Термин Ноември 24 - тема 3

• 28 905
  • 728
  •   1
Отговори
# 705
И аз в отбора на болежките. Кръста е добре, ама чатала и мен ме боли. Днес се видях в една витрина, как ходя като патица, хем ми стана смешно, хем не съвсем. Ще погледна канала, който Zimk пусна.

Корема ми е все още много високо, имам чувството, че краката ѝ още малко в гърлото ми ще се озоват. Напоследък почна вечер и стомаха да ме боли, не са контракции, но е една много особена болка такава, все едно като при вирус както боли. Отминава, но не е приятно. АГ каза, че като слезе, щяло да ми е по-добре, хайде да видим... Вече не се мърда чак толкова много, явно ѝ отесня.😃 Добре, че хълца от време навреме, та не се напичам. Утре съм вече в 37+0.

# 706
  • София
Аз се сещам друго да питам. В пон. на тоновете лекарката отбеляза втвърдявания на матката, аз явно не ги усещам (освен може би вечер докато се намествам в леглото), каза да пия по 1 Магнезий ликуид. Това ли са БракстънХикс контракциите? Шийката я измери 37мм, което е добре. Още съм 32 седмица.

Кръвното там ми беше 125/75, което нито тя, нито акушерката изобщо отбелязаха като проблем. Аз леко се шашнах, защото по принцип рядко е над 110. Мерих го 2 пъти у дома и е около 110-115/70.
От два дни нещо нямам много апетит. Иначе и аз страдах за суши, но си позволих 3 пъти без сурова риба. Сега ми се иска чаша вино, но ако се получи кърменето, ще си чакам, едва ли е съвместимо.

# 707
Суши без сурова риба може по всяко време, няма защо да се ограничава изобщо.

С кърменето може чаша вино, но не повече доколкото знам

# 708
Мен кръстът ме скъсва и като се преуморя, направо ми се втвърдява и корема и трябва са си легна; почивам на легло, не на диван, почти 30 мин., за да мога да се изправя пак - но предвид това, че съм качила 20кг. не се чудя. От вчера съм официално в онзи 45 дневен болничен и си почивам повече.
По-гадното е, че от вчера ми се подуха краката и ръцете (33+5 г.с.). Днес бях на последни кръвни изследвания + урина и зорлем се насилих да извървя след болницата 2.4 км., но с почивка тук-там. 😬
Поспаднаха отоците и сега не се чувствам като кит, а като морж. Иначе, вярвате или не, само с храна си вдигнах хемоглобина за 3 седмици и сега вече всичко е в норма. БТВ, помолете другарчето си да ви масажира малко по гърба и кръста като застанете на кучешката 😃 - при мен това вечер много облекчава с мехлем от арника. Болят ме и ребрата от разширяването им и за жалост и там ме маже мм.

# 709
Аз се сещам друго да питам. В пон. на тоновете лекарката отбеляза втвърдявания на матката, аз явно не ги усещам (освен може би вечер докато се намествам в леглото), каза да пия по 1 Магнезий ликуид. Това ли са БракстънХикс контракциите? Шийката я измери 37мм, което е добре. Още съм 32 седмица.

Кръвното там ми беше 125/75, което нито тя, нито акушерката изобщо отбелязаха като проблем. Аз леко се шашнах, защото по принцип рядко е над 110. Мерих го 2 пъти у дома и е около 110-115/70.
От два дни нещо нямам много апетит. Иначе и аз страдах за суши, но си позволих 3 пъти без сурова риба. Сега ми се иска чаша вино, но ако се получи кърменето, ще си чакам, едва ли е съвместимо.

Аз днес за пръв път бях на тонове и ми казаха, че отчитат контракции, които мен изобщо не ме притесняваха. Да, тук таме стягане - но никаква болка. Би трябвало да са си точно Бракстън Хикс - подготвителните. Ако нямаш болка, не ги усещаш в кръста и не са на регулярни интервали, мисля че няма какво да те притеснява.

