ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 36 797
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
И моите тонове миналата седмица от ритане в един час записахме може би 5 минути нормални. Ритаха толкова силно, че свалиха едното мониторче следящо контракциите - акушерката ми каза, че толкова трудно не и е било, аз с ръка следях момчето, а тя момичето, защото шаването беше сериозно! А така го обичам това шаване!

В четвъртък приятелят ми отива да взима мама и ще съм сама една нощ - мисля, че можете да си представите каква е главната ми задача - да стискам да не направя някоя беля точно тогава!
Болницата е на 10 минути де, но нека не…

И ние сглобихме кошарката и всичко и сме скоро на вълна чакане. Аз станах в 4 тази сутрин с мисълта ‘средно близнаците се раждат в 35г.с., това при мен е след седмица..нищо не значи, ноооооо’ и намерих една страхотна група, която ще пусна долу в скрит текст, защото има мами, които се страхуват от подраняване, кувьози, бебешки размери т.н. И тази група е пълна с г.с., размери на бебета и наистина успокоява!
Може би ще помогне на някоя мама да спи по-добре!
Скрит текст:

Между другото, когато споменах на приятеля ми, че имаме вече октомврийчета от август започна едно хаотично местене на мебели - явно това е трябвало да чуе, за да дойде на моята вълна психически!

Давайте смело -не остана!

# 91
Здравейте и от мен, мами! Връщам се от преглед, който ме изненада по няколко параграфа.. първо, оказа се, че по ЗК имаме само 4 броя УЗИ за цялата бременност, но иначе по 2 прегледа месечно след 32 г.с. Идеше ми да питам "И какво точно ми преглеждате без ехограф, кръвното ли?" ама си замълчах. Несериозно ми се струва, поне една слушалка да тури на корема да чуе като от едно време.

Както и да е, другото е, че ми казаха, че по размери на стомаха изостава с 2 седмици, което се отразява на изчислението на общото тегло и излиза изоставане от 400 грама за гестационната си възраст. Но не е твърде притеснена, тъй като по размери на глава и крачета излиза точно спрямо г.с.

И третото е, че АГ-то не видя въпросните кондиломи, които други двама лекаря ми откриха и изразиха мнение, че може да се наложи секцио. Хем ми каза "аз не виждам такива", хем после на сестрата продиктува наличие на кондиломи на някакви места от тялото, само че на латински и не разбрах за какво става дума. И се чудя, имам една бенка от както се помня на свивката на крака, пита ме "за това тук ли става дума?" и аз ѝ казах "не". Как може да обърка брадавица с бенка? Или се е зачудила дали другите лекари не са ми я объркали и затова ме пита, че да ме провери?

Изобщо, момичета, смахната работа от всякъде - само ни шашардисват всички, като споделям и разказвам на мама се хваща за главата и вика "Миличката ми, едно време нямаше такива неща, ние даже пола ти не знаехме преди да се родиш, слушаха ме само със слушалка и мериха килограми, обиколка, кръвно".

Хем съм уж на границата или може би преддиабетно състояние, тъй като глюкозата ми е все висока и се ограничавам с въглехидратите, хем стомаха на бебето е това, което винаги върви напред с размера при ГД, а при мен даже изостава.. а пък глекимираният ми хемоглобин е в перфектната златна среда, т.е. добре се справям с ограничаването на въглехидратите, не е като да я само белтъци, просто внимавам с количествата.. парадокс някакъв голям. Искам да става 1ви Октомври, че да влезна в 37ма седмица, че да си чакам вече раждането и да приключа и аз с доктори и с вагинални капсули и хапчета. ММ вика, че кухненския плот е заприличал на аптека и е доста прав.

# 92
  • Sofia
Наистина е доста изнервящо това с многото лекартва и множество мнения на всеки лекар. ЗК не искам да ги коментирам изобщо, и за тях и за фондове и затрахователи сме 'лоши клиенти' от най-лошите дори, а после се чудят всички защо не искат да раждат жените. Както казахте да минава и заминава и поне дано сме здрави и след раждането и да не се налага да сме само по лекари и да приемаме толкова медикаменти.

