Термин Ноември 24 - тема 3

• 31 478
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
Детето ми изкара някакъв вирус, вероятно ковид. Не сме се разделили, защото няма кой друг да я гледа. Педиатърката ми изписа авирон и засега нямам симптоми - вече една седмица. Дано ми е помогнал. Отделно си пия от началото на бременността биозин мама.

# 496
Момичета, на някоя да се е случвало да получи кафеникаво зацапване след взимане на влагалищен секрет? Днес ми взеха, в 30г.с и получих такова, доктора каза, че е нормално, но все пак да питам ако на някой се е случвало

# 497
Относно зацапването с първата бременност ми се случи като му взимаше цитонамазка и също каза, че не е проблем.

Иначе мъжът ми изкара много гаден вирус с 38 градуса 3 дни у кашлица. Спеше на дивана, излизаше с маска. Имайки предвид, че беше много зле, даже компреси с оцет съм му правила едната вечер, не ме хвана. Аз си пия по принцип биозин мама, тогава ги увеличих по 2 на ден.
Иначе преди месец голямото му дете беше 1 седмица с температура..... Изобщо не съм се пазила, даже не виждам и как ще стане, той иска мама, иска да се гушка, няма как да се пазим. Единствено не се целувахме, само съм го гушкала, отново с Биозин мама, пропусна ме. Но пък като бях в третия месец ме зарази с така наречената пета болест, бях цялата в обрив за 1 ден точно и без температура.

# 498
Зацапване след взимане на секрет е нормално, много е кръвоснабдено всичко в момента и е по-лесно да се раздразни. Ако спре и няма обилно кървене,не де тревожете!

Едит: След отрицателен тест на Комбс, ми сложиха профилактично днес ваксината Д-имуноглобулин. След раждането пак. Явно си зависи от болницата и лекаря. Но дори и аптекарката много се учуди като си закупувах инжекцията (която според мен би трябвало да е безплатна за родилки с отрицателен резус фактор, а струва 180 лв. )

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 15:48 от slanchogledka^

# 499
  • София
И при мен имаше много минимално зацапване 1 ден при последния секрет. Но лекарката ме беше предупредила предварително, за да не се шашна. Явно е напълно нормално. Предполагам, че скоро ми предстои нов, че не ми е взимала от началото на юли.

# 500
На мен са ми взимали секрет за микробиология един път само до сега - при регистрация на бременноста в 12гс. Другата седмица ще вземем отново, но не знаех, че пускат по-често понякога.

# 501
Момичета , изморявате ли се много ?
При мен последните дни следобед и вечер , обикновено след като се нахраня или пък ако правя някакви малко по - усилени физически натоварвания ( стълби или по дълга разходка) супер много се изморявам и се чудя чак толкова нормално ли е. През целия ми живот досега винаги съм била много дейна от сутрин до вечер без спанета през деня или да се оплаквам , че  някога съм изморена от нещо и сега ми е супер неествествено , дори се чудя нормално ли е. Качила съм около 13,14 кг , а бях около 50, в края на 34 гс съм и последно младежът беше около 2,300.  Попринцип още продължавам да ходя и на работа , че гоня срокове и трябва да си изпълня задачите , които съм си поставила преди важния момент и досега не ми тежеше . Отделно спя и по 6,7 часа на пресекулки - или ходя до тоалетна по 4,5 пъти или ме боли ставата , та се будя доста често. Та като изключим мрънкането ми ( за моето се извинявам Blush) при вас така ли е или си се чувствате нормално и добре
Бебчетата ви хълцат ли ? При нас има дни , в които хълца по 4,5 пъти

# 502
  • София
Абсолютно така се чувствам и аз, споко 🙂 Нормално е, вече сме доста напреднали. Аз гледам да действам през деня някакви неща , но се уморявам лесно и вечер кръста доста ме стяга вече. Също ме наболяват и ингвиналните гънки, явно от тежестта на корема и така. Още малко 🙂

# 503
На мен също ми тежи, ако кръста ми можеше да говори... Joy. Свикнала да съм по-дейна, винаги гледам да отметна всички задачи за деня, които съм си намислила, но вече се усещам, че и едно ходене до магазина на моменти ми идва в повече Weary

# 504
  • София
Аз ако се включа, ще ме мразите. Днес навъртях 10 км. 8 от тях разходка без да се задъхам. Но съм 66 кг (+9) при малко над 170 ръст и явно не ми тежи още чак толкова.
Още успявам и в 5 от 7 нощи на седмица да спя по над 8 часа.
Обаче аз съм по-назад със седмиците от повечето вас, утре влизам в 31-а и явно всичко писано по-горе ми предстои.

# 505
Аз нямам никаква енергия и от всичко се задъхвам. Но имам и анемия, частично генетична. И сега не мога да се наспя като хората, та още по-зле. Но правя едни упражнения за тазовото дъно и на топката също, добре ми се отразяват

# 506
И аз нямам енергия, през деня много ми се спи, а през нощта будувам. Просто чудно. Започнаха да ме боля таза и ингвиналните гънки както каза ParaSiempre. Доста високо я нося и корема ми се опира неприятно в гърдите, и седнала да бъда вече ми е трудно. 😀 Малко да хапна и почвам да дишам все едно съм тичала маратон. В понеделник съм на преглед и след това започвам всяка седмица да ходя. В 35+1 съм, не знам кога официално се влиза в 9 месец, дали като свърши цялата 35 г.с., или още от днес. Не, че има значение де, мина си времето. Не ми се вярва чак.
През цялата бременност не усетих да съм станала по-емоционална, ама ей сега от седмица-две, имам чувството, че мога да ревна от нищо. Някакви елементарни неща ме разчувстват. Хормони...

# 507
  • София
От 36+0 май влизаме в 9-ти 🙂 Иначе и аз напоследък съм по-емоционална - последно ревнах тея дни на видеото на раждането във вода на една от родните ни “инфлуенсърки” в ютюб, като се показа главата на бебето не издържах 😀

# 508
И аз ревах на това видео, както и на видеото от раждането на Антоанет Пепе от преди години😂 явно трети триместър ще е така

# 509
  • София
Аз пък съм много ревлива и по принцип мога да рева от всичко. Цяла бременност се спирам и ограничавам, че нали има едно вярване "като майката реве и бебето реве после". Дори музиката си ограничих, че и на нея рева. Днес имах неблагоразумието да изгледам американската версия на "Всички обичат Уве" с Том Ханс и 2 часа нон стоп се разбих от рев.

Иначе енергия някаква имам уикенда като не правя нищо. През седмицата съм парцал, хем нищо почти не правя в офиса, а вечер просто седя и гледам в 1 точка и както седя така заспивам. Иначе 7 месеца минаха и аз съм все уморена и ми се спи, мистериозният прилив на енергия във втория триместър явно го проспах.

Общи условия

Активация на акаунт