ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 37 069
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Еха, честито момиченце, Мая! 💗 🥳

Благодаря, Moonlit, много мило 🤗

# 151
Ще връзваш панделкии ☺️🥰

# 152
Каква късна изненадка Maya! Да ви е много здрава и да, ще връзваш панделкииии! Хубаво тегло има!

# 153
Мая, най-накрая госпожицата се показа 🙂 страхотно е с момиченце и когато стане голяма  ще си изкарвате по женски! Днес голямата ми дъщеря ми готви здравословни сладки😊.

# 154
Здравейте и от мен днес бях на преглед и тонове ,бебка си е наваксала с теглото и всичко е наред сега съм в 33+1 1950кг тежи миналата седмица беше 1670 кг така,че всичко си е наред и се успокоих.Кръвното не всеки ден го вдигам и пия хапче само като го вдигна.
При нас секса е мираж още от 16г.с заради контракциите,на мен не ми липсва,но на ММ не му е изобщо добре …..

# 155
Sweety, Джу, Isibel, благодаря ви 🤗🤗🤗 Isibel, добре го каза, показа се най-накря, ръчичките и  бяха на личицето 🤭 ни показа повече отколкото през цялото време досега. Интересно, че татко и го нямаше за пръв път 🤔 Ами аз не знам как да съм мама на момиченце 🤷🏼♀ странно, не съм била и на момченце, имам братя, маже би заради това.

# 156
  • UK
Всичко се учи в движение, Мая. Тя ще те научи как да си й майка Heart Eyes

D_ana, wishful thinking. Аз вчера си гледах нормалните дънки с копнеж. Започнах да заглеждам жени с плоски кореми по улицата и искам да съм като тях.

Имам шкаф, изпрани и изгладени дрехи за бебето! Дето се вика, и утре да родя, няма да е голо Grinning

# 157
Честито момиченце, Мая!
🩷🩷🩷

И при мен бебка се мята рязко понякога,
Чак ме стряска.

# 158
Maya, честито 🎀🩷, доста ви подържа в напрежение. Дама с характер ☺.
Първото ми дете не съм го повивала, много обичаше да спи със вдигнати ръчички до главичката, та сега също мисля да пропусна.
Имам много останали всякакви пеленки, първия път основно ги използвах ежедневно за чаршафче в количката, под главичката в леглото, ако върне мляко и като я хранихме и оригвахме, също постилах и гнезденцето й. В началото раздавах такива кърпи и като искаха да я гушкат, не, че много обичах да я давам де и сега не обичам. Ревнива мама съм. 🫣😁😁
Аз моя бебок всеки ден го усещам с различен интензитет на движенията. Седалищно разположен е и доста ме натиска ниско, дори в пикочния мехур. Когато реши да изпъне краче в лявата част на корема ми си е истинско облекчение, но дните кога натиска на долу 😱😱😱.
При мен методът със студената вода и хапване на нещо сладичко работи за събуждане и активизиране. При последните тонове ядох морена + сникърс за да го събудим.
Утре съм на преглед, стискайте палци да е порастнал, че нещо дребчо върви.

# 159
Maya, честито момиченце! Сега като знаеш, прави ли го по-реално?

Льоли, такава мисЛА ми трябваше да чуя, че щом са изпрани дрехите, всичко е наред. Понякога се залутвам в идеи какво още нямам и може би ми трябва. Една позната ми каза сега, че понеже ще е зимно бебе, ще ми трябва и овча кожа за количката.

# 160
Овча кожа за количката ли? Може ли повече подробности относно това, Дана ?

Аз бях на зъболекар и зъбчето ми вече е със запълнени канали и красива пломба.
Сега остана да излекувам венеца, мажа с гел и жабуркам с вода за уста, от които ми се гади, но помагат и от ден на ден минава. Simple Smile

Как мислите да засилим имунитета след раждането? Раждалите мами може да дават съвети Simple Smile Миналият път аз бях много зле, то косопад, изпотяване, сърцебиене, хормоните бяха хаос, а на всичкото отгоре изкарах и пневмония месец след раждането Sad  Иска ми се този път да взема мерки.

# 161
Juji, и аз тези дни си мисля как да засиля и моя, и имунитета на сина ми. Засега мисля да продължа да приемам и след раждането фолиева киселина, рибено масло и витамин Б12, а на сина ми започнах да давам пробиотик и рибено масло (той е и ученик тази година и няма как да го спирам вече, за да си е вкъщи). Но все пак се чудя достатъчно ли ще е, да включа ли още нещо.. Какво мислите за противогрипните ваксини след като родим, ще слагате ли? Досега не съм слагала на сина ми, но се замислям за тази година.

# 162
Аз да не казвам голяма дума, но смятам като родя да изхвърля всички хапченца и витамини.
Ще заложа на сезонни плодове и зеленчуци (хем малко да поотслабна), приятни и дълги разходки с бебко под есенното слънце, вкусни чайчета с мед и надявам се позитивизъм.
Омръзна ми от тревоги и от химии всякакви.

Опитала съм доста неща за имунитет, против вируси, за увеличаване на апетита (на детето) и т.н. без особен ефект, вируси дебнат навсякъде.
А макар да работя в тази сфера.. ваксини слагам само при остра и задължителна нужда, иначе пропускам.

# 163
За засилване на имунитета след раждането съм се подготвила с postpartum multivitamins, с голям буркан мед, лимон, коприва и орехи. Взех си от България и Биозин Мама, та и него мисля превантивно да приемам. Имам и шуслерови соли, трябва да проверя в каква комбинация да ги взимам. Отделно ще си продължа приема на Омега 3. След първото раждане бях с подобна схема, плюс разнообразна домашно приготвена храна (ММ ми е златен, само той готвеше първите месеци) и не боледувах цялата зима, косата ми също не пострада въпреки кърменето.

Sweety и на мен ми писнаха всички витамини, но малкото човече ще изсмуче всички полезни вещества при кърменето и ще изтърпя още малко кутийките с хапчета на плота в кухнята. След това и аз мисля да си направя почивка от всякакви витамини.

Противогрипна ваксина няма да слагам. Имам лош опит като малка от такава ваксина и съм затова не я харесвам.

Няма да спирам голямото момче от градина, нито ще му давам имуностимуланти. Няма да имам помощ и идеята да съм с новородено и 3 годишно сама по цял ден не ми допада. Отделно си имам притеснения, че баткото ще ревнува, защото е много привързан към мен.

# 164
  • UK
Една позната ми каза сега, че понеже ще е зимно бебе, ще ми трябва и овча кожа за количката.

Ама овчата кожа е само за седящия кош на количката, не за този за новородени където само лежат. Не бих казала, че ти 'трябва', по-практично е да вземеш чувалче към количката (footmuff).

Общи условия

Активация на акаунт