# 93
Здравейте мами! Честито на тези ,които вече са родили! За тези които не са имам въпрос,подготвихте ли багажа за родилното и имате ли списък понеже на мен ми даде АГ то и в него има " компреси за родилки-10 броя" . В интернет потърсих и един такъв компрес е 30 лева та се чудех те ли са объркали нещо или аз не разбирам..

# 94
Тези компреси в комплект вървят с 12 хигиенни джоба. Така че ако е това, което изискват един комплект е достатъчен.

# 95
Аз нямам търпение за ходя утре на лекар да видим бебка дали е наддала ,че нали изостава.От утре започвам и тонове всяка седмица.Аз вечер си спа спокойно,но ми е адски трудно и болезнено да се обръщам и да ставам,иначе бебето е страшно активно,имам чувството,че не спи изобщо.И на мен ми писна от лекари и хапчета и искам всичко да приключва вече.

# 96
  • UK
И аз днес се чувствам доста минорно. Вчера водихме дъщеря ми в един увеселителен парк, но беше адска жега, вървях много, цял ден имах Бракстън Хикс, накрая естествено се изпокарахме и въобще не мина добре. Днес още не съм се възстановила и пак е жега и като цяло мисля, че физически се надценявам и е време да спра. На работа съм, но функционирам на абсолютния минимум и се дразня някой ако иска нещо от мен. Сега дезинфекцирам барабана на пералнята и ще почвам да пера. Четвърти ден мъжът ми сглобява един тъп скрин и му остават САМО 2 чекмеджета, а стаята е като бомба паднала, а искам вече всичко да е спретнато и подредено и най-вече искам някой друг да го направи!

# 97
Здравейте момичета. Съжалявам, че ви е некомфортно.
Шишарче, имам чувство, че не попадна на аг.
Аз имах гости два дни, но вече съм сама, което е супер за мен. Както беше хладно времето днес пак е адска жега и много се дразня.
На доплер съм в сряда, поне ще видя бебето.
Нямам такива неразположения като вас, даже на моменти забравям, че съм бременна.
Надявам се на всички да ви става по леко.
Родилите мами да се възстановяват по бързо и бебетата да ги изписват, за да се гушкат в къщи.

# 98
Аз също съм като парцал.Не се спирам,понеже нямам избор,но вътрешно ми се реве.Офкам и пъшкам една пералня докато постеля.От два-три дена имам едни прорязвания в кръста и долу в корема.От три дена спим на земята,което е цяла физическа наука за мен.То едно лазене,едни пълкания докато стана.Иначе въпреки шума от машините,спя по час-два на обед и нощем по 4-5 часа.Снощи поизтрих малко плочките от шпакловката,но докато застана на колене,докато се изправя..Нямам и половината на силата,която имам обикновено.В четвъртък влизам за последен  болничен и ще видя човечето,както и тонове ще запишем.От два дена е много активен.Иде ми се,че не спи и един час.Вече и в седнало положение,и докато сме нанякъде рита и се мести,а вече доста си личи външно.Страх ме е да раждам,но и нямам търпение.Искам си енергията и силата обратно🙂

# 99
Аз едва избутах един страшно горещ и задушен уикенд тук. Ако нещо ми тежи от самото начало, то това е жегата. Два дена не бях в състояние нищо полезно да свърша, само лежане и разхлаждане. Понякога се плаша, че това ми е новото състояние и няма да мога да се мобилизирам да гледам още едно човече. Трудно ми е да си представя, че ще имам пак така сили като преди.

Все още съм на работа. Заместникът, който бяха намерили в последния момент за мен, започна в понеделник, само за да ни съобщи, че напуска на следващия ден. Сега е просто немислимо да се намери заместник за мен през септември, а моят официален последен ден е 18ти. Това означава, че всичката работа, която смятах да съм предала, сега трябва сама да си я свърша и евентуално да остана след 18ти. Очертава се, че и няма да мога да я предам като хората и ще заваря хаос. Отново се опасявам, че не ми стига умствения капацитет да се концентрирам и върху работата, и върху нещата, които ми остават да купя. Само отварям нови табове и слагам неща по кошници, без да мога да взема решение. В събота успяхме да вземем и ние един шкаф, седи си така опакован в коридора.

