ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 37 235
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, относно раждането в Надежда - в ценоразписа им на сайта пише, че за здравно осигурени от НЗОК покриват около 1600лв, по моите изчисления без упойка естествено раждане излиза 1134лв. Не съм проверявала в кол центъра да потвърдят това към този момент. Вие потвърдили ли сте?

Но шпа изобщо не съм пила. Магнерота след тази 36та седмица (35+) го спирам. Досега съм била 2 пъти на тонове, нямах контракции.

Гледай лявата колонка за цената, която се заплаща от пациента, а не изваждай от нея сумата, която плаща НЗОК. Сметката е друга.

# 496
Здравейте и от мен! Точно излизам от тонове - бебето изглежда наред, а аз нямам контракции. На мен не ми дават записа, разчита го лекарят и си го прибира. Честно казано май и аз не държа да ги имам. Шийката е започнала да се скъсява, но нищо необичайно за 37-ма седмица. Чакаме си ❤️

Казаха ми, че от 36-та седмица нататък не може да се измерва теглото, ако е слязла надолу главичката (както е при мен). На вас какво ви казват? Малко ми е особено да не можем да следим как вървят нещата, явно ще е Киндер Сюрприз накрая.

Много хубави снимки на мами и коремчета 🥰 вдъхновихте ме и аз да се снимам, ето едно фото от преди тоновете днес. Не знам дали личи, но коремът ми върви 5 минути пред мен и казва "здрасти" 😁

Скрит текст:

Скрит текст:

# 497
  • UK
Може да се измерва теглото и след 36 седмица, то е по формула, но може би няма да е много точно защото ако е слязла в таза не могат добре да измерят главичката. Но то и това изчисление не е съвсем точно, гледа се по-скоро кривата на растежа дали следва.

Никой никога не ми е изписвал тук нито магнезий, нито анти-спазмолитици, и на тонове не са ме пускали. Чак като тръгне раждането.

# 498
Здравейте и аз преди малко се връщам от първи тонове и преглед.Бебка е добре в 35+1 тежи 2700гр и вече даже имаме дата за секциото.Идват бебчетатааааа!!!

# 499
Здравейте, да се отчета и аз. Днес бях на преглед и тонове. Мъника е вече 3 кг. в 37+2 г.с. Шийката се е скъсила още, вече е 1 см. Направихме и първи преглед за разкритие и се оказа, че имам 2 см. дори докторката напипа главичката. Самия преглед е доста неприятен поне за мен, след него се появи и зацапване с кръв. От тоновете се видя, че имам контракции, а неговия пулс беше нестабилен защото много мърдаше. Както каза докторката, започваме обратно броене. Насрочихме час за преглед за другата седмица, но според нея ще се видим по-рано.

# 500
Moonlit, хубава си 👏🏻👏🏻👏🏻

Аз пък пия магнезии, 500гр на ден, което си е 1 таблетка, заради изтръпванията на краката от време на време. Докторка ми каза да го пия ако искам по в време на преглед за разширените вени, то може и там да помага.

Казаха да спирам всичко в 36та седмица, забравих да попитам за желязото, но няма да го спра и без да ги питам, че едвам дишам и без това.

# 501
  • UK
Здравейте, да се отчета и аз. Днес бях на преглед и тонове. Мъника е вече 3 кг. в 37+2 г.с. Шийката се е скъсила още, вече е 1 см. Направихме и първи преглед за разкритие и се оказа, че имам 2 см. дори докторката напипа главичката. Самия преглед е доста неприятен поне за мен, след него се появи и зацапване с кръв. От тоновете се видя, че имам контракции, а неговия пулс беше нестабилен защото много мърдаше. Както каза докторката, започваме обратно броене. Насрочихме час за преглед за другата седмица, но според нея ще се видим по-рано.

А усещаше ли нещо като изключим прегледа, болки леки или нещо друго?

# 502
Имам леки болки, понякога при контракция корема ми се стяга страшно много и си боли. Иначе всичко друго са си нормални болки при ставане или навеждане. А тези контракции, които днес се видяха на тоновете дори не ги усетих.

А усещаше ли нещо като изключим прегледа, болки леки или нещо друго?

# 503

Май ще чакаме скоро да се похвалиш. Simple Smile
Вълнуваш ли се?

Maya, аз отново забравих да питам за желязото, но ще си го пия.
Спокойно и след раждането дори могат да се пият.

# 504
Вълнуващо е, но някак и ми е странно спокойно. Не се притеснявам за самото раждане, не ме е страх от болките. Просто вече искам да се случи, имам чувството че от векове съм бременна и огромна. От месец живея с идеята, че няма да дочакам термина и явно съм го приела. Всичко е готово, само да излезе.

Май ще чакаме скоро да се похвалиш. Simple Smile
Вълнуваш ли се?

Maya, аз отново забравих да питам за желязото, но ще си го пия.
Спокойно и след раждането дори могат да се пият.

# 505
Ljoli, точно - изобщо не можа да измери главичката заради костите на таза. Озадачи ме това, че вече и бедрената кост не мери - както казваш, за да се следи някаква тенденция в растежа, но вероятно е преценил, че няма смисъл като няма мерките на главичката.

За добавките и лекарствата, на мен само клексана ми казаха да спра, магнезият е спрян от 35 седмица. За желязото не би трябвало да има проблем, все пак каквото и да е раждането ще има някаква кръвозагуба и е хубаво да са ни подготвени телата.

# 506
На мен ми остави само магнезия да пия.Витамини,желязо всичко спирам,а магнезия ще го спра 3 дни преди секциото

# 507
На мен ми остави само магнезия да пия.Витамини,желязо всичко спирам,а магнезия ще го спра 3 дни преди секциото

Янинкя, и витамини ли чак казаха да се спират 🤔 На мен тъкмо ми подариха една опаковка и викам “чакай да я изпия”.

Tsvetoslava, Stasy, днес тамън четох, че 1 седмица преди раждане тялото започва активно да се подготвя и да не праща сигнали, например маже рязко да започнем да гнездим, да чистим или да ни дойде енергия. Също леките болки, Бракстън-Хикс и всякакви промени са характерни и при всеки ще са различни, на си мисля, че жена, която си познава тялото ще разбере.

Днес тъкмо си помислих, че дойде и нашият ред, но никак не го осъзнавам 🤷🏼♀ само статистически 😅

# 508
Мен само ме местят.Днес ме записаха за 20.10 за прием и на 21-ви да бъда първото секцио за деня.Все още съм далеч от добре,но се движа,ям,макар и надута и едвам дишаща.Док днес ме уплаши,че бебето започва да изостава.Със седмица,но то си вървеше напред.Иначе от 12-ти до днес е качил 180гр,което мисля че е добре.Каза,че на 3-ти ще прецени и ако не му харесат нещата?още към 8-10 ще го вадим.
Иначе утре пристига леглото,а днес купих 3 бодита,4 ританки,чорапи,шапки и ръкавици.В понеделник ще изляза да купя и други неща като козметика/памперси/превръзки за мен и пр,още 2-3комплектчета и стига толкова.Поръчах в един магазин и комплект за изписване,че нямаше цвета,който исках.Еми това е от мен.Стискайте още малко и да започваме да раждаме😁

# 509
MayaJane,моя АГ така каза може някои да не ги спират макар че аз не мисля че ще навредят нещо даже ще си допия колкото хапчета имам

Общи условия

Активация на акаунт