Термин Ноември 24 - тема 3

• 31 280
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
От началото на бременността до към 33-34 седмица ходех на три седмици. От миналата седмица (35 г.с) ходя всяка седмица в кабинета, но само тоновете са ми всяка седмица, УЗ ще правим веднъж на две седмици.

В този ред на мисли, днес ми стана много, много зле повреме на записа. Хем, че бях седнала, но май вече ще искам да ми ги правят легнала настрани. Вдигнах целия кабинет на крак, кръвното ми беше 80/50, найс а:)

# 631
Onrique, нещо за хапване май е трябвало преди прегледа (и вода), много неприятно така да ти падне кръвното... 
На някоя от вас да и е паднал корема вече?

# 632
Didi Y, Честито! Много да сте здрави всички и много бързо да си се гушкате удома!

Относно прегледите, аз съм в 34-та и моите прегледи при акушерката са всяка седмица, за тонове и мерки. Днес бях на ЖК, малкия мъж е добре, 2600 е станал вече, сега ме записаха чак в 37-ма седмица, на мен ми се струва далеч, но не разбирам за първи път ми е. Иначе днес докторката ми каза, до края на 37-ма да пия магнезии, няма отърване от тези хапчета, хаха.

# 633
Rouse123,с теб вървим заедно, и моят господин е станал доста голям, 2400. От прегледа днес се установи,че се е настанил на изходна позиция... Шийката ми уж е добре гд, 25мм е. Другата седмица ме викат на консултация с анестезиолог и ще ми издадат направление за хоспитализация,за вс случай... И ми казаха да си оправя багажа и да си почивам повече. Имах запазена дата за секцио, и единична стая, дано да устискаме, че върви голям. Знаете ли колко време, след като "падне" корема, почва раждането? В интернет пише 2 до 4 седмици?
Утре ще стягам куфара, ще затворя кучето в другата стая да не гледа Grinning Много се шашнах, не бях готова да ми кажат "може да родиш по-рано"....

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 21:40 от slanchogledka^

# 634
slanchogledka^, аз ще раждам нормално, моя термин е на 19.11., на мен не ми измериха шийката, но и докторката нищо не каза за раждане още, аз съм доста спокойна, че има много време още, а около мен само ми говорят да стягам багажа и аз, за да съм готова, хаха.

# 635
Честито, Диди!
Много хубава новина, да са живи и здрави! Simple Smile

Аз минах днес феталната в 35 седмица съм. Бебка е 2500, всичко изглежда наред.

Малко ме притесниха, че в урината ми излезнаха някакви следи на кетони и пише, че се наблюдават бактерии.... Сигурно ще трябва пак да пускам.

# 636
Ели, пусни една стерилна урина. Най-вероятно ще излезне чиста.
А относно кетоните, най-вероятно не хапваш достатъчно въглехидрати или не пиеш достатъчно вода.
И двете ги играх преди няколко месеца и се оказа фалшива тревога. 😀

# 637
На мен пък ми излезе белтък в урината, изследване от Рамус, пък АГ каза,че всичко си е ок и да не пускам пак. Утре съм на преглед и ще питам,но реално се чувствам супер. В началото на бременността така ми беше излязло кръв в урината,без да ми има абсолютно нищо, АГ даже се разсмя. Явно най-добре по 2 пъти да пускаме, ако излизат такива странни неща.

# 638
На мен пък ми излезе белтък в урината, изследване от Рамус, пък АГ каза,че всичко си е ок и да не пускам пак. Утре съм на преглед и ще питам,но реално се чувствам супер. В началото на бременността така ми беше излязло кръв в урината,без да ми има абсолютно нищо, АГ даже се разсмя. Явно най-добре по 2 пъти да пускаме, ако излизат такива странни неща.

Първа сутрешна урина ли пусна за обикновена? Аз единия път бях дала така първа урина и излезе, че имам белтък, доктора каза, че не се дава първа урина, ако се изследва обикновена и резултата не е реален. На другия ден за мое успокоение си пуснах пак и нямаше белтък.

# 639
  • София
Аз днес пусках 1 куп изследвания.
Вчера бях на преглед, следващия след 2 седмици. Досега бях горе долу 1 път в месеца и при феталните морфологии разреждах при АГто.
Бебчо вече е малко над 2 кг, отговаря си на 32 седмица. Главичката му била кръгла и голяма което малко ме шашна, но док каза че като ще съм секцио няма от какво да се притеснявам. Иначе като ще съм секцио и няма значение в момента е с главата надолу.
За първи път мерихме тонове, видяха стягания на матката и почвам сутрин по едно саше магнефорс. Шийката я измериха съвсем добре. Като цяло засега всичко върви добре.

# 640
Да, точно първа урина дадох. Изобщо не знаех,че е заради това. Иначе миналият месец пак така я изследвах, нищо не излезе, явно си е до късмет с тези лаборатории. 😃

Първа сутрешна урина ли пусна за обикновена? Аз единия път бях дала така първа урина и излезе, че имам белтък, доктора каза, че не се дава първа урина, ако се изследва обикновена и резултата не е реален. На другия ден за мое успокоение си пуснах пак и нямаше белтък.

# 641
Ох, аз не харесвам Рамус, два пъти съм се изследвала там и двата пъти някакви странни резултати, като повторя в друга лаборатория всичко е наред.
Иначе и на мен са ми излизали някакви неща в урината, но после като пусна стерилна всичко е чисто, та не се притеснявайте. На мен в Надежда като се записах за ЖК ми взеха цитонамазка и ме пратиха за кръв и урина, съответно в урината излезе, че имам кръв и аз се стресирах, но АГ ми каза, че няма нищо притеснително и след цитонамазка е нормално.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 12:22 от miaa7

# 642
  • София
Здравейте момичета,  ние с моя младеж сме в болница от четвъртък вечер заради високо кръвно и малко бебе. 32 седмица е ~1200.
Кръвното овладяхме и вече 3ти ден съм ок, но оставаме тук до края, за да сме под наблюдение.  Криво ми е че не съм у дома  при ММ, но бебето е по-важен.

# 643
МамаМишка, стискам палци всичко да е наред! Най-вероятно ще те пратят на доплер да видят какво е положението. Почивай си сега и мисли за бебо. Пиши как сте 🥰

# 644
  • София
Mamamishka, бъди спокойна, почивай и слушай лекарите. Може би спокойствието е най-важно сега.

Общи условия

Активация на акаунт