Нашите кухни - тема 98

• 40 436
  • 747
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Има ли такива бар столове? Иначе по принцип аз ги харесвам икейските, но се чудех за черното какво и защо е😅

# 31
Има, но май ще ми дойдат високи... Жената, която ни прави проекта в Икеа каза да търсим бар-столове с макс височина 60 см, надявам се да мога да намеря на така височина и такива, които да се съчетаят с кухненските, иначе ще трябва да импровизирам Rolling Eyes

# 32
  • София
Понеже си с дървен плот и краката на тези са дърво и небоядисани дървени ще стоят...

# 33
  • София
Аз също имам опит с гранит в кухнята и то положителен. Доста години се ползва и издържа на всичко, горещи съдове направо от фурната или котлона, препарати. Идеален е. Но и при гранитите има  разлика между различните видове и техните характеристики. Недостатъкът за мен от днешна гледна точка е  ограниченият избор цветово. Затова и аз като Vanguard се загледах в кварцитите, ето примерна снимка от интернет. В един по-ненатруфен интериор плот с подобни шарки за моите разбирания би изглеждал страхотно.

Скрит текст:

Уточнявам само, че говорим за естествен камък кварцит, а не кварцов плот, който наистина е изкуствен материал.
Цента му е височка, бях пускала и аз запитване, отиваше към  пет цифрено число в моя случай. Vanguard ще се радвам да споделиш развитието при теб. А има ли софийска фирма сред тези, към които си се обърнала? Аз открих няколко, но все из провинцията.

Софийска фирма, която предлага кварцит, за сега съм открила само https://emstonebg.com

# 34
Здравейте,
Предстои ми оборудване на кухненски бокс ширина 190 см, за което има няколко варианта, затова ще ми е интересно да чуя мнения:

1. Г-образна кухня като на картинката - няма да изглежда добре с гола или почти гола стена отляво, а и работното пространство ще е недостатъчно.
2. П-образна с два стандартни реда от 60 см. - остава само 70 см. между тях, което е доста малко.
3. П-образна с един стандартен ред от 60 см. вдясно, на който са вградените уреди, и един 40 см вляво, който ще е подходящ за малките уреди - тостер, кафе машина и т.н.

# 35
Аз имам такава кухня в селската къща, на която предстои ремонт. Правих множество проекти и се спрях на третия ти вариант като най-удачен. Вече оформянето на плиткия ред как точно ще стане, въпрос на индивидуални нужди и виждане, но като размери определено не повече от 40 см.
Празната стена в първия вариант не би ме притеснявала, има как да се облагороди, но щом мястото ще е малко, този вариант не е за предпочитане. Вторият - също, ясно защо, твърде малко е пространството между двата реда.

# 36
И аз трети вариант. Малко по-широка е, но нямаше опция да е като коридор с 2х60 ширина шкафове от двете страни.

# 37
  • София
1вият като на късата страна бих сложила колони, ще ползвам мястото във височина -  хладилник и в зависимост от останалото разстояние ще преценя какво ще съдържа колоната до нея, но така че да изглежда като стена.
На дългата стена плот, така ще е светло

# 38
  • на дъното
Здравейте 🙂
Предстои ни обзавеждане и на кухня та искам да попитам някой има ли индукционни котлони и препоръчвате ли ги?
Благодаря 🙂

# 39
Здравейте 🙂
Предстои ни обзавеждане и на кухня та искам да попитам някой има ли индукционни котлони и препоръчвате ли ги?
Благодаря 🙂
Има тема за индукционните котлони, ще видиш там за детайли, но да, аз лично горещо препоръчвам. Не бих се върнала на друга технология.

# 40
  • Варна
Абсолютно ЗА. Когато започнах да ги ползвам, не усетих чак толкова голяма разлика със старите. Но веднъж в една къща за гости се наложи да се върна на обикновени котлони и си скъсах нервите от чакане. Тогава ги оцених истински.

# 41
Абсолютно ЗА. Когато започнах да ги ползвам, не усетих чак толкова голяма разлика със старите. Но веднъж в една къща за гости се наложи да се върна на обикновени котлони и си скъсах нервите от чакане. Тогава ги оцених истински.
Аз докато бяхме на море, дори не включих плота, че не ми се искаше да се въртя покрай него и да дебна манджа с тази инертност на промяната на температурата при конвенционалните плотове - то да чакаш да заври, пък да намалиш, пък да улучиш кога да намалиш, че да закъкри...Само при мисълта за това ми се отщяваше.
Макар и кухнята да беше напълно оборудвана, се хранехме само навън, дори и в моментите, когато можех да приготвя нещо дребно късно вечерта или сутринта.

# 42
  • София
Здравейте 🙂
Благодаря 🙂

Аз, не.
Част от съдовете ми не ми позволяват, а цената им е в пъти над тази на котлона, възможността за ползване с адаптер не ми допада.

# 43
  • на Мелмак
Има скъпи съдове, има и с нормални цени-Метро, Икея.

# 44
  • Варна
Desem, това не е вярно, че съдовете струват повече от котлона. Вече почти всичко е направено за индукционни котлони, защото това е новото нормално. Другото просто умира.
Моят комплект тенджери, които ползвам от десетилетие и ще продължа, защото са почти вечни, струваха 120 лв тогава 4 броя в различни размери и не изпитвам никаква нужда да ги сменям. Искам да кажа, че това нещо се купува веднъж, най-много два пъти и забравяш за него. И има на всякакви цени. Икеа е най-добрия пример.
Не се лишавайте от такова ежедневно удобство заради някакви съдове, които се купуват веднъж. А тенджерите от миналото им е време да си останат там - в миналото.
Единствените нещо, на които аз съм попадала и не стават за индукция, са някакви шукарийки в English home. Но и чашите и чиниите им и за миялна не стават. Та рядко си купувам нещо от там. Трябва много да ми е грабнало окото.
Не заблуждавайте хората, моля ви.

Общи условия

Активация на акаунт