Нашите кухни - тема 98

• 40 387
  • 747
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Нищо му няма на хладилника там, обаче аз бих си помислила върху възможността да се сменят трапезната и кухненската част.

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 12:41 от Angel_Dust

# 736
Според мен му има. Освен ако не е сложен в шкаф, каквито намерения не мисля че има авторката. В този си вид ми стои като кръпка
А и сме тук за различните гледни точки. Не за “верни” и “грешни” такива.

# 737
  • София
Хубаво де аз си казвам моята, няма му нищо там да си стои... Ти не наричаш ли това различни гледни точки.
Ей на- за някои ъглова мивка старомодно, за мен няма такова нещо, стига да е  удобна, голяма мивка никакъв проблем нямам. Не подскачам веднага,като ужилена, ясно всеки си изразява личното мнение....

# 738
За мен е само непрактична, за мода не бих се изказвала. Загуба на твърде много място, защото все пак всички знаем че под мивката не е място за съхранение на “чисти” неща. В малка кухня, където всеки сантиметър е от значение, е абсолютно неподходяща. Ако говорим за някоя огромна американска кухня с прозорци - и мен ме кефи поставена така.

Авторката в крайна сметка ще си отсее от всичко

# 739
  • Пловдив
Здравейте, моля за мнение от кой материал за шкафове сте доволни, от гледна точка на почистването, част от кухнята ще е бяла, избора е между  масив, МДФ  феникс и ПДЧ.   
Интересуваме и драскат ли се, остават ли петна по плотовете  компакт?                                 
Ще съм благодарна,  ако някой има кухня от масив, да сподели почистването на рамките на вратичките трудоемко ли е, в смисъл задържа ли прах, мазнини? Много ми харесват визуално, но взех да се замислям дали ще е практично....                                   

# 740
Благодаря на всички за идеите и времето отделено за моя казус, бяхте ми много полезни Simple Smile.

Мисля да се понауча на истинска програма за 3д моделиране и с точни размери да поразместя още малко, за да може и другата част от семейството да участва в решенията. Ще пиша по-нататък със сигурност Simple Smile, а и ще чета за опит и инфо естествено. Последно само казвам, че няма как кухнята да се премести от тази стена. За кафемашината и микровълновата, според мен ще е супер да са до масата. Така ги използвам - кафе и сядане, а МФ само за притопляне.

dolce la vita, за съжаление аз не мога да помогна - имам кухня от масив, но е гаден чам и няма да е особено релевантно. Имам и мдф боя и пдч, но пък не знам производител, т.е отново няма как съм полезна.

# 741
Second, и аз така го видях.Тука май ще е по-добре да се завъртят нещата докато е време.Нещо за колоната не разбрах  но сега ще се върна да прочета.
А размерите на трапезарията какви са ?

# 742
Чета темите назад в момента и виждам боядисан хладилник, може би за него стана дума по-рано. Готино изглежда, особено ако не беше с тези дръжки (мой вкус).
Дори и да са с еднакъв цвят хладилник и вратички пак се губи ефекта, но въпрос на приоритети, компромис и т.н.
Не е в същата форма, но да демонстрирам, хладилник боядисан с цвета на вратичките:

# 743
Здравейте,предстои ни да поръчаме кухня и понеже "всеки си хвали стоката",бихте ли споделили мнение за тези фирми/от тях до сега имам оферти/:
кухни Диамант
кухни София
МК Оникс

Благодаря предварително!

# 744
  • София
Аз си реших драмата с уредите, като ги взех в тъмно сиво. Само дето хладилника не е баш в кухнята, ама карай.

# 745
Намерих и за 3М фолио съфорумка е писала и показала тук https://bg-mam.ma/p/1459835/45092245

Имаше някакви Бош хладилници преди време със сменяеми панели, но вече не се предлагат. Самсунг имат серия Bespoke - можеш да си комбинираш всичко - фризер един цвят хладилна част друг. В техномаркет видях, че има някои цветове Simple Smile
Готини са Simple Smile Ето всички цветове.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 20:22 от Jolinar

# 746
Благодаря много .
Мислейки хладилника да е в колона едно от нещата, което ме притесняваше беше, че трябва да бъде вграден - както предположих любимият е против .
Гледайки снимки на реални модели се замислих, че може и да няма нужда да е вграден ако колоната е една, а ако може да се координира като цвят (с добавената информация, фолио е по-добрият избор според мен). Та ще отида до мястото да сложа един кашон до вратата, за да видя как ще се усеща в пространството.
После ще разгледам Самсунг как изглежда и какви отстояния иска и дали няма нещо по-добро с прави врати + какви цветове вратички и фолиа има.
Ето това ме вдъхнови - и без това искам тъмно синьо долу бяло/крем горе за цялата кухня.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 08:08 от Alcarin

# 747

Общи условия

Активация на акаунт