Термин Ноември 24 - тема 3

• 27 710
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
На мен ми казаха че може да си ги попълниш предварително, и смята на следващия преглед и аз да попитам. И без това имаме консултация с анестезиолога.
Мамите, които сте вече в 9ти месец, колко ви е шийката?

# 661
  • София
Благодаря ви момичета🙏💕, спокойна съм, караме ден за ден. Поставяме си цели - сега 34 седмица,  после 36 и така.
Аз си взех лаптопа и през деня докато съм на система и друго не мога да правя си поработвам. Така или иначе не планирах толкова рано да излизам в майчинство 🙂
Лежа си, почивам и гледам позитивно на нещата.

# 662
Момичета, аз от понеделник започнах да имам подуване в пръстите на ръцете. Лошото е, че дори да спаднат, то остава една скованост, все едно ставите ме болят. Доста е неприятно. Поне при краката не виждам да има подуване. Гледам да пия повече вода. За сега при изследванията нищо не е излизало, надявам се да е от онези симптоми, които просто идват и си отиват без да има някакъв проблем. Добре, че утре съм на преглед и ще го поставя като въпрос Persevere

# 663
_Miss_, по същия начин съм, особено сутрин като стана от сън е ад... като ги раздвижда се оправят, доколкото знам е нещо нормално.

# 664
_Miss_, по същия начин съм, особено сутрин като стана от сън е ад... като ги раздвижда се оправят, доколкото знам е нещо нормално.

Гадното е, че и раздвижването не помага особено.

# 665
  • София
Поздрави от октомврийксата тема Hug На мен ми се подуваха пръстите на ръцете, сковаване, болка при свиване и болка в китките (като се подпирах на тях) и подуване на лицето (предполагам защото спя без възглавница). През деня спадаха. Започна малко преди 7-ми месец и така докато родих. Смятам, че беше от задържане на вода, кръвно не съм вдигала, нито имах нещо притеснително в кръвните/урината. Ти си питай лекаря обаче, защото подуването може да е симптом на прееклампсия, но не е задължително, твоето по-скоро звучи като моя случай.

# 666
Поздрави от октомврийксата тема Hug На мен ми се подуваха пръстите на ръцете, сковаване, болка при свиване и болка в китките (като се подпирах на тях) и подуване на лицето (предполагам защото спя без възглавница). През деня спадаха. Започна малко преди 7-ми месец и така докато родих. Смятам, че беше от задържане на вода, кръвно не съм вдигала, нито имах нещо притеснително в кръвните/урината. Ти си питай лекаря обаче, защото подуването може да е симптом на прееклампсия, но не е задължително, твоето по-скоро звучи като моя случай.

Здравей, благодаря за включването. Hug Като цяло кръвното ми е ниско, на всички прегледи също го мерят така. Както казваш, може би е от задържане на вода, но ще кажа на АГ.

# 667
Здравейте! Аз да попитам дали знаете как става записването на бебчето при личния лекар? След като се роди ли се ходи с него или още преди това

# 668
Здравейте! Аз да попитам дали знаете как става записването на бебчето при личния лекар? След като се роди ли се ходи с него или още преди това

Ако си се разбрала вече с ЛЛ/ педиатър да запишете бебчето при него, значи след раждането отиваш, имай предвид, че масово отказват да приемат нови пациенти вече. На мен педиатърката ми каза да им се обадя като се роди и после да идем при нея.

# 669
И аз днес се разбрах с лекар за детето, най-накрая, направо си отдъхнах. Не е педиатър, ОПЛ е, но мен ме устройва към този момент, при извънредни случаи ще тичаме на частно, да не се налага де.
Уговорихме се като се роди малката да се чуем, предполагам, че ще ни извика при него, няма да идва до вкъщи.

# 670
  • София
И ние се уговорихме устно първо, казаха да звъннем като се роди бебето и ще видим после какъв ще е процесът, май се носи акт за раждане, тъй че си има технологично време той докато пък се издаде с все ЕГН и т.н…..мисля това да го делегирам на ММ да го движи 😀

Не знам, за хората от София, аз отсега се стресирам за приеми в ясли, детски градини и училища, ще е голямо напрежение и там, търсенето на педиатър ще ни се стори песен 😀

# 671
Не знам, за хората от София, аз отсега се стресирам за приеми в ясли, детски градини и училища, ще е голямо напрежение и там, търсенето на педиатър ще ни се стори песен 😀

Същото казвах на ММ сутринта, че като дойде ред за ясла/детска, тогава ще разберем какво е истински екшън. Преди да излезна в болничен, шефа ми ме пита дали ще се върна на работа преди първата година на детето. Казах му, че ако направи целодневна забавачница в офиса, може и да го обмисля като вариант. Нещо не му се понрави идеята, обаче. 😃

# 672
Ние звъннахме на около 20 педиатъра. Със всички не се получи, имали много пациенти. Намерихме си накрая две, но трудно. Избрахме педиатърката, която не обслужва и възрастни наравно с децата. Всички познати казват, че ако нещо стане, си ходят на частно, а при педиатъра ходят само за ваксини, болнични и рутинни прегледи.

С градината очакваме да е лесно. В нашия район няма проблем с местата.

# 673
Тая година както има голям бейби бум, според мен ще е жесток приемът на децата в ясла/ детска, ама какво да направим 🤷♀
Иначе, да, ако няма педиатър и на частно става, много мои познати са решили да си купуват пакетите в Токуда или Надежда.

# 674
И аз днес се разбрах с лекар за детето, най-накрая, направо си отдъхнах. Не е педиатър, ОПЛ е, но мен ме устройва към този момент, при извънредни случаи ще тичаме на частно, да не се налага де.
Уговорихме се като се роди малката да се чуем, предполагам, че ще ни извика при него, няма да идва до вкъщи.

Ние се чухме с педиатърката на баткото, ще вземе малката, заради него. Учуди ме като каза след раждането да й звъннем и като ни изпишат да отидем вторник или четвъртък, тогава са й дните за консултация...как ще водя толкова малко бебе в лекарски кабинет. Чак не ми се вярва. С голямото ми дете тя дойде у нас. При вас всъщност как, момичета? Тези, които сте намерили вече, ще идват ли на домашно посещение или?

Общи условия

Активация на акаунт