефекти иначе.

# 174
Мами, напомняйте си, че хората често се държат неадекватно с вас, защото просто пречупват всичко през своята гледна точка и 90% от случаите даже не си дават сметка, че е така, а 70% от тези хора даже не могат да си представят, че съществува друга гледна точка….

Много жени съпреживяват своето собствено раждане и майчинство и своите собствени трудности прожектират във вас. Не им се сърдете, кажете им точно това което искат са чуят, защото с резон нищо няма да постигнете освен допълнително да се изнервите вие самите “Благодаря, ще го имам предвид.” И толкоз.

За домашните любимци и на мен ми е болна тема, имам две котки и побеснявам някой като тръгне да спори за животно и бебе и усетих как се ядосвам на една приятелка, че ме пита “какво ще правиш с котките?”, но си напомних, че тя самата няма котки, не ги познава като характер, съди само по котката на сестра ѝ, която е с отвратителен характер и за малко да извади окото на племенника ѝ (защото я е дръпнал за опашката и тя е гад, щв си отмъсти за всичко), та съди всички котки по един пример, а истината е, че няма две еднакви животни. Моята приятелка просто не познава моите и ме пита загрижено според своите разбирания за зли, драскащи и отмъстителни животни. Ако позволя това да ме дразни би било безсмислено. Не се подавайте на дразнения, просто … хората не са способни да виждат през вашите очи.

Вашите бебчета почнаха ли да се смъкват по-ниско? Моето уж ми казаха, че е слезнало, ама още ми е трудно да дишам на моменти, например след хранене… едни въздишки падат, все не ми достига място сякаш да поема дълбоко въздух, вечерно време почнах доста да пъшкам докато заспя…

# 175
  • UK
Вашите бебчета почнаха ли да се смъкват по-ниско? Моето уж ми казаха, че е слезнало, ама още ми е трудно да дишам на моменти, например след хранене… едни въздишки падат, все не ми достига място сякаш да поема дълбоко въздух, вечерно време почнах доста да пъшкам докато заспя…

Моето от няколко седмици е слязло надолу в таза, ама и аз се задъхвам по същия начин.

# 176
Здравейте, днес бяхме на преглед. Вече сме 2600 гр. в 35+2 г.с. Шийката не е мръднала от предния път, още си е 16 мм. Малкия е супер активен и не даде лесно на докторката да го измери, но тя се справи. Тоновете са супер, още нямам контракции. От следващата седмица можем спокойно да чакаме момента.
Ние вече сме готови със всичко - легло, количка, всички дрехи са изпрани и подредени. Даже багажа за родилното е готов. Така определено ни е по-спокойно.
Иначе за помощта от близки и аз не съм много съгласна, защото ще се опитват да налагат своите разбирания, но мисля че намерих компромис. Първите две седмици ще сме само тримата с мъжа ми, защото той ще е отпуск по бащинство. След това майка ми ще помага при нужда през деня. Естествено въпреки тези уговорки има подмятания, че все пак би било добре да имам помощ, да идват...
Единственото за което не можем да се разберем е за деня на изписването. Аз не искам да идват вкъщи, но и двете майки са силно против. Много не ми се иска да има навалица вкъщи, за да мога да се отпусна след болницата и малко да почина.

# 177
Абсолютно съм съгласна с написаното от shishrache и нямам какво повече да добавя. Понякога ме изнервят такива коментари, но е много за кратко, след което премислям и се успокоявам. Аз съм израснала с кученце, което спеше даже в краката на нашите и е просто безценно, много е хубаво за децата. Даже съжалявам, че не мога да осигуря същото на моите деца, но просто не искам да го причинявам на мен и на животното да го гледам в апартамент. Не е за мен този ангажимент на този етап поне.

Как разбирате, че е слезнало бебето в таза? На мен от няколко дни ми е по-леко дишането и мога да ям повече сякаш, но не мога да преценя дали е слязло, пък и тя матката има още да расте до 36 г.с

# 178
  • UK
Как разбирате, че е слезнало бебето в таза? На мен от няколко дни ми е по-леко дишането и мога да ям повече сякаш, но не мога да преценя дали е слязло, пък и тя матката има още да расте до 36 г.с

На мен акушерката ми каза, питах я как се разбира, тя каза, че като се напипа главата и ако не се мърда в таза значи е слязло. Нещо такова.

# 179
Имам странен въпрос.Как почиствате пъповете си?Аз имам две лапароскопски и моят е на решето,но е събрал много мизерия.Опитвам се леко с клечка за уши,но ефекта не е голям.Иначе моето от месец и половина е долу в таза и имам чувството,че чака само за разкритие😁

Общи условия

Активация на акаунт