Термин Ноември 24 - тема 3

• 27 643
  • 728
  •   1
Отговори
# 720
Добро утро, момичета. Аз сънувах вчера как няма бебе в корема, ей така - празен, раждам и нищо. Вода и плацента. Събудих се супер нервна и го чаках малкия разбойник да мръдне, за да се успокоя..... Шантава работа, нервите са лошо нещо.

# 721
Здравейте на всички,
Отбивам се да се оплача, че снощи се ядосах по една тема, дотолкова, че почервенях и започнах да плача от безсилие. След това повръщах 2 пъти, а не ми се беше случвало от 16 г.с. (днес съм 33+3), мерих кръвно и долната беше висока = 100. Горната 126-130 на 100-103. Най-вероятно от долната граница съм повръщала, беше ужас, защото само се напъвах, вода и стомашен сок. Нищо не взех като лекарства или храна, просто се успокоявах а музика.
Ако сте имате такъв случай какво е редно да се направи?

# 722
Относно негативните мисли за раждането аз лично започвам да си мисля за мои близки и приятелки, които са родили лесно. Представям си ,както са ми разказвали как са в болницата, какви страхове и те са имали и как накрая всичко е било наред. И тук е важно да спомена , че става дума и за секцио и за нормално раждане и просто си представям , че и при мен минава бързо и лесно и идва момента, в който прегръщам най-прекрасното същество на света.

# 723
Здравейте и поздрави от декемврийската тема Flowers Hibiscus За ваксиниралите се против коклюш - кога го направихте? В момента съм 29+3. Дали ще е късно да се ваксинирам в 32-33 г.с.?

# 724
Аз няма да се ваксинирам по време на бременността - докторът е категорично против, а и аз имам още две години имунитет от предишния курс за ваксиниране от комбинираната ваксина. Съпругът ми също. Само хората около нас се ваксинираха преди има-няма месец. Единственото, което ще направя, е да се ваксинирам срещу грип, ако не кърмя и ако педиатърът позволи.

Здравейте и поздрави от декемврийската тема Flowers Hibiscus За ваксиниралите се против коклюш - кога го направихте? В момента съм 29+3. Дали ще е късно да се ваксинирам в 32-33 г.с.?

# 725
Мерси на всички за отговорите относно кръвното и подуването . Просто още от начало имам повишен риск от прееклапмпсия и това до голяма степен ме панира и накара да се вглеждам във всичко и ми прецака този толкова прекрасен етап от живота. И сега колкото повече наближават нещата съм започнала пак да се филмирам . И някакво сърцебиене по -учестено започна и вече тотална започвам да се изморявам да се притеснявам за всички мисли и тревоги , които са ми в главата

# 726
  • София
Аз сънувам много и в последните ми сънища съм все бременна. Сънувах и че съм родила, тогава се събудих ужасена и с много страх. Чаках да го усетя. Но мисля че е нормално да сънуваме бебета, това ни е животът сега и подсъзнанието.

От 10 дни си стоя у дома и тревогите ми се засилиха. Само си казвам че стигнах 32 седмица, вече всеки ден ни е подарък защото се развива и расте все повече.
От самото раждане засега не ме е страх, макар че единствената ми операция и престои в болница е като съм била на 5.
Страх ме е от моментът, в който ще ми дадат бебето и ще съм сама с него. Изобщо не знам какво да го правя и след всички лекции, които изгледах. Всички казват че е инстинкт, дано е така.
Като го усетя че мърда винаги се успокоявам, а той мърда доста.

Звънни по телефона в РЗИ, изключително мили са. Аз се ваксинирах май в 29 гс, имах още време, кажи им в коя седмица си, те знаят сроковете и ако е спешно ще ти намерят час.
Абсолютно никакъв проблем не съм имала.

# 727
Относно мислите не ги допускам. Прокрадне ли се нещо, се насилвам да не го мисля изобщо. Силно вярвам, че всичко ще е наред ❤️

За ваксината - не се ваксинирах, само детето, ама той е на 6 и беше задължителна.

# 728
Момичета, заповядайте в новата тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1699725.msg48673680#msg48673680

Припомням, че ако някоя мама не фигурира в списъка с термините, може да ми пише и ще я включа, ако има желание. Освен това, ще започна да записвам и новородените бебенца, когато се започне бебевалежа Simple Smile , но моля пишете ми, ако искате да фигурират, не искам да го правя на своя глава.

Общи условия

Активация на акаунт