Термин Ноември 24 - тема 3

• 31 522
  • 728
  •   1
Отговори
# 480
Мен ме сърби единствено корема, минава след като го намажа с нещо, аз съм с много суха кожа и предполагам от това, но ще спомена на аг Simple Smile

# 481
Коремът е нормално доколкото знам, нали все пак се разтяга. Но не пречи да се спомене на АГ де

# 482
Да ще споделя.
Иначе е само коремът и то не всеки ден дори когато се мажа редовно няма сърбеж, но ако пропусна особено сега когато и климата е такъв и се получава сърбеж, не е имало до сега през нощта сърбеж. Тъкмо изчетох какво представлява холестазата защото аз лично не бях и чувала. Пише че е предимно нощем и то по дланите и стъпалата.

# 483
Коремът сърби от разтягането на кожата, мажете с нещо против стрии.

При холестазата сърбят най-често дланите и ходилата. Чернодробните са завишени. Ако ви притеснява нещо си пуснете едни АСАТ и АЛАТ и ще си проличи.

Мен също всичко ме сърби, имам и стрии. Отделно и обриви, които имах и миналата бременност пак към края. Един вид майката реагира на ДНК на бебето и става някаква имунна реакция - обриви. Като родих и ми минаха миналия път. Имах малко по корема, ръцете и краката, сега пак. И сърбят.

# 484
Да, основно дланите и стъпалата, но може и по цялото тяло да е. И вечер е по-зле. Но само за корема не съм чувала, но не съм лекар все пак. Аз лично от сърбеж трудно заспивам сега. Та ще ме следят с редовни изследвания, дано всичко е наред

# 485
Като те следят редовно няма страшно, а като родиш и ще мине.

# 486
Да, радвам се, че ме следят, просто да кажа за другите момичета, сърбежът може да не е безобиден. Аз лично много се изненадах

# 487
  • София
Zimk02, стискаме палци да няма усложнения, но щом си те следят вече, всичко ще е наред 🍀 Не си е шега работа това състояние.

Аз пък си напипах нещо като бучица днес, по към ареолата и зърното е, навярно е някое млечно каналче, но си записах и за мамолог час за понеделник да видим…преди месец бях на профилактичен, че съм с кисти по принцип, нищо притеснително нямаше тогава, да видим сега какво ще е това…

# 488
Момичета, 45 дневният болничен включва ли датата на термина или не?

# 489
Момичета, 45 дневният болничен включва ли датата на термина или не?
Не. До предната дата е.

# 490
Момичета, мъжа ми нещо го хвана настинка. Някакви съвети да имате аз какво мога да взимам профилактично, поне да намаля шанса да ме хване. Confused

# 491
_Miss_, здравей, на мен винаги много ми помага Авирон Рапид, то е противовирусно и докторката ми е казвала, че може и на самата листовка го пише. Simple Smile Обикновено не се разболвам, но тази година направо хванах всеки вирус, които се появи....

# 492
Като моят мъж беше с ковид, лекарят ми каза цинк и витамин Д. Естествено, най-важното беше изолацията един от друг, маски и всичко, ако се разминаваме вкъщи.

# 493
Бих ти препорчала Биозин Мама и витамини, цинк и Д (ако ги имаш в мултивитамина за бременни, пак ги пий, няма да предрусаш от една седмица екстра доза).
И ако има как, да не спите в едно легло временно, да не си дишате в лицата.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 09:37 от slanchogledka^

# 494
Благодаря за съветите момичета Hug

Общи условия

Активация на акаунт