ОКТОМВРИЙЧЕ да шава не спира,на мама корема постоянно вибрира :) Тема 8

• 37 288
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте,
Ще раждам в частна болница и ще ми издадат направление за раждане около месец преди термина. Ако обаче бебето тръгне преди това, дали ще мога да мина без направление и все пак да се покрие от здравната каса нещо.
Според мен, когато раждаш в частна болница, няма значение дали имаш направление, дори май те самите издават такова, но пак си плащаш 3-4 хиляди за раждането както е по ценоразпис.
Моля да ме поправи някой, ако греша, защото ще раждам в Надежда, и, ако има как да спестя по някакъв начин някой разход, много бих се радвала! Smile
Тъй като и аз ще раждам в Надежда. За направлението, ако се следиш там се издава електронно от женска консултация. Ако тръгнеш да раждаш по рано го издават на регистратура на момента.
В Надежда раждане с упойка е 2970 лева за здравноосигурени пациенти. Останалото се покрива от НЗОК. Без упойката е 2700 лева.
Не знам какво точно доплаща здравната каса, при все факта, че в държавна болница ако отидеш на раждаш не плащаш.
Та май няма как да се спести някой лев, освен ако нямаш допълнително здравно осигуряване.
 Skady, кога ти е термина?
*Sweety*, ей сега ще мине и ще замине. И съм сигурна, че като го видиш ще забравиш всичко.
Stasy28, колкото повече стои бебето, толкова по-добре. Но ако излезе и по рано шанса вече е много голям за бързо възстановяване на бебето. Недей да мислиш негативно, най-малкото че не можеш да промениш събитията, и само стресираш себе си.

# 481
Стаси
Скрит текст:
Ако пази Боже тръгне по-рано, нали в болницата ще ти махнат серклажа, защо да разкъса шийката?
Всичко ще е наред!

При мен болницата е частна, но ми издаде док. всички нужни документи за прием.
Ще плащам 3000лв. Нищо не ми поема ЗК.

Maya ❤️🥰😘
Моето коремче в първата ми бременност беше същото като твоето.

Доктора ми каза, да не се шашкам и че всичко ще е ок, да му звънна като родя, да се похваля. Simple Smile Моят на ЖК, за раждането ще е друг.
Каза, че ще ми е по-добре секцио, ами дано.
Ще имам скоро отговор на вечната дилема, кое е по-добре секцио или нормално. 😁
За всеки човек и случай е индивидуално, разбира се.

Дано всички сме здравички и бебенцата също.
Вече минахме критичните седмици, така че и да тръгнат месец по-рано, не е такъв проблем.
Дано все пак стоят на топличко до края. Simple Smile

Sway, много е елегантно твоето коремче, сигурно си качила малко килограми?

# 482
Здравейте и от мен, 36+6 съм, бебчо е добре, днес ми записваха тоновете, взеха ми кръв, ЕКГ и всичко е нормално. Наистина съм свалила 2кг (т.е. качени само 3кг от началото до сега), но пък бебчо наддава и вече е близо 3100 🥰🙏 Другата седмица пак съм на тонове. Хубавото е, че всяка седмица задължително ме гледат и на ехограф и все нямам търпение да си го видя 🥹🤗. Засега се очертава да раждам нормално, ако всичко върви така, както досега.

# 483
*Sweety*, 10 кг. Съм качила. Но аз си продължавам с ходенето от по 15-18 км. на ден. Малък ми се вижда корема. И се радвам, че не ме мерят с метъра, за да проследяват дали бебето расте.
И аз съм на мнение, че минахме критичните седмици. Искам само да изчака да вляза в 9 месец. Оттам няма да гледам седмиците.

# 484
  • UK
Здравейте, не съм се включвала няколко дни, че нещо е доста натоварено около мен, поприключвам  работата и вече броя дните до уволнението. Утре влизам в 38-ма седмица, +10/11 кг съм. Видях много хубави коремчета тук. Моят е просто огромен, чак не мога да се позная. Имам чувството, че ще се пръсне.

Надявам се да не родя преди 39-та седмица аз, по възможност даже ми се иска да е в 40-та, за да имам малко време свободно, в което не съм на работа. В петък имам ча в болницата, в която ще раждам и след това вече ще решим и майка ми кога да дойде, за да ни помогне с другото дете и в началото с бебето за подкрепа.

# 485
В Надежда раждане с упойка е 2970 лева за здравноосигурени пациенти. Останалото се покрива от НЗОК. Без упойката е 2700 лева.
Не знам какво точно доплаща здравната каса, при все факта, че в държавна болница ако отидеш на раждаш не плащаш.
Та май няма как да се спести някой лев, освен ако нямаш допълнително здравно осигуряване.
 Skady, кога ти е термина?
Така си и мислех Smile
Терминът ми е на 4 ноември, а датата за секциото  на 25 октомври.

# 486
Благодаря!
Когато ми правиха серклажа имаше значение дали съм с направление или не. Разликата беше над 300лв., затова питам. Бих попитала направо в болницата, но май не искам да звъня за толкова хипотетични ситуации.
Скрит текст:
Просто искам да мисля позитивно и да чакам следващия крайъгълен камък 37ма седмица. В 20та, когато ми сложиха серклажа това време ми се струваше непоносимо много, но ето че почти литна.
Много ме е страх да не тръгне преди това. От една страна за бебенцето, от друга, защото ще ми разкъса шийката.
Имам контракции от 2 седмици, които допълнително ме тревожат. АГ каза, че ако станат по-зле ще ми изпише салбутамол. Не ми се иска, само с това не го натъпкаха това мъниче за 8 месеца.
Излях си притесненията, съжалявам!
Stasy28,
И аз май съм с някакви контракции от вчера (35+5 гс съм), което докато не ми каза една приятелка, че според нея са контракции, аз си го интерпретирах, че са си малко по-буйни движения на бебето. Та откакто тя ми каза, че са контракции за няколко часа се промених - както си бях спокойна, така изведнъж започнах да рева непрекъснато с едни крокодилски сълзи, а тия вълни в корема не спират и не спират … Честно казано, не знаех, че е възможно да се изписват някакви лекарства за овладяването или намаляването на контракциите; цяла нощ се терзая и мисля, че ако реша да отида на преглед просто ще решат да ме напъват да се ражда естествено (нещо което аз категорично съм отрекла и имам запазена дата за секцио чак в средата на октомври) и затова стискам зъби вкъщи като гледам дори да не се движа в леглото, за да не мърдат матка или бебе 🤷♀
В понеделник бях на тонове за втори път и дежурната лекарка в Надежда явно не ги хареса, та поиска да се повтори записа. Лошото е, че аз нищо не разбирам от тези диаграми и автоматично по подразбиране започнах да се притеснявам.

# 487
И аз май съм с някакви контракции от вчера (35+5 гс съм), което докато не ми каза една приятелка, че според нея са контракции, аз си го интерпретирах, че са си малко по-буйни движения на бебето. Та откакто тя ми каза, че са контракции за няколко часа се промених - както си бях спокойна, така изведнъж започнах да рева непрекъснато с едни крокодилски сълзи, а тия вълни в корема не спират и не спират … Честно казано, не знаех, че е възможно да се изписват някакви лекарства за овладяването или намаляването на контракциите; цяла нощ се терзая и мисля, че ако реша да отида на преглед просто ще решат да ме напъват да се ражда естествено (нещо което аз категорично съм отрекла и имам запазена дата за секцио чак в средата на октомври) и затова стискам зъби вкъщи като гледам дори да не се движа в леглото, за да не мърдат матка или бебе 🤷♀
Нямаш ли изписани магнезий и но шпа? Мислех, че всички ги пием ежедневно. При мен докторът ги изписа още в пети месец, като му казах, че нещо ме наболява корема, и дори увеличихме дозата, когато в седми месец пак започна да ме боли въпреки приема им.

Никой няма да те кара да напъваш. На прегледа или ще ти дадат лекарства за задържане, което е препоръчително, или, ако е доносено бебето, ще те пратят вкъщи и ще ти кажат да дойдеш, когато имаш контракции през 5 минути.

# 488
Аз нищо не разбирам от тонове, но изглежда първата диаграма показва пулса на бебето и акушерката не го е харесала, защото е висок на моменти. Във втората снимка май изглежда нормално. А втората диаграма би трябвало да показва тонуса на матката и евентуални контракции.

