Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 78

• 31 067
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
  • 🌊
Жлезата може да си изглежда добре, но това не изключва да не работи оптимално и да има хипофункция. И не е толкова важен ТСХ (първо защото е хормон на хипофизата, второ защото се влияе от много други неща), а щитовидните Т3 и Т4, те как са?
FT 3      4.780   pmol/l   2.250 - 6.000
FT 4      14.59   pmol/l   9.15 - 23.86

# 166
Има хипофункция, Т4 даже не е в средата. Витамини проверявала ли си - желязо, Б12, Д, ако има дефицити попълни и виж ще се промени ли нещо.

# 167
  • 🌊
Има хипофункция, Т4 даже не е в средата. Витамини проверявала ли си - желязо, Б12, Д, ако има дефицити попълни и виж ще се промени ли нещо.
Имам дефицит на желязо и вит Д, работя над това да се нормализират

# 168
Като попълниш дефицитите пак се провери, но определено жлезата не работи съвсем както трябва. Ако забременееш при това положение, задължително ще ти трябва прием на хормон, защото няма да стига на бебето.

# 169
  • София
Може ли да помоля за коментар на тези изследвания. Единствено за инсулиновата резистентност пия Пизон@ и Тинтар0с за холестерола, но килограмите са вече много и не се влияят .

Обременяването е от началото на месеца.

# 170
А режим спазвате ли?

# 171
  • София
А режим спазвате ли?
Ограничила съм захарта и сладкото, както картофи и ориз и в момента се лутам какво да предприема.

# 172
Има тема за ИР във форума- много полезна.

# 173
Преди дни гледах един уебинар за холестерола, той беше по-точно за  генетичното заболяване - „фамилна хиперхолестеролемия”, признавам си, за първи път чух, че има такова. И при все, че се излъчваше на страницата на фармацевтична компания съм склонна да вярвам - едната доцентка я питаха за добавките с червен ориз и тя се изказа много негативно за нея. Каза, че има нещо в нея (не го чух добре), което има повече странични ефекти и от статините и хората си мислят, че пият нещо по-безобидно а въобще не било така.

Purplee не е малко времето, според мен ти трябва по-висока доза Т4. Като започна Т3 беше ли ти оптимален Т4? Преди това пила ли си на друга марка Т4 - Лтироксин, Еутирокс, Акутирокс?

Пила съм всички тези + някакво немско, мисля, че беше throid N.
Никога не са ми били оптимални, а и честно казано, който и лекар да съм посещавала само са гледали дали са в референтни стойности.
Но сега като се замислих май най-ниско тсх съм имала с Акутирокса…
А от т3 се чувствам доста зле…

# 174
Момичета как стоят нещата със филърите ,бустерите и ботокса при тези от нас със автоимунните в частност Хашимотото ,от много време отлагам ...заради разнопосочните мнения ,ендокриноложката ми идея си няма ...Има ли нещо сейф ?

# 175
евето Т4 е поднормен имаш хипофункция въпреки "добрия" ТСХ, холестеролите не са добре особено триглицеридите, пикочната и тя е висока, определено трябва да промениш храненето.

Purplee защо си започнала Т3? Т3 се започва когато си успяла да докараш оптимален Т4, но Т3 продължава да стои нисък, т.е. проблема е с конверсията. Но ти щом не си успяла да вдигнеш достатъчно Т4 как разбра, че имаш нужда от Т3?

No_frame bitch съжалявам, не мога да помогна. Мяркала съм по групите такива питания, но не помня да съм чела някой направил го и споделил резултати после.

# 176
Момичета как стоят нещата със филърите ,бустерите и ботокса при тези от нас със автоимунните в частност Хашимотото ,от много време отлагам ...заради разнопосочните мнения ,ендокриноложката ми идея си няма ...Има ли нещо сейф ?

В темата за естетичните корекции, доколкото видях, има дами с автоимунни, които слагат такива неща. Simple Smile Според мен, по-важно е как би реагирал конкретният организъм.
Аз лично филъри бих сложила само в устните някой ден, никъде другаде, защото мисля, че в дългосрочен аспект ефектът от филърите не е добър върху лицето.

# 177
За трети път слагам ботокс и нямам проблем!

# 178
Сестра ми е с Хашимото и слага филъри и ботокс.

# 179
Скрит текст:
Може ли да помоля за коментар на тези изследвания. Единствено за инсулиновата резистентност пия Пизон@ и Тинтар0с за холестерола, но килограмите са вече много и не се влияят .

Обременяването е от началото на месеца.

Необходимо е, когато търсите разчитане, да споменавате дали имате диагностицирани заболявания, дали сте на терапия, каква доза пиете, на колко години сте, какъв ви е хранителният режим и т.н. Иначе, ще е трудно да получите адекватен коментар.
От предоставените резултати се вижда Хашимото (автоимунно заболяване), със силно изразена хипофункция. Ще се наложи да се пие синтетичен хормон.
Пикочната киселина е височка - може да сочи Подагра, но не е задължително.
Триглицеридите са притеснителни, обаче. Там трябва да бъдат взети спешни мерки.
Част от лечението е именно сваляне на излишното тегло. Без този компонент, няма да бъдат постигнати задоволителни резултати.

Общи условия

Активация на акаунт