А кръвното според мен ти е супер. Аз пия лекарства за кръвно от 10гс насам и понякога пак си вдигам до 150-160 на 90/95. Ако се ядосам, и 160/100 съм хващала с апарата, но при мен май по принцип си е малко по-високо. Днес на обед беше 110/60 а следобед на тоновете 150/90, но бях започнала да се притеснявам малко, та сигурно от това е било.

Можеш да си мериш вкъщи по няколко пъти на ден за да ти е по-спокойно. Hands Plus1

# 710
  • София
Успокои ме за това свиване, аз още не разбирам то ли е или пак ме рита малкият кикбоксьор.
За кръвното грам не се шашкам, нямам отоци, още държа прилични кг, явно там и аз съм била притеснена. Но АГто изобщо не го отчете като притетнително.

Аз днес за пръв път бях на тонове и ми казаха, че отчитат контракции, които мен изобщо не ме притесняваха. Да, тук таме стягане - но никаква болка. Би трябвало да са си точно Бракстън Хикс - подготвителните. Ако нямаш болка, не ги усещаш в кръста и не са на регулярни интервали, мисля че няма какво да те притеснява.

А кръвното според мен ти е супер. Аз пия лекарства за кръвно от 10гс насам и понякога пак си вдигам до 150-160 на 90/95. Ако се ядосам, и 160/100 съм хващала с апарата, но при мен май по принцип си е малко по-високо. Днес на обед беше 110/60 а следобед на тоновете 150/90, но бях започнала да се притеснявам малко, та сигурно от това е било.

Можеш да си мериш вкъщи по няколко пъти на ден за да ти е по-спокойно. Hands Plus1

# 711
Това с притеснението си е много реална причина да излиза по-високо кръвното, поне моят опит сочи това. Няма да забравя първия път, когато ми правиха тонове, машината пищи, аз нищо не разбирам, сама, чудя се какво става, кахърна, идва докторката и отчита кръвно 150/90. Хайде тичай на кардиолог, а там даже ниско ми го изкараха. И досега се спичам преди всяка консултация и кръвното ми излиза между 125 и 130 горната граница и АГ настоява, че вдигам кръвно. Как да обясниш на лекар, че вкъщи си ми е нормално, а там се притеснявам и се покачва. ММ пишман стана с моето кръвно, направих го горкия мед. сестра, специално си купих от онези апаратите със стетоскопа, освен електронния. 😃

# 712
  • София
И аз го меря с апарат от "старите" и на него си вярвам Grinning
Не че много го меря, два пъти тази седмица и общо два пъти преди това

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 21:45 от Venyan

# 713
  • София
Благодаря ви , прекрасни момичета!
В майчин дом сме заради неонатологията. При най-добрите сме.
Спокойна съм и мисля положително. Благодаря на всички ви и желая успешен финал на всички ❤️🙏

# 714
Ох, на мен нищо не ми се надува още, но и кръвното ми е 60/90 - 70/100. А болежки имах 2-3 пъти в кръста, откакто лежа повечко -нямам. Явно съм се насилвала и съм била по-дейна и като тялото не е свикнало с тежестта, гърба го отнася. Като за 34гс се чувствам доста добре, повече ме бяха наплашили колко е гадно.
На последните изследвания ми излезнаха много бактерии в урината (4 пъти над норма...) и утре ще давам стерилна. Във  вагиналния секрет нищо не се откри (взет същия ден) , така че се надявам чашката да е била пипана.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 22:17 от slanchogledka^

# 715
Това с притеснението си е много реална причина да излиза по-високо кръвното, поне моят опит сочи това. Няма да забравя първия път, когато ми правиха тонове, машината пищи, аз нищо не разбирам, сама, чудя се какво става, кахърна, идва докторката и отчита кръвно 150/90. Хайде тичай на кардиолог, а там даже ниско ми го изкараха. И досега се спичам преди всяка консултация и кръвното ми излиза между 125 и 130 горната граница и АГ настоява, че вдигам кръвно. Как да обясниш на лекар, че вкъщи си ми е нормално, а там се притеснявам и се покачва. ММ пишман стана с моето кръвно, направих го горкия мед. сестра, специално си купих от онези апаратите със стетоскопа, освен електронния. 😃

На мен са ми казвали, че долната граница е по-важна. Горната може да се качи при притеснение/физическа дейност (няколко пъти са ми взимали кръвно след качване на стълби), но долната не би трябвало да е толкова висока. Сега аз не знам, не съм лекар, просто много са ми мерили кръвното и съм питала. Долна граница 90 ми се вижда високо на мен, аз бих говорила с лекар повече. Иначе винаги гледам като ще ми мерят кръвното, да стоя на едно място и да поемам въздух дълбоко поне няколко минути, да съм възможно най дзен

# 716
Zimk, един единствен път ми е била толкова долната граница, само тогава, когато споменах. Не изключвам и да съм го вдигнала кръвното тогава наистина, но никога повече лекар, нито аз, не сме хващали долна граница повече от 80. Даже 80 рядко.
Нямам никакви други симптоми, които да сочат наличие на високо кръвно, но все пак го следя.

# 717
Момичета, вие как успявате да се абстрахирате от евентуални негативни мисли и притеснения, дали всичко ще мине наред, дали малкото човече ще се роди живо и здраво? Колкото повече наближава момента толкова повече ме обвземат хиляди мисли и за съжаление доста често притеснението всичко дали ще е наред взема превес. Много ще се радвам, ако някоя от вас има подобни моменти сподели как минава през тях Sad

# 718
Момичета, вие как успявате да се абстрахирате от евентуални негативни мисли и притеснения, дали всичко ще мине наред, дали малкото човече ще се роди живо и здраво? Колкото повече наближава момента толкова повече ме обвземат хиляди мисли и за съжаление доста често притеснението всичко дали ще е наред взема превес. Много ще се радвам, ако някоя от вас има подобни моменти сподели как минава през тях Sad

Да ти кажа откровено особено последните седмици се засилиха тези мисли . И като се замисля - нишо не ми помага Joy 36 гс съм - края . Стават все повече кофти мислите и страховете , дори нощем сънувам аг, болницата и всякакви подобни ( ужасно просто и като се има предвид , че спя по 5 часа с 4 пъти ставане за тоалетна или болки в ставата ….) опитвам през деня да се разсейвам - ходя в офиса , работя , върша други задачи , но не помага особено . Явно докато не излезе малкото човече и не се убедя , че сме Ок и той и аз , няма да мирна . Трябва някоя от наистина спокойните бъдещи мами да ни даде напътствия , че не се търпи това напрежение

# 719
Игнорирам тези мисли в главата си. Приемам, че детето ще е добре и аз също. Успявам, защото много хора напоследък ме разочароват и съм се фокусирала върху това - кой каква връзка ще има с детето и с нас. Тъжно е, че някои от хората, които се предполага, че трябва да обичат детето (и нас), са пас. Става дума за роднини. За братовчедчето се включиха доста щедро, а за нас засега изобщо не. Късметлии сме, че други хора, които пък не са му никакви, са супер загрижени и щастливи, и чакат появата му с нетърпение и дори са приготвили подаръци. Обаче горчивината от пасуването на роднините си остава.

Такива проблеми много помагат да не усетиш нормалните и единствени притеснения, които би трябвало да имаш преди появата на бебето - дали ще сте добре.

Така става, когато някой има две деца и реши, че ще е много добре да симпатизира, обича и помага само на едното, а другото да се оправя само. Роднините от негова страна обикновено приемат същото отношение, което има родителят.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 02:58 от Skady

Общи условия

Активация на акаунт