Нашите кухни - тема 98

• 41 167
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
Напротив, щом имаш визия, имаш буквално всичко за кухнята. Тя е най-важна и водеща. Остава просто да се снабдят елементите, но това е хамалската работа, да го кажем, творческата (включително проектирането и обмислянето с точност за всичко) е по-трудната част. Разбира се, че е важно и изпълнението, но то вече не зависи пряко от теб толкова.

# 286
Здравейте, налага се да сменим стара готварска печка ,но се чудя дали е възможно  на такова място да се монтират плот и фурна за вграждане.

# 287
  • София
60 см то трябват, тази печка май е 50 см.
Правят ти шкаф, предполагам ще смениш плота.

# 288
Е, то трябва да се запълни цялата ниша иначе какъв е смисълът от самостоятелен шкаф с фурна. Ще стане свободностояща вградена фурна😆 И такъв самостоятелен шкаф, колко ще е стабилен не е ясно, без гръб, без таван, общо взето са две страници и дъно. Ако котлоните са четворка, те са около 60см и трябва да се вградят в по-широк плот.

# 289
  • София
Не виждам какво пречи мястото да се запълни с плот, отдолу фурна за вграждане и така като гледам ще остане място и за малък шкаф допълнителен, я за бутилки, я малко по-голям.
Аз поне разбирам питането като да се запълни цялото място +дупките около печката, не само това, което в момента заема печката и пак да има дупки около нея.

# 290
Когато преди години търсех свободностояща печка за ниша като тази, от магазин за уреди с транспортни дефекти ми казаха, че може да са и вградени, майстор (техен) ще направи шкафа. Премерете си ширината на тази ниша, около печката се виждат поне 3,5 бр. плочки с ширина 5 см. вероятно, така че ще има 60 см.+- за вграден шкаф.
Едва ли хората ще искат да правят цялостен ремонт на кухнята - няма да е перфектната визия, но поне ще е по-удобна.
Погледнете вариантите да купите модулен готов шкаф за вградена фурна и котлони. Те са със стандартна ширина.

# 291
  • София
Аз от картинката залагам, че нишата е 80-тина см, ако печката в момента е 50см, ако е 60-тка, даже повече, съвсем спокойно ще поберат шкаф за вграждане на фурна и плот+един допълнителен да уплатни +малко допълнителен плот ще им остане да си сложат скаричката, предполагам искат.
Аз не виждам тя да говори за вграждане на сегашната печка или за подобна самостоятелно стояща, напротив... Нито за цялостен ремонт на кухнята.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 08:38 от Angel_Dust

# 292
  • София
Потребителката с печката ако пусне размери на нишата, ще е доста по-лесно. Аз залагам, че ширината е около 90 см, т.е съвсем спокойно се събира шкаф за вграждане на фурна плюс оливерник примерно. От вторият има на 20,25 и 30 см. Ако остават едни 2-3-4 см, те се запълват, сато се слагат двойни страници, а плотът е на цялата ширина. Съвсем лесно и красиво може да се уплътни мястото.
Има много фирми с модулни кухни, от които може да се поръчат. Монтажът не е труден, за разпробиване на плотът трябва една бормашина и едно зеге. Но фирмите предлагат и монтаж.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 09:43 от sofyia

# 293
  • София
Залагам на 50 см
Преди няколко години купувахме 2 подобни печки. И гледайки снимката - подредбата на копчетата, ми прилича на тази:
https://gasmagazin.com/%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0% … renje-k772wd.html

# 294
  • София
Има ли значение, събрано от двете й страни има поне 30см празно... И в двата случая - пре достатъчно за вградена фурна +шкаф.

# 295
Благодаря на всички! Целта е ,ако може да се запълни цялата ниша (която е 83 см).Днес се допитах и до мебелист и той каза,че може да се монтират уреди за вграждане.

# 296
  • София
Достатъчно е за шкаф за фурната и още един тесен

# 297
Значи перфектно ще ти се събере. Дали ще ти направят шкаф по поръчка или ще купиш модулен, е въпрос на лични предпочитания.
Препоръчвам вградени уреди, свободностоящите печки са по-малко като избор (не като бройка, а откъм варианти на функции), примерно с индукционни котлони е трудно да се намери. А комбинациите котлони и фурна за вграждане са много повече - с фаска - без фаска, с 2 котлона, с 3 котлона, с 4 котлона, пък керамични, пък индукционни, пък и фурните всякакви ... пари да имаш само.

И тази препоръка е защото още се мъча със свободностоящи. Едната ми печка е качествена, АЕГ, с индукционни котлони, но тези дупки отстрани и отзад около печката много ме дразнят.

# 298
Търся декоративен панел за стена на кухня с размери 140/70
Никъде не намирам. Някой може ли да помогне?

# 299
Какъв е този декоративен панел?
Каква функция изпълнява? Ще се мокри ли и къде трябва да се монтира? Готови панели с точно този размер и да няма, може да се направи от някакъв материал.
Моята кухня завършва с колона около 30см, която е облицована с материалите на кухнята и това е декоративен панел в случая.

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 06:08 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт