Термин Ноември 24 - тема 3

• 31 273
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
Mamamishka, важното е, че са взети мерки. Всичко ще бъде наред Hug

# 646
  • София
Mamamishka, стиснати палчета и от мен, всичко ще е наред с вас с малчо щом вече сте под наблюдение и да, бебчето е най-важно сега. 🍀🍀🍀

Аз утре влизам в 9-ти месец официално, рязко взе да ми тежи 😀 Днес карах из София до консултацията по кърмене с Хедра, после до преглед и до вкъщи и съм като разглобена, не съм вярвала, че така ще се уморявам.

Също, минах през Синсей да взема една онлайн пратка, имаше опашка 10 човека на касата и за пръв път играх картата “бременна с корем в 9-ти месец”, за да мина първа, тъй като никой от чакащите не се сети сам, разбира се 🙂 Не знам на вас дали ви правят път, на мен не 😀

# 647
Единствено и само жени са ми правили път, и то не всеки път. Какво се случва с тези мъже, не знам! 🫠

# 648
Мама мишка, стискам палци всичко да е наред!
И аз днеска цял ден вардя леглото вкъщи, ставам да пусна пералня/ сушилня, да извадя и сгъна дрехите и пак лягам. Вчера малко ме стреснаха с тази скъсена шийка 😁
Относно това дали съм имала предимство откакто съм бременна, много зависи. Случи ми се в супермаркет непознат мъж,  чакащ зад мен на касата, да дойде и да ми качи торбите по собствена инициатива в колата.
В друг магазин една жена ме пререди, тъй като имала повече покупки от мене. Аз и направих забележка, че съм преди нея, и коментара ѝ беше "Виж каква дебела си станала, може да почакаш малко". Представяте ли си?! И никой не се намеси, аз си отворих устата че съм бременна - но какво от това.... Така че не е само до пола, според мен е по-скоро до културата на човека.

# 649
Мама Мишка, стискам палци за вас двамата с бебчо, всичко ще бъде наред! 🥰

Никой не ми прави път за нищо. Май само веднъж или два пъти са ме питали в градския "искате ли да седнете", но това е. То има една планина разлика между това някой да те пита "искате ли да седнете" и да стане и да каже "седнете"...

Най-забавно ми беше преди 2-3 седмици, когато чаках за ЖК и една девойка едва ли не ми заповяда да стана от столчето, щото била в начална бременност. А пък аз по него време бях вече в 8 месец. 😀

# 650
На мен само 2 пъти в супермаркета ми направиха жени път, иначе никой никъде, чакам си като пич, веднъж даже в едно заведение не ми позволиха да използвам тоалетната, бях в шок... Иначе и аз последните дни много се изморявам и започва да ме стяга корема, та съм решила няколко дни да си полежа, да не изпреварвам събитията.

# 651
Аз вчера си събрах багажа, най-накрая, и подредих и последните неща за малката.
Останаха ми документите да си подготвя, трябва да се задействам.
Впрочем, тази обменна карта, която я търсят при раждане, дадоха ли ви я вече? Следващия път ще дам зор на следящата, че то време не остана.

# 652
Каква обменна карта? Някой може ли да ми обясни? На мен другата седмица ще ми издават направление за хоспитализация, и вече ми издадоха болничния. Това ли имате предвид?

# 653
Доколкото разбрах, във въпросната обменна карта се нанасят всички изследвания, които са правени повреме на бременноста, кръвна група с Rh и т.н. В болницата, в която ще раждам я търсят, но честно казано и аз не знам какво представлява сама по себе си..картон ли е, като амбулаторен лист ли е 😃 нямам идея.
Може да не го търсят в твоята болница, особено ако се следиш и ще раждаш на едно и също място. При мен случая не е такъв и гледам да набавя всичко, което търсят от болницата. Което доведе да се изследвам за втори път тази година за сифилис, щото давността на изследването изтича точно преди термина, супер нали 😃

# 654
Благодаря за разяснението! Аз се следя и ще раждам на едно и също място, така че затова сигурно не е ставало дума за тази карта. А изследванията, които ми се пусканияот частното АГ, винаги ги нося с подписи и печат от лабораторията в болницата.
Иначе и на мен сифилис, Васерман и така нататък са ми изтекли, и се разбрахме че пак ще ми ги правят.

# 655
И на мен никой не ми прави път в магазините, хайде преди наистина не ми личеше, но сега е видно Joy В градския понякога се сещат да направят място, разбира се ако някой погледне, защото всичко живо се е забило в телефоните Confused

А иначе тази обменна карта си е точно с данни, изследвания, които АГ е пуснала, вписват тегло, кръвно при прегледите (поне при мен е така).

# 656
  • София
Ако картата е това за което си мисля, моето АГ ми пише в един картон, подобен на този за болничните. В него всеки път записва какви изследвания ми пуска, килограми, кръвно/пулс, какво е назначила, записва си примерно в коя седмица са антителата, ваксината. Вътре закача снимка от всеки ехографски преглед (не ми ги дава, прави по 1), записа на тоновете, и всичко което аз съм й носила - трите фетални, изследванията, там пази и генетичния тест на който се видя тромбофилията.
Каза ми, че на следващия преглед, вече ще съм в 45-дневния болничен ще ми го даде за всеки случай да стои в мен и вече аз да го нося като ходя всеки път.

Иначе 2 пъти ми отстъпиха място в метрото. Веднъж в трамвая майка вдигна детето си което беше на около 4 г, но аз й казах че съм по стабилна от него. В една аптека една бабка която стоеше и нищо не правеше се развика след като ме извикаха на касите, че съм я прередила, чак й правиха забележка

# 657
Venyan, май май си е точно това, макар, че на мен не ми записват нищо в картон. Всичко е вписано на амбулаторния лист след всеки преглед, явно ми събират нещо като досие, но ще попитам следващия понеделник, че вече ще съм в 37 г.с. То е ясно, че като тръгна да раждам няма да ме върнат, но все пак искам да съм подготвена.

# 658
  • София
Аз питах на последния преглед за обменната карта и това Направление 7, АГ-то каза ние ще ги оправим (аз се следя и ще раждам в Надежда), та другата седмица ми е последният преглед преди секциото, ще ги питам дали са оправени 😀

При прием се подписват и преглеждат много бумаги, направо не знам, ако си с контракции и разкритие как ти е до тея неща, но…не знам за раждащите естествено от вас дали не е опция да си ги вземете и попълните предварително у вас 🤔

# 659
Ами аз така мисля да направя, в сайта има качени документите, ще хвана да си ги попълня вкъщи, аман от бумаги значи.

Общи условия

Активация на акаунт