Термин Ноември 24 - тема 3

• 28 915
  • 728
  •   1
Отговори
# 45
  • Sofia
Аз преди малко прочетох във фейсбук групата, че Токуда пак са вдигнали цените за раждане и престой. Ако ще раждате там го имайте предвид. Два пъти годишно увеличение не знам вече дали е нормално.

# 46
Здравейте мами, знаете ли вече къде ще раждате? Аз се насочих към надежда, не се следя там ,но към 30та седмица ще си запиша консултация. Също така ,пиете ли магнерот и до коя седмица ви казаха да го взимате? Иначе вчера бях на преглед, всичко е наред с бебчо, другата седмица съм на първите тонове и ми е хем вълнуващо,хем и малко стряскащо,че наближава все повече момента. 😃

Токуда Simple Smile

# 47
Venyan, забравих да ти пиша, Василева се съгласи да ми води секциото. Ама заради нещата с шийката, изключих да я разпитам повече.
Ако раждането е естествено, знам, че  спират магнезия няколко седмици преди термин.

# 48
Аз ще да бъда в Шейново, искам да си вървя от началото до края със следящата ме АГ. До сега не съм говорила с нея, но мисля, че вече е време. Grinning

# 49
  • София
Аз се следя в Надежда и там и ще раждам, живи и здрави. 🙂

# 50
Здравейте мами, знаете ли вече къде ще раждате? Аз се насочих към надежда, не се следя там ,но към 30та седмица ще си запиша консултация. Също така ,пиете ли магнерот и до коя седмица ви казаха да го взимате? Иначе вчера бях на преглед, всичко е наред с бебчо, другата седмица съм на първите тонове и ми е хем вълнуващо,хем и малко стряскащо,че наближава все повече момента. 😃

Аз се следях и ще раждам в Щерев, първата бременност също там ми беше, доволна съм

# 51
Аз се следя в нашия град, но док, който ме следи по НЗОК, работи и в Болница Доверие. Морфологиите си ги правя в Марковс. И двете ни влизат в пакета на ДЗО.
Иначе ще раждам в Майчин дом и там си ходя също на консултации при док, при който ще раждам.

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 17:01 от Vrabchenze

# 52
Здравейте, майчета, включвам се след прегледа, всичко е наред с малката, почти 1 килце е вече, като цяло върви по-дребно бебе като мен, ама ще видим до края колко ще стане. Говорих с АГ да си взема протеин за бременни от време на време да пия да видим как ще се отрази.
Моята шийка я измериха 40мм, аз съм в 27+1 г.с. Кръвотока ми погледна и той е добре, таа, накратко успокоихме се, бебона си беше качила пак краката на главата и успяхме само една що-годе читава снимка да направим този път.

Аз се следя в Надежда и също ще раждам там. Следя се паралелно и при моето си АГ, но той не води раждания вече, а работи само на частно в центъра на Калчев.

# 53
Лекарката, която ме следи има договор със Софиямед, като последния път ме подчекна за раждането (което най-вероятно ще е секцио), но аз честно казано не съм ок да дам 2000+ лв само за да ме среже планирано и да си тръгне. Тя нито работи там, нито нищо. Като ѝ знам натовареността, най-много по телефона да ме провери как съм. За мен лично не си струва.

Спряла съм се на други двама лекари, единия работи в Шейново, другия в Лозенец, мисля в началото на 9 месец да ида на преглед при някой от тях и да се уговорим.

# 54
Здравейте, момичета,
Може би малко избързвам, но да попитам като първескиня вие какво размери взехте за начало на бебето и какво дрешки да кажем до 3ти месец. Аз се сещам само за бодита и чували за спане.

# 55
Моята братовчедка роди в Шейново преди няколко месеца и е много доволна, единствено каза, че си е платила за отделна стая, защото иначе има много жени от малцинството там, не че е проблем разбира се, нооо и аз не бих искала съм с други жени в държавна болница.

За Вита съм чувала също добри отзиви. Аз за сега вървя към естествено, ще ида само пак да ми видят очите как са, аз съм с диоптър, но не е висок и не е предпоставка за секцио, искам да видят налягане и ретината как е.

Дрехи съм купувала само от 0-3 месеца, на които пише, и то само няколко комплекта, но набарах в  Тему и в озон много намалени пелени и стм поръчала много от тях 🤣мисля октомври месец да купувам за новороденото дрехи аз.
Четох из списъците, че не е необходимо да се взимат много за начало, по 5 броя ританки, бодита и тн.

# 56
Аз ще раждам в Майчин дом при Дяволов. Отдавна съм го избрала. Там е 900лв. секцио с избор на екип. И после ако искаш може да си платиш за самостоятелна или двойна стая - 90лв или 180лв съответно.
 Миналата седмица лежах на 8ми етаж и не е крайно лошо… ама все пак не си на хотел. Честно казано и храната не беше лоша, имаше добри попадения, пък и има долу място за хранене където винаги можеш да си купиш нещо друго 😁
Персонала също не е лош, поне аз нямах никакви проблеми с никой.
Честно казано някой частни болници направо са се оляли с цените си… главно говоря за Токуда… предпочитам да дам парите си за нещо по смислено от колкото да хвърля сумати пари за нещо което в много други болници биха се справили по същия начин… да не кажа че и по-добре даже. В крайна сметка пък всеки сам решава за какво да си даде парите, разбира се 😊

# 57
Естествено, че ще си сложа ваксината за коклюш, няма никаква причина да не се сложи (освен разни антиваксърски конспирации) и е безотговорно да не се сложи. Това, че някой бил изкарал късмет и бебето не хванало коклюш, нищо не значи. Едно време нас като са ни возили в коли без столчета, значи по тази логика и без столче може, понеже нали нищо ни няма сега. Както казах, безотговорен начин на мислене, има си лесен, бърз, евтин и ефективен начин да предпазим детето си от сериозни усложнения, а ще се чудим дали изобщо. Уж най-доброто искаме за децата, а за нещо толкова елементарно се чудим.

Аз и ваксина за грип си сложих, защото грипът е много опасен за бременните, та нека и детето някакъв имунитет да има.

# 58
Оо, супер, за Дяволов съм чела само суперлативи, добре, че си успяла да се вредиш при него.
Една друга приятелка си роди и двете деца секцио в Майчин дом и си е много доволна.
Аз от Токуда се отказах поради същата причина, като цяло не ни е за парите естествено, ноооо имаше доста допълнителни  фактори, които ме отказаха, единият беше, че моя приятелка си плати доста пари за избор на екип там, накрая не роди с този екип, а с друг, но парите естествено никой не ги възстановява.

# 59
За мамите, които ще раждат в Надежда:
1. При кой лекар се следите?
2. Естествено или секцио ще сте и кога ви е термина?
Може да си съвпаднем и да се засечем там. Моят е на 24.11😊

Общи условия

Активация на акаунт