ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 33 858
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Честити да са ви Алекс и Калоян! 💙💙 На мамите пожелавам бързо възстановяване и скоро да се прибират вкъщи и да се радват на кротки бебоци! Наистина започна бебевалежът в групата, много е вълнуващо и му се вижда краят.

# 76
В това хладно и облачно време леко се диша,  не е като в големите жеги.
Хайде нека да имаме все хубави новини.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

# 77
Честит да ви е Калоян. Да расте много здрав и засмян. А ти бързо да се възстановяваш и бързо да се прибирате да се гушкате!
Направо не мога да повярвам, че си имаме трето бебе в темата.
Нека да ни върви така на хубаво до края. А родилите мами да.влизат от време на време да казват как са.
В общи линии съм леко стресирана и се чувствам неподготвена.

# 78
Lolla, наистина много хубави мерки за седмицата. Моята госпожица седмица по-късно 35 г.с се роди на 2200 и 45 см, като преди това ехографа я смяташе към 2500. При теб явно на УЗ е излезнало по-малко бебчето, а пък той ви е изненадал приятно. Сигурна съм, че до най-много седмица ще сте си вкъщи заедно. Моята я държаха толкова, но пък тя беше по-дребна и чакаха да качи малко. Накрая пак ми я изписаха 2250 или нещо подобно, направо ме беше страх да я гушна, при теб ще е подобно. А ти защо беше за задържане? Имат ли обяснение лекарите за ранното раждане?

Бързо възстановяване на теб, при такова малко бебче ще е леко и сигурно даже шевове нямаш. При мен беше много бързо.

Аз този път искам да съм от родилите на термин или малко преди, била съм от страната на рано родилите, знам какво е и сега се готвя за различно изживяване. Grinning

Аз бях за задържане, защото в 32 седмица имах разкритие 2 см и скъсена шийка с 80%. Бях в МЦ на магнезий две седмици. Причината е една доста дълга разходка към 3 часа и преместването на два апартамента, не съм вдигала тежко, но явно емоциите ми дойдоха в повече… 😁 Благодаряяя на всичкии за прекрасните пожеланияя! Да ви се връщат, бутайте до термин и ще чакаме още прекрасни новинии!!! 🍀🍀🍀 Аз ще пиша като има нещо ново при нас❤❤❤❤

# 79
Анс се изгуби обаче.Някоя не поддържа ли връзка с нея,за да знаем как са с бебчето?Нея би трябвало да са я изписали вече.Не съм за завиждане,а за ореваване😅.Физически капвам,ама пък психически няма кой да ме бутне😂.По-спокойна съм от бетонна стена

Амии честно казано се отдадох на ремонтните дейности, които си течаха през цялото време. В момента вече сме на етап подреждане на апартамента и ми минава доста бързо времето😊

Аз съм вече много добре. Движа се активно. Шофирам. Единствено забелязах, че трудно наемам на краката си. Ако клекна ми е трудно ставането. Сякаш усещам слабост в краката. Дори имам мускулна треска вече.

Цедя се. Реших да дам всичко от себе си за кърма. Бебката като започне да се храни с по 10мл на хранене ще мога да нося замразена кърма и да й дават.
Вече забелязах преобразуването на коластрата в кърма. Много е готино да виждаш ефект при положение, че през 3 часа съм си другарка с помпата.
Разбрах за копъра, че е полезен относно кърма. Та утре това ще ми влезе в менюто. Кис.мляко с копър. Да видим дали ще има ефект при мен.

# 80
Честит да е Калоян,да расте много здрав!На теб бързо възстановяване и скоро да се прибирате и да се гушкате!

# 81
Честит да е Калоян! Да ви е здравичък и щастлив, а на теб бързо възстановяване!
От angel baby имат кауза - безплатен комплект за недоносени бебенца до 2,300кг, майките с по-дребни бебоци може да поръчате:
https://angel-baby.eu/dreshki-za-nedonoseni/231-bezplaten-komple … onoseno-bebe.html

# 82
Аз се чудя къде изчезнахте, а то имало нова тема.
Честито на новите мами!

На мен ми остават 2 седмици и половина до секциото и умирам от страх.
Иначе се занимавам с пране и гладене на дрехите на бебето и баткото, който ще е първи клас. Поръчахме и матрак и юрганче за легълцето, но не знам кога ще са готови.
Купих и козметика, заложих на Хип и Мустела.

# 83
Момичета, честито на родилите! Да бъдат здрави бебетата! Аз исках да попитам дали преди контракциитеводите ви падна така прословутата тапа (нещо като слуз с кръв) което реално е първият знак за раждането?

