ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 37 085
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • UK
Също какво мислите за повиване на бебето? С дъщеря ми не съм го правила, сега се замислям. Гледах доста видеа, на които бебчето видимо се успокоява, когато бъде леко пристегнато (повито) с триъгълна пелена.

Не съм го правила с дъщеря ми, но и аз се замислям да опитам сега, сестра ми доста го препоръчваше с нейното дете.

# 136
Аз си купих една стрес пелена. Ако му хареса на бебето ще си взема още.
Сигурно заради материал са по скъпи и са доста цветни и шарени.
Шишарче, личната ми лекарка е доста мудна и е на другия край на София. Чака се с часове, нея понякога я няма в кабинета, а трябва да е на смяна. Тегаво е там дори вземането на болничен. И не ми се занимава просто.
За помощта... - ако трябва да обяснявам как да се пусне котлон и къде ми стоят тенджерите и прахосмукачка и т.н. битови неща, по-добре аз да си ги направя. Голяма част от роднините ми не са така настроение като мен за животните. Аз съм на мнение, че са ми част от семейството и няма да ги махам. А те са на мнение, че трябва да ги вържа на двора. Та, ако ще слушам коментари и по повод кучетата по-добре никой да не идва.
Баба ми много държи да идва..., но когато й казах за готвене думите й бяха - ааа ти все ще намериш време да сготвиш.

# 137
Аз си мисля да го пробвам това с повиването, защото ми се струва доста логично като начин за успокояване (бебенцето е било на много, много тясно, и сега изведнъж излиза в този необятен свят, а и рефлексът на Моро не помага), но си мисля, че може и да е индивидуално. Чувам от доста приятели с малки бебенца, че само така спят спокойно, но да видим нашия "модел" какъв ще е 😁

Дрийм, толкова хубаво казано за нагласата, приветствам с две ръце! Може би донякъде затова и аз не искам помощ, защото познавам нагласата на кандидат-помагачите и знам, че разминаването с нашия чил подход ще напрегне крайно обстановката, което няма да е полезно нито за бебенце, нито за нас.

Много полезно за сушилните, благодаря! Открих такава със специална програма за дезинфекция и май нея ще вземем, струва ми се безумно всичко да се глади. Иначе съм с нагласата дълго време да перем бебенце самостоятелно и сме запазили бебешки препарати.

За насочването към анестезиолог - насочи ме следващият лекар, както и към акушерка. В България може да е по-различен процесът, но вярвам като същина се обсъждат едни и същи неща.

Leylah, на мен ми се струват нормални изследванията, може би с изключение на левкоцитите, но определено бих засилила желязото.

И последно за любимите муселинови кърпи - на мен ми се струват много практични за всякакви неща, взела съм различни размери многослойни за попиване, подлагане, оригване, завиване, т.н. и нямам търпение вече да ги вкарвам в употреба Simple Smile

# 138
Повиването е индивидуално и според нуждите на бебчето. Аз също мислех, че е логично на всяко бебе да му харесва, защото в утробата ни са били сгушени 9 месеца. Опитах няколко пъти да повия бебо, има много полезни видеа в youtube (без пристягане на крачетата като едно време). Но моето се ядосваше, защото му харесваше да спи с ръцете нагоре, опънато и свободно. Рефлексът на Моро не смущаваше по никакъв начин съня му. Та, ще видим второто как ще е.

# 139
Ходих за сефте на тонове. Не били ясни и утре пак ме викат. Видя ми се висок пулса на бебето, може би защото много риташе. Как мислите, случвало ли ви се е?

# 140
Ходих за сефте на тонове. Не били ясни и утре пак ме викат. Видя ми се висок пулса на бебето, може би защото много риташе. Как мислите, случвало ли ви се е?

Няма страшно, може да е от многото движения. Ще направите нов запис и всичко ще е наред. Но защо чак утре, а не на същия ден?

На мен ТСХ не ми е пускано изобщо през бременността, а пък аз реших да си спестя всичко, което не ми е предписано от лекар. Знам, че нямам Хашимото и съм изследвала ТСХ с предишна бременност, когато ми беше по-добра стойността от по принцип дори.

Вашите бебета понякога мятат ли се без посока? Много странно, от няколко дни се случва при мен, сякаш бебето се е стреснало от нещо или получава гърчове, едни много некоординирани движения на всички посоки и от всички страни за няколко секунди. Grinning

# 141
Не знам, утре ми казаха, не изглеждаха притеснени, ама знае ли човек.
Мята се, да. 😄

ТСХ изследвах 1 път в началото само.

# 142
И при мен има дни когато е много активна в движенията има все още такива дни,в които се моля да мръдне малко да я усетя или даже я подбутвам да шавне.На тонове съм чак на 18 за първи път

# 143
Ооо, ако ще идват гости за да могат те да се радват на бебето, а аз да им слугувам по-добре изобщо да не подържам връзка с такива хора, аз ли по-напред да си се нарадвам на бебето и на себе си да сготвя или на тях? Сериозно, не ги разбирам тия “семейства”, които толерират паразити и пиявици (извинявам се ако примерът ми е много краен, просто пример е)… баба ми, лека ѝ пръст, беше жена, която ако не се чувства уместно да готви в чужд дом, ще пристигне с манджи за цял месец и ще излезне да напазарува продукти.

За личния лекар… моята предходна беше точно такава и най-после я смених, такова облекчение е… и все пак дори да не бях, разлика от порядъка на 1600-2000лв покритие ако човек има направление си заслужава таксито и “нахалството” пред кабинета, за да поискам болничен.

И аз чух за това повиване и смятам да го пробвам, но наистина ако е индивидуално няма смисъл да го насилвам, то само ще си покаже как му харесва ^_^

Тези множество движения може и да са завъртането на бебето, аз лично моята бебка не съм я усетила кога се е завъртяла, беше рано, едва няколко седмици след като започнах да я усещам, което беше много късно, към 24-25 седмица беше като започнах да я усещам различимо и сякаш на следващия преглед вече ми казаха, че вече е главично.

# 144
При мен с миналите тонове заради много мятане пулсът и на двете скачаше, мисля че е нормално!

Интересно за тсх, и аз мислих, че само в началото има смисъл, ако няма тироидни болести, но знам и че моят доктор е доста подробен и изследваме всичко, съгласна съм каквото иска да ми пуска!

И аз точно за повиване си мислих онзи ден, на моите бобчета със сигурност им е тесничко вътре. Да видим навън какво ще им е настроението! Аз имам силна клаустрофобия и не ми побира акъла как на бебетата им харесва да са във вързопче с притиснати ръчички, но явно го има това. Всеки път като видя някое повито бебче и си представям, че мен са ме увили така и се размърдвам!

Мисля, че и рязкото безпосочно мърдане е ок - по думите на моята акушерка, всички помръдвания са добре дошли, защото са знак на виталност, това беше на въпроса ми защо хълцат толкова много всеки ден. За движенията ми казаха и че всяко бебе е с характер, и нормалните движения са различни. Мога да го потвърдя с двете. Момчето шава и то с цяло тяло и силни ритници, момичето най-вече с крака и е по-кротичка като цяло, може би, защото има повече място. Със сигурност имат дни на повече спане също.

# 145
При миналото ми раждане бебетата в болницата бяха повити с пелени, въобще не им слагаха дрешки. Беше ми ужасно неудобно и нямах търпение да се приберем вкъщи да му сложа дрешки. Също и ръкавички не му слагах, те също ми се струваха неудобни за децата.
Така че аз няма да повивам.
Иначе също съм чела как ги успокоявало бебенцата.

# 146
Dream, харесах си някои неща от твоя списък. Днес пуснах плаха поръчка на Амазон и аз.

Доказателство колко не съм в час е, че днес пристигна една поръчка за мен. Незнайно как съм решила да си поръчам 2 чифта нормални дънки, докато съм бременна в 7ми месец. Та аз дори не мога да ги пробвам. Чак като пристигнаха, се усетих какви глупости правя.

Сглобихме днес шкафа, сложихме го там където си го представях и сега си го представям на друго място. 🥴

За повиването се надявах да ми свършат работа точно муселинови пелени, или мисля грешно? Взех си и едно спално чувалче на Love to dream, то е подобно, но с вдигнати ръце. Други чувалчета още нямам.

# 147
Ох, Dana, напълно те разбирам, аз също правя разни такива глупости, макар че последно време съм малко повече в час. Онзи път като си загубих панталонките, после ги намерих изпрани на дъното на легена, ама ми беше по-лесно да се тръшкам и ядосвам, вместо да проверя обстойно. Понякога дори майките имат нужда мама да дойде да им намери вещите. Мама знае най-добре всичко къде е прибрано, само с един поглед го намира Joy

Ние още не сме сглобили леглото, ама мисля до към 35-36 г.с да го сглобим, за да не хваща прах сега. Иначе започнах да мисля за есенни дрехи за каката вече, за бебчо засега няма да купувам друго.

# 148
Аз бях на видеозон днес, май ще трябва да сменим информацията на заглавната страница с ASY 🤭 този път ми показаха доказателство за бебе-момиченце, което се състои във факта, че не видяхме чурче, колкото и да беше лоша картината, нито топчета.

И спечелих облага с ММ за теглото на бебето, за втори път,  😁🥳 1,849 гр е, моята прогноза беше 1,860, а той милия все чака 2кг. Сонографката каза, че до към термин би трябвало да е малко над 3кг. Казвам “бреееей, защо така голяма, нали трябва да излезе естествено 🤭”.

В тази връзка, естествено или секцио, тук се решавало в 36та седмица. Акушерката пък миналия път каза, че бебенцата често са готови да излизат в 34-35та седмица, интересно как процедират в такъв случай.

И друга забава, вчера ми пратиха съобщение да си запиша час за противогрипна ваксина, това от личния лекар, аз за пръв път реших да я сложа, те пък днес отмениха часа 😂 нямали налични 🤔 Да им се обадя след 2 седмици казаха, но аз тогава сигурно вече други неща ще са ми на дневен ред. Записах днес курсове за през целия Септември, активно раждане, не знам какво, че то си дойде време, аз на един курс не съм ходила 🤦🏼♀

# 149
Еха, честито момиченце, Мая! 💗 🥳

Общи условия

Активация на акаунт