Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 78

• 31 173
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
Пропуснах да кажа,че изслезванията са от преди месец.
Бонита, в момента сте болна и на антибиотик, изобщо не разбирам защо сте пускали изследвания. Според мен е напълно възможно всички оплаквания да са ви от фарингита. Аз не бих правила корекция на хормона в момента. Излекувайте се първо.

# 406
Бонита, ако изследванията са отпреди месец, значи наистина си в хипофункция и е необходимо да вдигнеш дозата.

Belle, липсва FT3, а без него не е хубаво да се правят предположения. Още повече че за мен FT4 е маааааалко нисък. Изследвай и FT3, за да може да видим пълната картина.

# 407
Благодаря за отговора,най- вероятно ще сменя доктора, но сега повече ме притеснява болката в жлезата, вече започвам да си мисля най- лошото...
Бонита, ако изследванията са отпреди месец, значи наистина си в хипофункция и е необходимо да вдигнеш дозата.

Belle, липсва FT3, а без него не е хубаво да се правят предположения. Още повече че за мен FT4 е маааааалко нисък. Изследвай и FT3, за да може да видим пълната картина.

# 408
  • София
Аз по време на пандемията имах болка и понеже беше много кът да идеш до лекар се добрах до една образна диагностика. Погледна ме на ехограф и каза, че всичко е наред и, че ако боляло нямало проблем и да не си мисля най-лошото.
Може би е добре да идеш на ехография при ендокринолог, за да не се натрапват такива мисли в главата ти.

# 409
Благодаря, така ще направя.
Аз по време на пандемията имах болка и понеже беше много кът да идеш до лекар се добрах до една образна диагностика. Погледна ме на ехограф и каза, че всичко е наред и, че ако боляло нямало проблем и да не си мисля най-лошото.
Може би е добре да идеш на ехография при ендокринолог, за да не се натрапват такива мисли в главата ти.

# 410
Здравейте, прекрасни дами! След преглед при ендокринолог, той ви назначи изследвания и излезна това:

Бихте ли споделили мнение? Нямам опит с тези неща, дори сама реших да отида на преглед.
Имате Хашимото. Според дадените изследвания няма хипофункция още, но не се знае фт3 как е. Там е възможно вече да е налице хипофункцията. Вероятно има и причина да пуснете изследванията, която не казвате каква е.

# 411
Докторката ми назначи изследвания, защото видя леко удебелена щитовидната жлеза. Показах й резултатите и ми каза, че нямам Хашимото, но имам автоимунна предразположеност на щит.жлеза да отключи нарушена функция в бъдеще. Каза, че за момента няма нищо притеснително и няма нужда от медикаменти.

# 412
Докторката ми назначи изследвания, защото видя леко удебелена щитовидната жлеза. Показах й резултатите и ми каза, че нямам Хашимото, но имам автоимунна предразположеност на щит.жлеза да отключи нарушена функция в бъдеще. Каза, че за момента няма нищо притеснително и няма нужда от медикаменти.

Има Хашимото - това е точно автоимунното заболяване, което се вижда от завишените антитела които организма е създал. Те атакуват жлезата и да в следствие на това един ден и функцията ще се наруши. На първа страница са описани двете състояния.

# 413
Благодаря! Ще говоря с лекарката на прегледа, каквото и да чета в интернет се обърквам, ясно е, че трябва да спра изцяло глутена и сладкото.  Ще помоля и за примерен режим.
А има ли начин нивата на антителата да се намалят?

# 414
Belle, сменете лекаря, дори само заради това че отрича Хашимото при толкова високи антитела. Да, все още не сте за хормон отвън. За намаляване на антителата се пие селен и се спазва хранителен режим, но нито едно от двете не гарантира успех със сигурност. Какви точно са причините при вас за антитела, никой не може да каже. Проблем може да има с черва, синуси, уши, пикочо-полова система и т.н.

# 415
Всъщност аз не съм разбрала написаното от нея. Цитирам " ..... насочват за еутиреоидна (нормална) фаза на Тиреодит на Хашимото. "
Имам преглед след по-малко от месец при нея, изпратих й изследванията на снимка.

# 416
  • София
Belle, сменете лекаря, дори само заради това че отрича Хашимото при толкова високи антитела. Да, все още не сте за хормон отвън. За намаляване на антителата се пие селен и се спазва хранителен режим, но нито едно от двете не гарантира успех със сигурност. Какви точно са причините при вас за антитела, никой не може да каже. Проблем може да има с черва, синуси, уши, пикочо-полова система и т.н.
Не знам селена да намаля антителата по скоро да се открие причината за тях. И незследван селен не е ли опасно да се пие? До колкото знам при превишаване на дозата става токсичен.

# 417
Не знам колко е вредно приемането на селен, но винаги можете да си вземете бразилски орехи, които са чудесен естествен източник.

# 418
Момичета, знаете ли, че ако приемате мултивитамини, витамин Б или изобщо нещо, което има в състава си биотин трябва да ги спрете няколко дни преди изследванията, защото може да дадат фалшиви нива на тсх?

# 419

Общи условия

Активация на акаунт