# 489
Благодаря!
Когато ми правиха серклажа имаше значение дали съм с направление или не. Разликата беше над 300лв., затова питам. Бих попитала направо в болницата, но май не искам да звъня за толкова хипотетични ситуации.
Скрит текст:
Просто искам да мисля позитивно и да чакам следващия крайъгълен камък 37ма седмица. В 20та, когато ми сложиха серклажа това време ми се струваше непоносимо много, но ето че почти литна.
Много ме е страх да не тръгне преди това. От една страна за бебенцето, от друга, защото ще ми разкъса шийката.
Имам контракции от 2 седмици, които допълнително ме тревожат. АГ каза, че ако станат по-зле ще ми изпише салбутамол. Не ми се иска, само с това не го натъпкаха това мъниче за 8 месеца.
Излях си притесненията, съжалявам!
Stasy28,
В понеделник бях на тонове за втори път и дежурната лекарка в Надежда явно не ги хареса, та поиска да се повтори записа. Лошото е, че аз нищо не разбирам от тези диаграми и автоматично по подразбиране започнах да се притеснявам.

По това което виждам бебето е с много ускорен пулс и затова не са харесали записа ,иначе на записа се вижда ,че си има контракции!

# 490
Пия си Магнерот още от 13 гс сигурно, изписа ми го кардиолог в доза 3х1. За Но-шпа честно казано мислех, че го препоръчват при болки, а аз нямах. И то нямах докъм 7-мия месец, когато започнаха онези странните, свързани с обръщането в леглото, с болежките долу супер ниско, които според мен бяха свързани с разтяганията в таза, защото ги изпитвах само когато ходех или повдигах един крак. Но за тях не съм споделяла с АГ - нали да не се претоварваме с лекарства все …
Сега надеждите са ми евентуално с някакъв медикамент да се повлияят тези контракции, защото аз допреди 3-4 години съм преживяла немалко бъбречни кризи (най-големия кошмар в живота ми) и тези движения на гладка мускулатура все повече започват да ми приличат на бъбречните колики и полудявам …

Yolkata, той беше с учестен пулс, защото не спря да се върти по време на целия запис. Досега не бях виждала такива отчетливи движения по корема ми - не знам какво му стана, може би му беше неудобно защото седях на стол по време на процедурата. А за контракциите на какво мнение си - притеснителни ли са?

# 491
Може да пиете 3*2 Магнерот и 3*1 но шпа, но го обсъдете с АГ, защото някои го спират или намаляват като ще раждат нормално.
Аз ще съм секцио, пия 3*1 Магнерот и при нужда но шпа, док. ми каза да спирам всичко, но аз не го послушах. Искам да си дочакам датата.

Два пъти ходих на тонове и 2та пъти пулса на бебето става висок от време на време, обсъдих го с АГ, това се получава поне при мен, защото ми става лошо като лежа повече време, моят пулс се вдига, бебето започва да рита и да се мята и се вдига и неговия пулс. По-тревожно било да пада нисък пулса на бебето, така ми каза.
Ivanova, не обсъждаш ли тоновете с твоя АГ? И аз смятам, че имаш контракции на тях, но не съм сигурна все пак. Отиди на 1 преглед, защото биха могли да те приемат 1-2 седмици за задържане, ако въобще има нужда

# 492
Ами, двама лекари в Надежда ги видяха тези тонове 🤷♀ първо дежурната, която ми каза да направя още един запис след 4 дни и после следящата ме АГ по Вайбър потвърди същото. Явно все ние трябва да искаме и изискваме, ама как да знам в каква насока да ги тласна да мислят, когато не съм лекар, а съм нещо друго 😞 Разочаровах се …

# 493
Момичета, относно раждането в Надежда - в ценоразписа им на сайта пише, че за здравно осигурени от НЗОК покриват около 1600лв, по моите изчисления без упойка естествено раждане излиза 1134лв. Не съм проверявала в кол центъра да потвърдят това към този момент. Вие потвърдили ли сте?

Но шпа изобщо не съм пила. Магнерота след тази 36та седмица (35+) го спирам. Досега съм била 2 пъти на тонове, нямах контракции.

# 494
Ами, двама лекари в Надежда ги видяха тези тонове 🤷♀ първо дежурната, която ми каза да направя още един запис след 4 дни и после следящата ме АГ по Вайбър потвърди същото. Явно все ние трябва да искаме и изискваме, ама как да знам в каква насока да ги тласна да мислят, когато не съм лекар, а съм нещо друго 😞 Разочаровах се …

Не се тревожи. Обади се на твоят АГ, да минеш един ехограф (аз си плащам в такива случаи) и да го питаш дали да пиеш нещо за болките и т.н  по време на прегледа.

Общи условия

Активация на акаунт