Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 78

• 31 014
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
При мен Т3 е съвсем на долна граница и се пробвам да включа Т3. Първо 2 по 3 мгр., след това 3 по 3 мгр. Но, момичета, изпаднах в едно плачливо състояние и станах много докачлива. Не знам дали не си въобразявам.

Хм, не знам. Това действително е нищожно количество хормон. За справка - аз приемам 2 x 25 мкг T3 дневно (сутрин и в късния следобед), т.е. общо 50 мкг ми се връзват. Горе-долу така стартирах почти от самото начало. Не съм усетила някакви странични ефекти.
Но е вярно, също така, че всеки организъм си е с индивидуални особености, така че ... следи се. Simple Smile То ще си проличи дали ти понася медикаментът, или - не. Но му дай повече време - поне 6 месеца; не си прави прибързани изводи.
От друга страна - ако оплакването се състои само в променливото настроение - то, с мед да го намажеш направо. Simple Smile Особено, както пишеш, че си имаш и енергия - правя това уточнение, защото обикновено плачливостта върви ръка за ръка с ниски енергийни нива и неработоспособност. Поне при повечето хора е така.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 14:48 от Гърне без похлупак

# 91
И аз пия по 25мкг на ден, еднократно. Никакви оплаквания от хипер.

# 92
Настроението в комбинация с косопада, суха коса и мазен скалп, чудя се дали няма връзка и с други хормони...Естроген, пролактин...

# 93
Аз от три години имам жесток проблем със скалпа - много е раздразнен и се омазнява много лесно. Цял живот съм била с мазна коса, но поне удържах положението с 3 миения седмично. А от три години ядец! Страшно се омазнява, буквално всеки ден се налага да я мия. И да, опитах в началото да я мия както дотогава, но нямаше никакъв ефект, на втория ден косата ми изглеждаше като намазана с олио и сплескана по скалпа. Мия я с меки шампоани, с хладка вода, но нищо не помага. Някой да е имал подобен проблем? Вече наистина нямам сили за всекидневно миене на косата, а не мога да си позволя да ходя с мръсна коса.

# 94
  • Пловдив
Странно, аз пък щях да споделям, че като бонус от хипото косата ми вече изобщо не се омазнява - преди едва ицдържах 2-3 дни и то със сух шампоан,  а сега и след 5 дни изглежда добре.

# 95
Настроението в комбинация с косопада, суха коса и мазен скалп, чудя се дали няма връзка и с други хормони...Естроген, пролактин...

Мазната коса ми е била цял живот.
В перименопауза съм според годините (45г.). Засега леко шкембе и нещо чести цистити. Обаче, в момента пия антибиотик за цистита и шкембето се прибра!

# 96
Нищо чудно настроенията да са от хормоналния дисбаланс в този период (40+ год).

Цистита се причинява от е.коли. Ако и в червата е увеличена популацията й, АБ е подействал и там и корема се е прибрал.

# 97

Момичета, здравейте. Изследванията са от днес. На преглед съм чак другата седмица.
Много ще съм благодарна, ако ми разясните горе-долу какво да очаквам… Много са ми завишени, това означава ли че съм с Хашимото?
Родих преди 9 месеца. По всякакъв начин опитвам да сваля излишните кг, но вместо това аз качвам…. в момента съм повече кг отколкото като бях в 9м.

# 98
Да, имаш Хашимото. Със сериозна хипофункция си и трябва да започнеш хормон. Ендокринологът ще ти каже каква доза, но започни с 1/4 от дозата и през седмица вдигай с още по толкова до достигане на цялата доза.

# 99
Желязно ветрило, А пък увеличената бактериална популация в червата може да създаде хиляди проблеми, включително нестабилно настроение.Мисля, че д-р Тошков има видео по темата.Може би наистина трябва да дадеш шанс и по-дълго време на хормона.
Acid_burn, моя скалп се омазняваше когато беше пресушен.Казваш, че ползваш бебешки шампоани, но пък често миеш косата.Ако водата е варовита също пресушава скалпа и той компенсаторно се омазнява.На мен ми помогна гел от алое Вера.Ползвах го да ми успокои и овлажни скалпа.Моят беше и болезнен и чувствителен.Доста време отне докато се нормализира положението.

# 100
Gyga, в София съм и тук водата не е варовита. Ще пробвам с алоето. Благодаря!

# 101
Аз от три години имам жесток проблем със скалпа - много е раздразнен и се омазнява много лесно. Цял живот съм била с мазна коса, но поне удържах положението с 3 миения седмично. А от три години ядец! Страшно се омазнява, буквално всеки ден се налага да я мия. И да, опитах в началото да я мия както дотогава, но нямаше никакъв ефект, на втория ден косата ми изглеждаше като намазана с олио и сплескана по скалпа. Мия я с меки шампоани, с хладка вода, но нищо не помага. Някой да е имал подобен проблем? Вече наистина нямам сили за всекидневно миене на косата, а не мога да си позволя да ходя с мръсна коса.
Все едно описваш моята коса, когато бях в хиперфункция, и поне още година след това.

# 102
Леми, аз доскоро бях в хипо. Като се върна назад - поне от три години щитовидната не е работела добре.

# 103
Леми, аз доскоро бях в хипо. Като се върна назад - поне от три години щитовидната не е работела добре.
Acid_Burn с хормон ли оправи хипото ? или?

# 104
Acid_Burn с хормон ли оправи хипото ? или?
С хормон и то висока доза.

Общи условия

Активация на акаунт