Нашите кухни - тема 98

• 41 205
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Имахме чертеж с размери и посочени ПДЧ, и крака инокс. Толкова. Смятах, че ще сложат нещо прилично, средна цена, което да върши работа. Дойдоха крачета с различен цвят, които са най евтините. Механизми също най евтини за 7 лв. Крачетата два различни цвята. Пратих снимки, поканих да дойдат и се уверят. Ама не. Щяли да стане на монтажа на другите мебели. Несериозно.

# 211
  • София
😂 😂 😂 😂 😂 Ами добре де, ти не им ли рече, че с такова отношение може и да няма поръчка и монтаж на други мебели от тях.
С тез крачета, това леглото ли... Добре де колко трябва да си зле и недоскив, за да сложиш различни цветове.

Иначе такова нещо като "смятах че" с майстори няма, всичко трябва да е договорено до последния детайл, освен ако нямаш доверие на конкретния майстор, демек да ти е близък или да знаеш как работи от личен опит, те да сте работили вече заедно.

Дори да не знаеш какво да исксш, най-малкото казваш - не искам най-долнопробно качество материали, искам среден клас, който да не се разпадне след 2-3 години. Какво може да ми препоръщате около моят бюджет... И да ти обяснява и предлага, с обосновка защо.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 17:04 от Angel_Dust

# 212
Ейнжъл, на апартамента през 2009 дадох на фирма от Бургас, абсолютно непозната, да ми направи спалня, антре, дрешник. Не помня да сме коментирали какво ще сложат, само направиха проект,  по наши виждания, дойдоха, монтираха. Всичко беше ок. Легло с чекмеджета, извита назад табла, дрешникът перфектен. Та затова не съм очаквала такова нещо сега.

# 213
Чи лу, а мебели от какво правиш, да имаш добър майстор за масив, който не взима цена все едно масива е злато, а не дърво? 😂 😂 😂
Е, ти пък намери кой да питаш😆
Моите мебели са възможно най-изчистени и гладки, даже без дръжки, което е абсолютно обратното на мебели от масив. Жълто-оранжево-червеникавите отенъци на дървото не ги понасям. Така че, аз съм последният човек в този форум, който може да те насочи.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 20:59 от Чи лу

# 214
Кубратова, на мен ми звучи на максимизиране на печалбата, а не на спестяване на пари в услуга на клиентката....
Просто ако продължавате с тях си задайте конкретни въпроси за всичко касаещо поръчката и го впишете в спецификацията, за да сте спокойна. В разбивката за ценообразуване трябва да има отделно перо МОНТАЖ, искайте да го заплатите СЛЕД извършване на услугата като минимум, поне ще им дължите нещо ако пак имате проблеми, а и така е редно!

# 215
  • София
Чи лу, то от масив може и изчистени и боядисани да са🤣

# 216
Не може без профили, измятат се. Пък и да може, не са моето.

Последна редакция: нд, 27 окт 2024, 23:18 от Чи лу

# 217
  • София
Аз си питам де, не за кухня, за гардероб ще ми трябва и може би антре, но вероятно накрая мдф нещо ще е... Мерси

# 218
Може да вземеш фурнирован мдф, ама там пак има драми с омасляване, лакиране, байц-майц и какво още беше с неясен резултат. На мен цветовете са ми много важни, направо го отписвам, ако не ми допада цвета и затова предпочитам готова плоча. Нося мострите из шоурумите навън, навътре, на светло, на тъмно, гледам от всички ъгли, пет пъти ходя докато избера и най-простото пдч за килер. Може би, консултантите като ме видят вече си казват: оф, тая пак дойде😂

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 00:04 от Чи лу

# 219
Може да вземеш фурнирован мдф, ама там пак има драми с омасляване или лакиране и какво още беше с неясен резултат. На мен цветовете са ми много важни, направо го отписвам, ако не ми допада цвета и затова предпочитам готова плоча. Нося ги из шоурумите навън, навътре, гледам от всички ъгли, пет пъти ходя докато избера и най-простото пдч за килер. Може би, консултантите си казват: оф, тая пак дойде😂

Аз пък гледам функционалност, практичност, размери, конструкция, материали и накрая избирам там който цвят става. То и без това върху естествен материал винаги има разлики.

# 220
Е, то размери, конструкция и функционалност си ги определям аз, като си измислям модела.
Заради тези разлики в цветовете, предпочитам изкуственяци😆
Майка ми и брат ми също обичат естествени материали, само аз съм изтърсакът в семейството и ги шокирам с лачени плочки, пластмасови прозорци и мебели от трици джуркани с лепило😂
Въобще нямам предразсъдъци, дали ще е мдф или пдч, имам и от двете и разлика не виждам. Даже спалнята от пдч си я харесвам повече от тази от мдф, защото е с дебели кантове.
Само за кухнята избирам по-внимателно, че там има много движение, води, пара и т.н.
Сега има един нов мдф с покритие hpl (като на термоплотовете) и изглежда много подходящ и здрав за кухня. Обаче те съвсем скоро извадиха мострите и никъде не намирам отзиви.
Предполагам, че и тук все още няма ползватели, ама все пак да питам, може някой да се е набутал преди мен😆
https://www.rosi.bg/mdf-ploskosti-330/mdf-s-hpl-pokritie-373/

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 01:36 от Чи лу

# 221
Сега има един нов мдф с покритие hpl (като на термо плотовете) и изглежда много подходящ и здрав за кухня. Обаче те съвсем скоро извадиха мострите и никъде не намирам отзиви.
Предполагам, че и тук все още няма ползватели, ама все пак да питам.
https://www.rosi.bg/mdf-ploskosti-330/mdf-s-hpl-pokritie-373/
Аз съм навсякъде вкъщи MDF с HPL с фладер, made in Italy, но се прави фабрично на преса с 2,3мм елегантен постформинг без кантове. Тукашни местни майсторчета няма как да се справят, трябват им машина-преса. Знам за много малко мощни мебелни заводи в БГ, които ги имат и го правят от десетилетия. Но информацията ми е от преди години, не съм я актуализирала скоро дали все още го произвеждат. Технологията не е за ширпотреба масово производство и не е евтино (цената беше по-висока от MDF фурнир), особено ако е по размер.

# 222
То и тук е по-скъпо от фурнира.
Има си специални кантове, питах. И е двустранно, щото нали, отвътре уж не е много важно каква е вратичката, ама на акрила обратната страна е отврат за чистене.
Роси е голяма фирма, може би най-оборотната за такива стоки и се надявам, че няма да се изложат.
И аз имах такава талЯнска кухня със заоблени вертикални кантове. Много беше хубава и на 15 г изглеждаше като нова, но те са модулни, пък аз модулна вече не искам.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 07:39 от Чи лу

# 223
.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 09:55 от lola92

# 224
  • София
един познат се оплакваше тези дни от 6 хил на баня, че му искат...ти сега 10 било нормално Simple Smile но за бани има друга тема....не че и аз не оспамих малко тази Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт