Дали има проблем

• 10 142
  • 216
  •   1
Отговори
# 180
  • Out of the Mix
Това не е съвсем така.
Болшинството от хората, живеещи в София, местните си през 80-те, 90-те, 00-те, точно живееха децата с родителите поне до студенство, примерно в двустаен 3-ма човека, даже 4-ма.
Абсолютно всички около мен си живееха у тях си. Вкл. примери и от форума мога да ти дам, няколко човека.
Сега четем постоянно за 30-37 годишни дами с мама, мрънкащи, че никой не ги иска.

# 181
  • Terra incognita
Не знам как стигнахме от киселата рода на ЛГ до външнте клозети 😂

# 182
Живееха така, защото имаше закон, който не позволяваше да имаш повече от едно жилище. И ти се даваше  общинско жилище под наем, само ако си картотекиран. С връзки.  Крайно нуждаещи бяха все наши хора. А и нямаше собственици на повече от едно жилище, за да ги дават под наем. Наемаха се стаи с хазайки.

# 183
С моите родители живеехме под наем, докато им дойде реда за жилище. Не са се бутали в един апартамент с родители. И да, беше трудно и чакаха над 10 години. И пак живеехме отделно.

# 184
  • София
Много ясно, Тайс. Имаше и изисквания за квадратури с едно или с две деца.

Софиянците също си обичат децата и майки са ги раждали и имат топли отношения. Стига с тия селски оди за любовта и 5-те декара дворове. Аман.

# 185
И с бабите, и дядовците сме имали топли отношения и много обич, ако и да сме нямали 5 декара двор. А дядо ми правеше най-хубавите пържени филийки.
И не спирам да се чудя, защо хората карали летата си на село толкова се превъзнасят. И в София летата, в детството ми бяха чудесни, и имам много хубави спомени от тогава. То е заради лятото, детството, ваканцията и безгрижието. Мястото няма особено значение, може би с изключение на морето.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 19:20 от alex_jp

# 186
Летата на село носят съвсем различна емоция на градските деца.  Преживяванията там са много различни, вълнуващи и не могат да се изживеят в градска среда. Ето защо тези спомени будят умиление. Същото се отнася и в обратния случай.

# 187
Точно де, умилителни са, заради детството и близките хора.
Съучениците ми не си ходеха с желание по селата, предочитаха да се събираме в квартала и да се забавляваме, през ваканциите.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 19:25 от alex_jp

# 188
Говоря за нещо съвсем различно, но както и да е.
Предпочитанията на по-големи деца в ученическа възраст са ясни.

# 189
  • София
За да се изпи*кам на спокойствие сред природата.

И да има табелка от някой илитерат, който не знае какво е какво е искал да каже авторът с "Всичко, което е далече от морето, е провинция."

Всичкото това е по темата, разбира се. Подмятанията на семейството и аверите на момъка за "опасните селянки, които играят роля" са точно в тази стилистика. Затова не са я харесали. Дали са тесногръди и миришат на лук и вкиснало, с мухливи стаи не се наемам да определя. Аз просто дадох предположение, защото знам как мислят много от съгражданите, вие скочихте да ме убеждавате колко са зле и необичани софиянците без спомени и с мухъл между зъбите.
Даже Revoker, който го играе политкоректен с уважение към всяка женска душа, подмята все пак, нали за всеки случай, че е от София. Но е широкоскроен и приема хората. Grinning

# 190
Еми като ги е страх от селянките,да си пазят момчетата !Но пък виж какъв интерес будят селянките на софийските момчета,да предпочетат селянката пред софиянката🤣и аз щях да им се дразня !,,,,🤪

# 191
Е стига де, при такова отношение към авторката, остава пък да го приемаше спокойно... Аз съм значи най-дивата невротична селянка, като се знам аз как бих реагирала Joy
То си е вярно че половината теми рано или късно се обръщат на дуели между София и "провинцията", че и провинция явно винаги е равно на село и външни тоалетни, ама на моменти наистина пресолявате манджата.

# 192
  • Out of the Mix
Кечър, не си избираме кои да са ни родителите.
Въобще не ме интересува, че съм от София. Аз съм гражданин на света, точно широкоскроен. WinkSweat Smile
Някои потребителки ще я сънуват тази дума.
Много неща мога да кажа, но ще ги спестя умишлено.
Не знам какво влагаш точно с това, казвайки ми го. Мога да гадая негативни неща, защото има циничност принципно в изказванията ти, но е форум и букви, и ми е все едно общо взето, по принцип, не лично към теб, нито те познавам, нито нищо, а може и да се заблуждавам и да не съм хванал положителното в поста ти.
Но, както казваш за отношението ми към женската душа - принципно съм широкоскроен. Sweat Smile От теб зависи, нали знаеш - отношение.
Човек може да бъде умерен и да общува нормално.

Съгласен съм за невротизма, и моето наблюдение е такова.

# 193
  • София
Е аз нали казах още в началото на разговора кой в какво е по- добър. Ама че евтина провокация. Колко струва?

Натке, ти си си нормална адекватна жена, не пригласяй автоматично.

# 194
Абе и аз се имам за що-годе разумна, та за да ми избоде очите това и да не се стърпя, явно е наистина пресолено вече.
От цялата работа, като че ли научих старателно да избягвам момци от "Софията", че както съм си от село, ще ми тръгне приказка че имам задни цели... или пък предни... знам ли Grinning

Общи условия

Активация на акаунт