Термин Ноември 24 - тема 3

• 31 539
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
И аз съм по същия начин с храненето. Гледам да ям по-малко, иначе прекаля ли всичко се качва нагоре и започва да ми се гади, даже понякога повръщам, но не знам дали не е от нещо друго.

# 466
И аз хапвам по-малко като количество, и по-често... Но и някак си усещам яденето "в гърлото" качено, става ми тежко и дискомфортно и след като ям искам да се раздвижа,да се разходя. За сметка на това съм непрекъснато жадна, и само студена вода ми се пие, само при мен ли е така?

И аз съм така

# 467
  • София
Блазе ви, аз нямам промяна в количествата, всичко си влиза и си намира място в стомаха 😀 Напоследък ми се е засилил и гладът за сладко обаче 🫠

# 468
Момичета, вие усещате ли бебето през нощта? Не е всяка вечер,но се е случвало вече 2-3 вечери да се будя през няколко часа и да усещам как целият корем ми се движи😂

# 469
Момичета, вие усещате ли бебето през нощта? Не е всяка вечер,но се е случвало вече 2-3 вечери да се будя през няколко часа и да усещам как целият корем ми се движи😂

Аз си я усещам. А пък тази вечер беше като бухал, все шаваше Joy

# 470
  • София
Аз съм от тези които си похапват добре и с апетит, цялата бременност ми се яде това, което ми се яде по принцип - т.е тесто. Но си го ограничавам и страдам.

Мама557799, и аз го усещам през нощта, но когато съм будна, не се е случвало то да ме буди. И последните две седмици не са ритници, а точно едно цялостно движение, тип местене на корема. Много е смешно. Вече се вижда и през дрехите. Но ме ядосва, в момента в който вдига горното или пижамата и спира да се движи и не мога да го гледам. Всеки път

# 471
При мен също я има жаждата за вода много и то студена или с лед си слагам😀 Моя корем също се движи постоянно а вечер не мога да спя от ритници хаха точно като легна наляво и отдолу почва да рита и не знам вече как да спя ..😀 
При мен пък гаденето се върна да ви кажа някъде преди 1-2седмици и си го имам като в началото и отделно и повръщах няколко пъти.. но скоро всичко ще отшуми още малко остана докато гушнем малките бебешориии👶🏼

# 472
  • София
И мен ме подритва като се местя от ляво на дясно и обратно през нощта, аз все се притеснявам да не го присплесквам някак и се донамествам да му е сгодно на господина 😀

Иначе зарязах всякакви възглавници за бременни напоследък, голяма галимация ми е със завивката и с тях, то е едно премятане и прехвърляне нощем - ай байгън 😀

# 473
И аз като yellowbubble станах като в начална бременност, нищо не ми се яде, на косъм бях да повръщам на няколко пъти. Вчера се мерих, на фона на всичките свалени кг до третия месец, сега са още по-малко килограмите, но мен ме устройва така. И аз се наливам със студена вода още от както разбрах, че съм бременна, а последната седмица пък само сладко ми се яде, нищо друго. Днес даже си купих два шоколада, да има за всеки случай. Нещо, което не бях правила отдавна. 😀
Гледам, че не само при мен е така, не съм се повредила. 😂
През нощта, особено ММ като ме гушне започва едно мятане, едно ритане, много се върти. Явно го усеща. На мен това ми е много странно, защото цялата бременност си беше сравнително спокойна, почти не се мърдаше. Какво ѝ стана сега - не знам.

# 474
Е, пораснала е и е добила силни мускули 😊

Момичета, някоя от вас има ли сърбеж? Мен много ме сърби навсякъде. Оказа се, че не е хич безобидно, а е симптом на холестаза на бременността особено ако сърбят дланите и стъпалата, но може и цялото тяло. Особено ако сърбежът е по-зле вечер. Докторът ми пусна изследвания, но ще трябва често да се правят изследвания до края, защото дори сега да са нормални, после може рязко да се влошат и да трябва да се предизвика раждане. Та ако имате сърбеж, задължително кажете на лекаря и настоявайте да ви следи за това заболяване, защото може да е опасно за бебето. Рядко срещано е, не се знае какво го причинява и няма как да се предотврати. Сърбежът е в общи линии единственият симптом в повечето случаи.

https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/kholestaza-na-bre … -e-opasna-n-49901

# 475
Зимк, благодаря за информацията, дано всичко мине при теб бързо и без усложнения!
Интересно, мен ме сърби под мишниците, но предполагах че от хормоните ми избиват косъмчетата пак (горкия лазер, пак ще ходя като родя. само тук се връщат, на другите места всичко е точно). Дали и този сърбеж е от холестаза? Не е неистов и нямам на друго място, както описваш при теб. Ще споделя на АГ-то.

# 476
Зимк, наистина сърбежите може да са симптом на холестаза. Около 25-та седмица самата аз имах такъв симптом и казах на лекарката, която веднага ми назначи изследвания (в случая ми каза да отида в Токуда, защото много бързо излизат резултатите, за има няма 2 часа бяха готови). За щастие се оказа фалшива тревога, най-вероятно причинена от някакво кожно раздразнение, а точно тогава откриха и проблема с шийката и нищо чудно на нервна почва да е било.

Миналата година жената на мой близък също беше с подобни сърбежи и се оказа точно това. При нея положението се беше влошило до такава степен, че черния дроб е бил пред отказване и извадиха бебчето някъде към 35 седмица. И двамата са живи и здрави. Добре, че с нея след това не един
и два пъти сме говорили и са ми се набили тези сърбежи иначе със сигурност нямаше да ми направи впечатление сега и нямаше да реагирам.

Така че дори да е нещо съвсем дребно по-добре да се каже.

# 477
За подмишниците не знам, кажете на лекаря за всеки случай.

Мисс, ако сърбежът продължава, бих продължила с изследванията, четох толкова истории как отначало всичко било наред и после изведнъж нивата са се покачили.

Аз честно казано изобщо не подозирах, че сърбежът може да е нещо сериозно

# 478
Освен сърбежа, има ли проявление в кръвните показатели по някакъв начин?

# 479
Трябва да се пуснат специални изследвания за чернодробни ензими и за жлъчни киселини. Но сърбежът може да предшества кръвните показатели с няколко седмици. Та може сега всичко да излезе нормално, сърбежът продължава, но след две седмици вече да се види в кръвните изследвания

Общи условия

Активация на акаунт