Нашите кухни - тема 98

• 40 460
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Ами тогава както е било (вариант 1) но на мястото на абсорбатора шкаф с вграден поне да остане място покрай тръбите за малко посуда

# 526
Ами тогава както е било (вариант 1) но на мястото на абсорбатора шкаф с вграден поне да остане място покрай тръбите за малко посуда
Само да поясня, че снимката е стара и кухнята се прави на ново.

Благодаря за идеята, обмислих го вече, но аспираторът няма да се сменя. Абсолютно безсмислено е, не се печели почти нищо и заради това не искам да инвестирам в нов, при попложение че е единственото оцеляло нещо след хуните...

# 527
Една еретична идея за кухнята, но не знам доколко пространството позволява: Дали не е възможно кухнята да продължи по същата стена (да стане права кухня), вместо да се обособява в квадрат, а да се намали трапезарната част? За колко обитатели е този апартамент? 
Няма да питам дали тази колона вляво може да се отстрани - очевидно, че не може, щом досега не е направено, но не може ли да се обиграе по друг начин? И при двата варианта прави кухнята изключително неудобна за ползване. Това проектиране на жилища все повече ме изумява.   
За двама, студенти най-вероятно. Майки/семейства с деца със сигурност няма да са ползвателите.
Голяма преработка изисква промяната на мястото на кухнята на мястото на трапезната маса, а жилището е боядисано и със сменен вече под. Освен това ще стане препълнено в тази част на дневната и за мен не е много подходящо. Хубаво е да има празно пространство (въздух).

# 528
Е, щом е по-скоро за студенти, вярно, че ще им трябва повече голяма маса, отколкото кухня Simple Smile
Ако се готви за семейство, ще е по-трудно. Останах с впечатление, че помещението е много голямо, щом има колони.
В такъв случай бих се спряла на първия вариант.

# 529
Леле, Драго, дано това да не е сладурската мансарда до МА, която са оплескали!
Моята кухня е в същата конфигурация (външен ъгъл), без гредата. Пусках 1-2 пъти питане, нямаше много отговори. Но определено на външен ъгъл не е типично и май е по-тегаво за измисляне.

# 530
  • София
Щом е за младежи, вместо масата да им направиш острорче с бар столчета, което да е място за съхранение на посудата?

# 531
Студентите нямат много посуда, не им бери гайлето. Оставам си за първи вариант. Чисто визуално по- добре ми стои мивка, която не гледа към трапезарията/дневната.

# 532
Леле, Драго, дано това да не е сладурската мансарда до МА, която са оплескали!
Моята кухня е в същата конфигурация (външен ъгъл), без гредата. Пусках 1-2 пъти питане, нямаше много отговори. Но определено на външен ъгъл не е типично и май е по-тегаво за измисляне.
Да, точно тя е. За съжаление съсипаха необратимо 2 от дървените врати, освен раздутите шкафове и т.н,  и се наложи да я правим наново. Врати няма кого да търся в момента да пробва да дублира като дизайн, защото са италиански.

# 533
  • София
Драго, предвид снимката, съм за запазване на разпределението както е.

# 534
  • София
drago_2008, мястото на аспиратора там ли трябва да остане или може да се премести?
Питам, защото функционално ти е ясно, че кухнята е малка и не добре решена. Аз лично бих разменила местата на хладилника и колоната с фурната, котлоните отиват до колоната, а в ъгъла (до дървената колона) идва пелалнята - като нея можеш да я обърнеш с врата накъдето искаш. Така ще има плот от 60см (или колкото е съдомиялната) м/у хладилника и мивката, и ще може човек да си приготви разни неща. Най-често ползваните уреди в една кухня са хладилник и мивка (и МВ ако има). Естествено, това само ако може да се премести абсорбатора! В противен - остава така, както си е било.

# 535
  • София
Тя писа, че уредите не подлежат на местене.

# 536
  • София
До колкото разбрах ще слагат пералнята под фурната, а на нейно място ще дойде съдомиялна. Абсорбаторът остава като модел.
Никъде не е написала, че "няма да местят" уреди, даже напротив. Аз това разбрах.
Затова питам дали това е единственото място за абсорбатора. Драго може да си прецени до колко и какво да реинвестира в промяна.
Тя писа, че уредите не подлежат на местене.

# 537
  • София

С големи букви - НЯМА, второто изречение на първия пост по темата... 🤷‍♀️

# 538
  • София
О, извинете! Пропуснала съм го, но не е нужно да се "вика". А направи ли ви впечатление, че двата проекта са с различни местоположения на уреди? Както и да е - моля, не ми отговаряйте.

Към drago_2008: В този ред на мисли, не виждам причина пералнята да се "монтира" под фурната.
Може спокойно да отиде от лявата страна на мивката, във външния ъгъл. Така се запазва шкафа под фурната.
Пералнята така или иначе ще я местите.
/друг е въпросът, че не разбирам как се сработват котлони и съдомиялна, но това не е мой проблем/

# 539
Каналът е на ъгъла и мивката затова може да гледа на двете страни както Галски отбеляза. Фурната не исках да я местя от другата страна, защото ще духа в главите на хората седнали на масата.
Реално, при вариант 2 имаме точно хладилник-плот 65 см над съдомиялната и мивка. После посока вратата(зад ъгъла) има пак плот 60 см, котлон 30, и 15 см до колоната. При този вариант, ако седиш на трапезата маса, после много лесно отсервираш директно в мивката и миялната, но малко ми е странно това положение на мивката като цяло.

Не ми е хрумнало да обръщам пералнята, може би защото срещу нея в гардероба има кош за пране, но не е проблем, добра идея е, над която да помисля. Вратата й обаче може да гледа само срещу прозореца, защото колоната би се паднала пред нея.

Аспираторът не мога да преместя, защото има греда на пътя му и става сложно.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 12:32 от drago_2008

Общи условия

Активация на акаунт