В 37 г.с. имам среща с акушерка в болницата където ще раждам, за да уточним плана за раждане. Общо взето срещата е за да обсъдим всички варианти на раждането и моите предпочитания за използване на епидурална, форцепс, епизиотомия, вакуум, искам ли да използвам вана за облекчаване на контракциите и тн.Преглежда се документацията от следящия ме АГ, пускат се изследвания, мерят се тонове, гледа се плацентата.
И аз съм голям фен на муселиновите пелени. Използвах ги в количката за чаршафче, за кърмене навън, за покриване на количката, за постилане на дивана, за покриване на повивалника, навсякъде където е бебето, отдолу слагах муселинова пелена. Този път си взех и малки муселинови пелени, за да ги слагам под главичката на бебето в кошарата, както и за подложки на рамо. Отделно си взех 10 малки памучни кърпи от икеа 30x30 см. Използвам ги за да подсуша дупето след като го измия. И най-важното, взех си силиконови протектори за зърна. Без тях нямаше да успея да кърмя първото ми детенце.
Шишетата на Авент са за периода след като спра да кърмя, затова са големи и с 3ти размер на биберона. Надявам се кърменето е ексклузивно, както при първото ми детенце. Малко се притеснявам като чета темата на августовите мами, но съм положително настроена и се чувствам подготвена. Не мисля, че кърменето трябва да е на всяка цена, но моят положителен опит и факта, че голямото ми детенце не е боледувало повече от година (ходи на ясла от 10 месечен, сега е на почти 3 годинки) ме кара да го желая силно и ме мотивира да положа всички усилия и за второто бебче.
Може някои продукти да са полезни за някоя от вас, затова ги оставам тук: