ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 37 183
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Аз тепърва започвам да пия желязо, а вие вече го спирате. 109 ми е хемоглобина, не е прекалено нисък,  но все пак ми каза да го започна.
Аз май съм готова с всичко, и багажа ми е строен и чака, макар че имам доста време(може би), но така ми е по-спокойно. Утре доизглаждам малко дрешки и ще релаксирам, че вече и краката ми омаляват бързо.
Ето и от мен коремче 🙂

# 511
Много симпатични коремчета.

Хайде и аз в кюпа с тонове в болницата от днес, първите засега. Нямах идея какво се прави и какво да очаквам, но после имах разговор с лекарката и разбрах коя крива какво мери. Нямам контракции, аз и нищо подобно не усещам освен разтягането в слабините, но каза че матката си има движения, не е отпусната. Няма индикации за преждевременно раждане, но мен по-скоро ме притеснява преносването. Чакат ме на термина да обсъдим какво следва от там нататък.
Утре влизам в 34 седмица и съм на ултразвук, да видим дали ще можем да измерим нещо.

# 512
Аз тепърва започвам да пия желязо, а вие вече го спирате. 109 ми е хемоглобина, не е прекалено нисък,  но все пак ми каза да го започна.
Аз май съм готова с всичко, и багажа ми е строен и чака, макар че имам доста време(може би), но така ми е по-спокойно. Утре доизглаждам малко дрешки и ще релаксирам, че вече и краката ми омаляват бързо.
Ето и от мен коремче 🙂

Val, супер си 👏🏻👏🏻👏🏻 Твоят термин кога е? На 109 хемоглобин не ти ли е трудно да дишаш?

# 513
Когато получите контракции, усещате ли го сякаш ви спира въздуха и ви става зле? Аз имах такива усещания още в ранните седмици, но чак сега се сещам, че са били контракции. Честно казано не си спомням да съм се чувствала така с предишната бременност.

# 514
Ето и от мен коремче 🙂

Val, супер си 👏🏻👏🏻👏🏻 Твоят термин кога е? На 109 хемоглобин не ти ли е трудно да дишаш?

Благодаря!☺️ 31 октомври ми е термина. Нямам проблеми с дишането, не го усещам, че е нисък, може би се чувствам една идея по-изморена.

# 515
Аз тепърва започвам да пия желязо, а вие вече го спирате. 109 ми е хемоглобина, не е прекалено нисък,  но все пак ми каза да го започна.
Ето и от мен коремче 🙂

Благодаря!☺ 31 октомври ми е термина. Нямам проблеми с дишането, не го усещам, че е нисък, може би се чувствам една идея по-изморена.

Щастливка 🤭👏🏻👏🏻👏🏻 Между другото момченце ли чакаш? Ако не е тайна, де.

# 516
Даа, момченце е

# 517
Момичета, на 18.09 гушнах моето второ момченце! 💙 Роди се в 37+4, 2800гр, нормално раждане. Скоро ще опиша и как премина самото раждане, само да се възстановим всички от емоциите! 💙

# 518
  • Sofia
Момичета, на 18.09 гушнах моето второ момченце! 💙 Роди се в 37+4, 2800гр, нормално раждане. Скоро ще опиша и как премина самото раждане, само да се възстановим всички от емоциите! 💙

Честито!

# 519
Честито момченце,  да е много здраво и бързо възстановяване!

# 520

Честитоо! Да сте много здравички и щастливи!
🥳🥳🥳🥳🥳🥰🥰🥰🥰🥰

# 521

Честито!!! Да е здрав и с късмет юнакът! ✨💙🍀☀️ Бързо и леко възстановяване на теб, ще се радвам да споделиш повече за раждането като се поуталожат емоциите!

# 522
Честито, Harmony! Вчера май нямаше никакви признаци, а ти май мислеше да стягаш багажа този уикенд.

# 523
Ауу Harmony, честито съкровище! Да сте живи и здрави и бързо възстановяване! Точно си мислех, то 18 дойде, няма как да няма скоро бебе тук…и ето на! Ех че хубаво! Heart

На останалите мами, страхотни коремчета и дано вървят спокойно нещата! Не знам дали ще помогне на други, но ако почнат контракции по-честички и от движение на мен много ми помага топъл душ - пия и но шпа и магнезий, но това има най-добър ефект засега, веднага ги спира, а акушерката ми каза, че това ще ми е ориентир, ако започнат наистина нещата - топлият душ тогава просто няма да има ефект на отпускане

А Stasy, за усещането при мен дълго беше колебание кое е наистина контракция, но сякаш не ми е призлявало - чак наскоро ги разбрах наистина. По време на тоновете усетих как мониторите се надигат и ще изскочат от напрежение последния път, това си бяха бая силни контракции. Иначе коремът ми става много твърд, натискането леко с пръст оставя лека бяла следа по кожата даже, като при изгаряне от слънце и докосване, може коремът да има и леко неправилна форма (моят очертава две бибинки - дупенца мисля хаха) и след няколко секунди коремът се отпуска при допир (някои мами мисля усещат и отвътре, но при мен само допир помага да ги идентифицирам от движения и като цяло тежест), но въздуха не ми спира, той ми спира главно след ядене, и ако кръвното играе нещо.

Вече се будя всеки ден на поне едно съобщение ‘ей как си днес?’ Но нека не се лъжем, това което наистина питат е ‘ама ти още ли си бременна’ - издържахме до 36+0 днес, не вярвах, че ще успеем чак дотук, но явно на малките им харесва тесния двустаен апартамент! Да видим докога!

Moonlit, ти беше писала, че мерките не излизат много след 36 седмица, и на мен ми го казаха и си беше вярно, двама лекари правиха опити, но главичките са ниско и ми казаха, ме направо не искат да ги мерят, защото няма да е точно. Тук за да има някаква информация мериха средния размер през три мерки - главата, коремчето и фемура и каквото това даде, но май ще сме сигурни след раждането кой е най-точен.

Започва съвсем да ме гложди кога ще раждам вече, поне веднъж на ден се чудя това ли ми е последната вечеря преди момента? Или пък дали не остава ден или 4 или 7  - ако успея да изчакам до датата за индукция как ще спя изобщо преди това…

# 524
Много ви благодаря за пожеланията, момичета! 🥰 Дай Боже всички да сме здрави и да гушкаме здрави дечица! ❤

Да, D_ana, правилно си спомняш - нямах никакви индикации до вчера. Предните седмици се молех да изчака до 16.09, когато изпратихме баткото първокласник. И 2 дни по-късно, на стандартен преглед, се оказва, че съм с 4см разкритие без да имам болезнени контракции. Приеха ме за наблюдение, скоро разкритието стана 6см и стана ясно накъде отиват нещата. Сложиха ми епидурална упойка (прегледите за разкритие ми бяха много болезнени), но самите контракции станаха по-силни и болезнени чак към 8-9см разкритие. След това с няколко напъна и човечето се появи и изплака. 💙 При първото ми раждане много трудно напъвах, защото не дишах правилно - слушайте доктора си и дишайте/напъвайте, когато той ви каже. След това ми сложиха още една упойка, за да ме зашият (така и не попитах колко шева имам).

Бях забравила какво е чувството - да видиш и гушнеш душичката, която си милвал през корема. 💙

Общи условия

Активация на акаунт