# 84
Момичета, честито на родилите! Да бъдат здрави бебетата! Аз исках да попитам дали преди контракциитеводите ви падна така прословутата тапа (нещо като слуз с кръв) което реално е първият знак за раждането?
Аз бях само с контракции ,нямах падане на тапа и изтичане на води .

# 85
Как сте, милички?
Какво правите? Как се чувствате?
Как са родилите майчици и бебоци?

Другите, подготвяте ли се вече?

Ние сглобихме кошарата и ми се взе акъла да подреждам бебешки дрешки. Simple Smile
Иначе заспивам много късно, после надвечер по никое време ми се приспива, ставам нощем 100 пъти до 00, болки при обръщане и ставане, тежи ми, задушно ми е, уморявам се.
Като цяло тежко си ми е.
Омръзна ми от доктори, прегледи, лаборатории. То вени, то кожни, то кардиолози, къде ли не бях, все нещо ми има.
Не искам да виждам доктори и лекарства повече. 😄
От утре започвам тонове всяка седмица уж, но може и да не ходя всяка, ще видя. Като имам преглед с ехограф при АГ др сед. има ли смисъл и от тонове се чудя?

Тапата може да падне и чак след 1-2 сед. да родите. При някои и не пада.
При мен мин.път падна и след 3-4 дни родих.

# 86
На мен постоянно ми е леко уморено, макар че се наспивам. Уикенда изпрахме количката и сега се чудя къде да я държа. Имам останали само някои дребни неща за пране, както и две-три неща от списъка за бебето, които май ще помоля майка ми да купи. Трябва да потърся и на тавана какво ми е останало от дъщеря ми, защото не открих част от нещата. Имам да чистя из вкъщи и все още си организирам излизания с приятелки. Този уикенд ще пътуваме, другия също и след това мисля да сме си вече вкъщи. Тежко ми става и на мен, усещам как ме заболява кръста, ако походя по-дълго време.

Ще ходя утре да си слагам ваксината против коклюш. А днес бях за първи път на тонове, това бебе не спря да рита доплера. Чакам си 45-дневния болничен, ще си го взема тази седмица и другата ще го занеса до офиса. Запазих си часове за тонове, лекари и консултации за раждане чак до края на месеца, до 36 г.с. По-натам ще видим какво ще бъде, сигурно само тонове и чакане. Все още имам задачки, които да ме държат заета, а пък и го карам по-леко, защото повече ми се лежи и мързелува.

Малко взеха да ми се сливат дните от както съм в отпуск. Притеснявам се, че нямам интерес да уча и чета нещо в момента, но някак не се чувствам себе си, сякаш съм с половин мозък. Grinning Вече започнах да се вълнувам и да чакам времето след раждането, да си върна само за мен тялото и да се чувствам повече като преди.

# 87
  • Sofia
При мен бебето е много активно вечер и не мога да спя. Аз също се стреснах, че много малко време остава. Имаме повечето неща без бебешка козметика. Всичко ми тежи вече и ми се спи, нямам желание да правя нищо през деня.

# 88
Cutie-pie при първото ми раждане нито падна тапата, нито ми изтекоха водите. Спукаха ми ги на 3-4 см разкритие.

Аз се вълнувам, че тази седмица ми е последната работна и съм се настроила по-скоро на вълна почивка преди раждането. Изпрах и подредих повечето бебешки дрешки до 62 размер. Поръчвам онлайн каквото се присетя. Енергия имам до обяд и след това ми се доспива. Все още спя добре нощем, ставам 4-5 пъти до WC, но след това заспивам за секунди. Като спра работа, ще увелича разходките или поне ще поддържам по 10к крачки на ден. Като знам, че първия месец сигурно 50% от деня ми ще преминава в кърмене, искам да се насладя на времето за мен, особено през делничните дни докато детенцето ми е на детска градина.

# 89
Аз от 3-4 дни си поплаквам всяка сутрин, заради физическия аспект на бременността, като тюлен се чувствам вече, чак не ми се ляга в леглото, че ми е трудно да стана, а само легнала не ми тежи чак толкова.

Започнах да се чудя ще се чувствам ли някога физически способна пак 🤔

И на мен като Mommy, мозъка ми е като изпържен, сама слагам неща в кошници в разни сайтове и нещо не поръчвам. Имам нужда някой друг да я свърши тази работа 🤷🏼♀ Иначе все искам да си избирам нещица за бебето от магазините, да ида, да видя, да пипна, ама едвам-едвам ми е всичко. Малко започнах да губя позитивизъм.

Общи условия

Активация на акаунт