ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 36 945
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
И аз се включвам към майките с променливо настроение. Simple Smile Не знам как е възможно, но времето като напредва ми се появяват все повече неизвестни около предстоящи прегледи/изследвания, какво да очаквам като нормално и какво не, план за раждане.. А вече съм 35+2 и осъзнавам как напредва времето (не съм сигурна дали вече съм в 9ти месец или като направя пълни 36 седмици).  Имам си бъдещ първокласник и силно се надявам бебето да изчака да мине първият учебен ден, за да мога спокойно да изпратя баткото по пътя на новото му приключение.

# 106
Включвам се и аз!
Първо за да поздравя всички мами,които са родили!
А на нас останалите да пожелая спокойствие,търпение и леко раждане 🙏🏻
Другата седмица влизам в 9-я, с подготовката мисля,че сме до никъде. Живот и здраве ще ни е второ детенце.
От няколко вечери и аз не мога да спя, много се въртя.

# 107
Здравейте и от мен! Аз пак будивам, нищо, че цял ден върша някакви неща 😁 Наистина съм благодарна на нашия малък клуб за взаимопомощ и подкрепа, иначе аз - а вярвам и много други момичета, бихме се чувствали сами с минорното си настроение и оплакванията. Каква сила дава да знаеш, че и други бъдещи мами минават през същото ❤️

Иначе и аз вчера се питах дали някога ще имам предишната си енергия. Свикнала съм да правя много неща на високи обороти, и колкото и да е нужно да се науча да забавям темпото, това с умората след най-елементарни дейности е крайно изнервящо.

Дана, искрено те разбирам и съчувствам. Аз вече съм в майчинство, но продължавам да доработвам някакви неща и искрено се напрягам от необходимостта да го правя. Поне се надявам да е само до края на тази седмица и след това да мога изцяло да хлопна лаптопа за периода на майчинството. Пожелавам го и на теб - има толкова други важни неща, които да се свършат покрай идващите бебчета, а те няма да ни чакат да се наработим.

На мен днес ми пристигнаха нещата от Тему и да ви кажа, доволна съм доста от качеството на материите. Поръчах различни видове муселинови кърпи, които бях гледала и в Амазон, и мисля, че са абсолютно същите. Та ще допоръчам още някои неща, които не осъзнавах, че ми трябват, като например кърпи покрай вратле за слюнка и панделки за снимки хахах.

Сортирах и почти всички дрешки, предстои още пране..... Вие всичко ли ще гладите и колко дълго? Аз май само първия път ще ги изгладя и оттам - ще стерилизирам със сушилнята.

И още нещо - говорихте ли вече с анестезиолозите ви? Имам среща с моя в петък, уж доста съм се подготвила, а и от болницата ми пратиха едно топче хартия с допълнителна информация, но все пак се притеснявам да не изпусна нещо от незнание. С благодарност ще изчета вашето споделяне на тема упойки.

Кураж на всички ни, най-хубавото тепърва предстои! ❤️

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 03:29 от Moonlit

# 108
Moonlit,

Ние ли инициираме свеща с анестизиолог, или когато ни пратят от женската консултация?
Миналият път лежах в отделението под наблюдение и докторите ме изпратиха на анестизиолог, кардиолог и изследвания.
Сега съм вкъщи и не знам сама ли да търся, или...

Момичета, и мен много ме е страх, но вече все по-често усещам моменти, в които се зареждам със сила на супер мама и си казвам, ще издържа и ще се справя, всичко ще мине и замине, струва си, няма страшно!
Помислете само колко много път изминахме, от януари/февруари, досега. Тежестта и умората си казват думата и при мен, аз мускулите си ги усещам като кашкавалени, много бързо се уморяват и ме заболяват при натоварване. За целта вит.Б12, ако при изследване ви излезе ниско, както при мен показа латентен дефицит и определено приемът му помага за енергия и мускулен тонус.

И аз се будя по всяко време, свива ме стомаха често, но това е положението. Ето сега е 4 през нощта, а аз пиша. И ние взехме бебешки скрин, много съм доволна. У нас все има нещо за оправяне, а на мен ми се струва че колкото повече се готвим, толкова повече се увеличават задачите.

Днес съм на ендокринолог, вдругиден за първи път на тонове.

Което означава, че си лягам, защото след два часа ставам. 😂😂😂

П.С. Вие секс правите ли?

# 109
Сетих се да споделя, че вчера колегите ме питаха да им препращам разни имейли за информация, която и сами могат да си намерят и супер много се напрегнах. До последно имах такива ситуации в работа, които като споделих на мъжа ми и той ми каза, че супер много преувеличавам и е нормално това, което се случва, просто аз излишно се изнервям.

Аз ще ходя в началото на 36 г.с на консултация за раждане (така го наричат), моето АГ ме прати, запазва се час при кардиолог, анестезиолог и главен акушер, за да се обсъжда раждането. Би трябвало лекаря да ви насочи към такъв преглед. Но при мен предишния път бебето избърза и директно като ме приеха в болницата ги викаха един по един специалистите да си говорим.

Мисля, че бях споделяла - при нас сексът е все по-нарядко, супер неудобно е да намерим поза, в която да не се пречка корема ми. ММ не иска да ме притеснява и обикновено аз го инициирам, когато ми се доправи. Случва се, ама нито е супер приятно, нито мога дълго време да издържам и даже го помолих ако може по-бързо да приключваме. Grinning Да спя по корем и да правя нормален секс са двете неща, които очаквам с нетърпение.

Аз отивам да си слагам ваксината за коклюш след малко, дано няма странични реакции.

# 110
Mommy,
Всичко ще е наред след ваксината,
Досега всички я понасят добре.
Аз мисля да я пропусна.
Постоянно съобщават за нови болести Sad
Може ли човек да сложи ваксина за всичко.

Днес бебка ме рита от рано и доста силно,
Чак ме наболва, дали е нормално не знам.
🤔🤔🤔

Сетих се да споделя, че вчера колегите ме питаха да им препращам разни имейли за информация, която и сами могат да си намерят и супер много се напрегнах. До последно имах такива ситуации в работа, които като споделих на мъжа ми и той ми каза, че супер много преувеличавам и е нормално това, което се случва, просто аз излишно се изнервям.

Аз ще ходя в началото на 36 г.с на консултация за раждане (така го наричат), моето АГ ме прати, запазва се час при кардиолог, анестезиолог и главен акушер, за да се обсъжда раждането. Би трябвало лекаря да ви насочи към такъв преглед. Но при мен предишния път бебето избърза и директно като ме приеха в болницата ги викаха един по един специалистите да си говорим.

Мисля, че бях споделяла - при нас сексът е все по-нарядко, супер неудобно е да намерим поза, в която да не се пречка корема ми. ММ не иска да ме притеснява и обикновено аз го инициирам, когато ми се доправи. Случва се, ама нито е супер приятно, нито мога дълго време да издържам и даже го помолих ако може по-бързо да приключваме. Grinning Да спя по корем и да правя нормален секс са двете неща, които очаквам с нетърпение.

Аз отивам да си слагам ваксината за коклюш след малко, дано няма странични реакции.

# 111
За гладенето - установих, че доста дрешки се мачкат адски (роклички с панделки например) и такива ще гладя докато не се изнесе от вкъщи и започне сама да си глади Grinning Иначе разни бодита и гащеризончета смятам първите 3 месеца да пера отделно от моите и на ММ дрехи и да гладя, след това смятам да ги добавя към пералнята от съответния тип (светла 60градуса, светла 40градуса, тъмна60, тъмна40 и да ползвам само сушилня. Но пак, каквото ме дразни, че е намачкано ще го гладя.

Сексът го спряхме преди около 2 месеца след всичките истории с мистичната уреаплазма при мен, която липсва при него,  ползвахме 3-4 пъти презервативи, после и тия скъсявания и просто и на мен и на него вече секна естественото желание и наслада без да го мислим постоянно дали няма да стане проблем… усещам чат-пат, че ми се иска, но с тия филми дето си нося…

Доста голяма част от списъка с покупки, че и за родилното съм готова, но финансово ме изненада една вноска за осигуровки, които не бях предвидила, че вървят с месец назад, та ще се поспра с покупките този месец, че и ММ остана в неплатен отпуск за две седмици, ще изчакам превода от болничния и тогава смятам да довърша останалите покупки за посрещане на бебка за първите 2 седмици.

Вие колко броя пелени (тези големи 60/60 кърпи) смятате да вземете като за начало? И също така каква е разликата между тензухени, муселинови, памучни и ленени пелени? Смисъл ясно ми е, че са различна материя, но имат ли различно приложение?

Друг въпрос към списъка е какъв размер чорапки отговарят на размер 50 при дрешките (един вид кой е размера за новородено стъпало)?

Въпрос към обиколниците - водят се опасни, да не се задуши. Това само тези дето са като плитка ли, или и плоските такива дето се връзват с връзки към легълцето?

И допълнителна молба - мамите от Бургас, може ли да споделите вариантите за спешно в Бургас, където да ида, ако ми се стори, че раждам? Ще пътувам в околността, но съм от София и искам да имам предвиден план за спешни случаи. Какви са държавните и частните болници за раждане там?

# 112
Juji, според мен, ако много те тревожи промяната в движенията, отиди да те видят. Аз на моя не мога да му хвана ритъма, някои дни ще ми пробие корема, други дни е много спокоен сякаш и спи повече.

Сложих ваксината, много бяха организирани и мили докторите от СРЗИ, а боцкането грам не го усетих. Спокойно ми е, радвам се, че си я сложих, така или иначе бях изпуснала реимунизацията на 10 години.

Шишарче, аз изобщо не съм гладила, само в сушилнята пусках дрехите и ги подредих в гардероба. Но смятам да си пера бебешките дрехи отделно от нашите с бебешки прах поне до година-две. На дъщеря ми още ги пера отделно дори, защото тя има атопичен дерматит и често се възпалява от сапуни и препарати.

Иначе имам 3-4 пелени муселинови, не мисля, че имат различно приложение различните материи, по-скоро е до предпочитания. За новородено чорапите ги водят на много места newborn/0-3 месеца или 9-10 номер, ако не се бъркам.

Мисля, че всякакви обиколници, плюшени играчки и прочее не се препоръчват да стоят при бебето в кошарата в първите месеци.

Някоя от вас вече има ли разписан план за раждане? Аз питах АГ за присъствието на ММ на раждането и отговорът беше положителен, само трябва да го изговоря с главната акушерка и да уточним детайлите, но много се вълнувам. Ще сме си сами в стая и ще може да е с мен през цялото време.

# 113
Шишарче, относно пелените. Ще взема 5  бархетни и вчера купих 2 много мекички от Пепко, памучни са, но не са нито мусели, нито бархет.
Иначе муселинът е памук, мекичък и тънък, малко ми прилича на тензух.
Бархет е пак памук, но много по- плътен от муселин.
Има също бамбукови, които сигурно са мекички, не знам.
Ленени не съм срещала.
Голям фен съм на пелените, май ми личи 😆

# 114
Здравейте,
В петък пусках изследвания, които ме притесняват. Днес ги занесох на лекаря ми и той каза, че всичко е нормално. Лошото е, че в нашия малък град няма при кого да отида за второ мнение. Не знам дали се напрягам излишно или да ходя някъде в София, на консултация. Завишени левкоцити в кръвта и урината, а секрета излезе чист /до колкото е реално, предвид че си го взимам сама/.
Секса за нас е мираж вече към 3 месеца, защото получавам контракции.
До скоро спях по цяла нощ и задължително поне час-два през деня, бях супер уморена. Последните дни не мога да заспя през деня, а нощем 2-3 часа макс. Естествено отново съм постоянно уморена,но просто не мога да заспя.
Предполагам, че е от напрежение - имахме малко проблеми с ММ, а и цялото това чакане и подготовка май ми идват в повече.
Първоначално ми казаха термин 07.10, след това доктора каза, че расте доста бързо и да го очакваме 26-27.09, сега ми изчисляват термин 13.10.
Когато раждах на 23г нямах такива проблеми и не съм го мислила много, но явно с годините започвам повече "да се вталясвам". Имам чувството, че каквото и да правя, все ще ме хване неподготвена

# 115
Leylah, на мен също ми излезнаха леко завишени левкоцити в урината и в кръвта, както и “налилие на бактерии” в урината, но моя доктор хич не се впечатли. Чудех се дали да пускам стерилна урина и да проверя за бактерии, но тъй като нямам оплаквания, освен честото ходене до тоалетна, реших да не пускам нищо засега и да пия д-маноза и червена боровинка, които са ми помагали в миналото.

При теб виждам, че са доста завишени левкоцитите, защо не пуснеш една стерилна урина? Иначе при бременните СУЕ и още някои показали може да са завишени без да има наличие на проблем, вероятно затова ти е казал, че всичко е наред.

Странно ми е обаче, че така ти сменят “термина” и то с такива големи разлики. Хемоглобина някой друг да се изкаже, но май е нисък, не знам какви мерки могат да се вземат.

# 116
За гладенето - установих, че доста дрешки се мачкат адски (роклички с панделки например) и такива ще гладя докато не се изнесе от вкъщи и започне сама да си глади Grinning Иначе разни бодита и гащеризончета смятам първите 3 месеца да пера отделно от моите и на ММ дрехи и да гладя, след това смятам да ги добавя към пералнята от съответния тип (светла 60градуса, светла 40градуса, тъмна60, тъмна40 и да ползвам само сушилня. Но пак, каквото ме дразни, че е намачкано ще го гладя.

Сексът го спряхме преди около 2 месеца след всичките истории с мистичната уреаплазма при мен, която липсва при него,  ползвахме 3-4 пъти презервативи, после и тия скъсявания и просто и на мен и на него вече секна естественото желание и наслада без да го мислим постоянно дали няма да стане проблем… усещам чат-пат, че ми се иска, но с тия филми дето си нося…

Доста голяма част от списъка с покупки, че и за родилното съм готова, но финансово ме изненада една вноска за осигуровки, които не бях предвидила, че вървят с месец назад, та ще се поспра с покупките този месец, че и ММ остана в неплатен отпуск за две седмици, ще изчакам превода от болничния и тогава смятам да довърша останалите покупки за посрещане на бебка за първите 2 седмици.

Вие колко броя пелени (тези големи 60/60 кърпи) смятате да вземете като за начало? И също така каква е разликата между тензухени, муселинови, памучни и ленени пелени? Смисъл ясно ми е, че са различна материя, но имат ли различно приложение?

Друг въпрос към списъка е какъв размер чорапки отговарят на размер 50 при дрешките (един вид кой е размера за новородено стъпало)?

Въпрос към обиколниците - водят се опасни, да не се задуши. Това само тези дето са като плитка ли, или и плоските такива дето се връзват с връзки към легълцето?

И допълнителна молба - мамите от Бургас, може ли да споделите вариантите за спешно в Бургас, където да ида, ако ми се стори, че раждам? Ще пътувам в околността, но съм от София и искам да имам предвиден план за спешни случаи. Какви са държавните и частните болници за раждане там?
Здравей!
Аз съм от Бургас и болниците са Окръжна- УМБАЛ Бургас, Дева Мария във Ветрен и Бургасмед в Меден рудник.

# 117
Шишарче, аз имам 10 муселинови пелени 80х80. Не съм сигурна за какво могат толкова да се ползват. Основно май се постила ако бебето е на диван, може в количката. През лятото може да е завито с тях.
Мисля да купя обикновени пелени по малки, за да го забърсвам като повърне или се лигави, или да си слагам на рамото като го оригвам.
Аз само за себе си нямам подготовка. И съответно нямам комплект за изписването. Разни приятелки искат да ми подаряват - комплект за количка и комплекта за изписването. Ама това означава, че трябва да чакам. А аз не обичам да чакам, а ми е неудобно да им кажа да го дават вече, че да ми е готово. Те заради това американците си правят бебешко парти преди да се роди бебето с подаръци.
За движенията на бебето - три дни е активно, следващите четири дена съм извън себе си и ходя да го ръчкам да се мръдне.
Като виждам на вас какви изследвания ви пускат се притеснявам, че на мен само базово ми пускат... Изследванията са ми в норма и нямам оплаквания, но започвам да си мисля, че нещо ще пропуснат.
Мисля само първия път да гладя. Пера всичко с бебешки препарат, но мойте неща и на бебето отделно. И преди всяка бебешка пералня първо я пускам със сода и лимон и белина за дезинфекция на 90 градуса.
Знам, че ако родя сега съм достатъчно подготвена, но съм притеснена, че пропускам нещо.
Още се чудя дали да раждам в Надежда. Сумата ми се струва безбожно голяма.

# 118
Leylah, всъщност изследванията не изглеждат зле. Суе и левкоцити е нормално да са леко високи. Може да имаш лека инфекция някъде, но най-вероятно нямаш. Може би има нещо в урината ти, някаква уроинфекция, но то ще се разбере. Хемоглобинът е леко нисък. Може да пуснеш желязо, феритни, ТЖСК, вит Б12 и да се види, дали трябва да пиеш нещо преди раждането.

# 119
Благодаря момичета! Май прането отделно по-дълго време ще го правя преди да почна заедно да пера.. малко съм нетърпелива да има повече светли отколкото тъмни дрехи в домакинството явно Grinning

За изследванията, СУЕ и левкоцити са напълно нормални а бременност, но хемоглобина, хематокрита за мен са ниски. Също левкоцитите в урината са завишени доста повече отколкото ми се струва. Това обикновена (мръсна) урина или стерилна е? Някакви симптоми на парене, болки, често уриниране? Виж какво ще излезне от влаг. секрет.

И аз още се колебая между Надежда и МД, а ми казаха че до 2 седмици трябва да съм взела решение... някаква консултация за раждане няма ли да има?

Общи условия

Активация на акаунт