Миналата седмица ми откриха левкоцити в урината и предложиха или антибиотик, или нов тест след 2 дни. Аз дори нямах оплаквания. Впрегнах всички средства (червени боровинки, Д-маноза, литри течности) и днес урината е изрядна. И все пак се радвам, че ми обърнаха внимание, защото като се замисля усещах едно напрежение при пишкане, но си мислех, че бебето натиска.

# 100
Здравейте и от мен.Аз вчера започнах с прането и гладенето на дрешките до 9 вечерта гладих,но имам още.В събота ММ трябва да сглоби кошарата вече дано стане да мога и останалото да изпра и прибера и да ми остане почистването на къщата.Инапе багажа за родилното съм го стегнала защото ако нещо се наложи ММ не знае кое къде ми е да го стегне.Днес намерих сили за чистене ама после едно лежане падна.Спането още ми е мираж на мен будувам по цели нощи.Тежи ми вече едвам се навеждам да се обуя,но ще избутаме.

# 101
Тази част с умствения капацитет интересно защо така я е създала природата 🤔 със сигурност има връзка с оцеляване на бебето, може би е почивка за нас сега, подготовка за после.
Имам аз идея за справяне, пътувам към снаха ми, ще и дам телефона с кошниците, особено тази с бебешкия списък в Амазон и ще и предложа тя да ръководи поръчките. Трябва да и хареса 🤭 тя обожава Амазон.

# 102
Още малко остана, момичета, някои от вас даже вече влизат в девети месец. Съжалявам, че и вие имате подобни на моите оплаквания, но поне се успокоявам, че не съм сама.

Дана, искрено ти съчувствам, на мен това ми е вече трета седмица, в която не работя и просто не мога да си представя колко през пръсти щях да правя всичко, ако още бях на работа.

Днес почти нищо не съм правила след прегледите, дремнах даже 20 минути следобед и пак сега в 19 съм като пребита. Сприхава съм и ми е едно минорно на мен също. Не си спомням с първата Б дали съм била така, ама не е много приятно.

Вие усещате ли подготвителните контракции по-силно от преди? На мен така силно ми се стяга корема понякога, че чак леко боли.

Вече като отворя гардероба и просто не искам нищо да обличам, писна ми от едни и същи дрехи. Пробвах да си обуя късите панталони от преди и изобщо не искат да ми влязат бедрата в тях, направо щях да се разплача. 12-13 кг съм качила, знам, че ще ги сваля, ама ми стана тъжно.

# 103
Аз имам болки и т.н., но не мисля, че са контракции.

Умирам от жега денонощно. Искам да идва октомври и да съм по рокли на 18-20 градуса и да усетя, че ми е хладно. Кеф!!

Днес бях по прегледи, хем с колата и пак лошо ми стана  Sad

# 104
Здравей, момичета 🙂
 Включвам се към тези с минорно настроение. Почти съм сигурна, че с първата бременност не беше така, сега почти постоянно ми е ревливо, едно притеснено, едно неизвестно, все едно нещо неприятно ще се случи.
Абе уж с втора бременност да ми е по-спокойно, то …
Аз съм до никъде с подреждане, пране, гладене. Не знам дали дори ще успеем да се изнесем в новия апартамент до раждането. Майстори латекси, паркети, врати, кога ще дойдат мебелите изобщо. Но съм решила вече да не се ядосвам, когато тогава. Като се ядосам и пренатоваря следващите 2-3 дни съм с главоболия, стягания в корема и на максимална доза магнерот и взимам и но-шпа. Та както дойде- наистина да сме живи и здрави.
Аз съм в чудене за количката. От първото дете имам, много е запазена, харесвам си я, уни-секс цветове е. Но ме влече към нова и това е- краста 😁. Чудя се между Balios s lux и Talos s lux. Мнения за двата модела, то ясно е, че ще вземем.
Друго исках да ви питам някой използвал ли е машина за Ам, гледам тези на Baby Brezza formula pro като кафеавтомати, ама 600 лв. Дори и в олх втора употреба са по 450 лв. 🫣🫣🫣

Общи условия

Активация на акаунт