ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - Началото!

• 47 880
  • 753
  •   1
Отговори
# 30
Запис.. Много станаха принцовете на белите коне в темата 😀

# 31

Много зависи от доходите на родителите. Франция е социална държава. Всички държ университети имат 1 и съща такса -190 евро. Квартирата е от 300 евро стая в споделен апартамент до 1000 и на горе евро в студио. От тези цени всички студенти , без изключение получават помощи за квартира около 20% от наема. Студенти с ниски доходи могат да получават стипендия , което за БГ доходите не е трудно.
Има калкулатор, с който всеки може горе долу да си изчислите каква стипендия би получавал студента.
https://www.lescrous.fr/nos-services/une-offre-de-services-riche … votre-eligibilite
Ако се класират за соц стипендия таксата за университета отпада, също така могата се хранят в студентски  стол  за 1 евро - сновно и десерт / ако не получават стипендия купона е 3 евро/ .
Картата за градски транспорт мисля, че е около 60 евро на месец. Във Франция всички забележителности са безплатни за ученици до 25 год. / без Айфеловата кула/. Цените в магазините са горе долу като при нас, но тук е 1лв, там 1 евро.
Това е общо взето.

Анет, много приемливо е това, което пишеш, не е нещо стряскащо.
Наборът не иска и да чуе за чужбина, за мое огромно съжаление.

# 32
  • София
Благодаря за новата тема, честита нова тема и да е на добро за всички нас и за децата ни!

# 33
А защо държите на чужбина? Заради дипломата, заради модата, заради политическата обстановка?

# 34
Аз исках заради по-големите възможности. Усъвършенстване на езика, опит да живее в космополитен град (аз за Париж мечтаех), повече контакти, по-"тежка" диплома, която вероятно е следствие на по-добро образование. Но като тя не иска да учи в чужбина, ще си учи тук. Пък аз си се информирам от интерес и някак по инерция.

# 35
Запис.. Много станаха принцовете на белите коне в темата 😀
              Моля, моля има и принцеса на бял кон! Yum Не ме притесняват конете , защото и брат и реши в последния момент и вече е студент в СУ - право!
               Принцесата, без кон, разхожда един белгиец почти два месеца , а сега чака японци и отново се пише гид! Голяма мъка и е, че престоят им съвпада с нейната покана за Белгия и се чуди кога да заяви присъствие, че програмата натоварена. Октомври заминава за Япония и ...... какво ще прави след 12 клас ще решава след като се върне , защото  имало още много време!
               Искаше да учи в Нидерландия , но като я запознах с условията и проблемите бързо реши ,че е много студено, а тя обича топло. Та по тази причина сме на белия кон и чакаме светлина в тунела.
               Последно коментирано - ще учи в Бг , а магистратура - някъде , но къде точно ще се разбере когато изобщо реши какво ще учи.

# 36
  • Някъде в Европа...
Благодаря за темата!

Ще мине и 12 клас, къде с желание, къде без желание  за ходене на училище😀...Всяко да си постигне целите, свързани или не, със студентство ....

П.С. Много ми е интересно кой ще отиде на училище на 3 януари 🤣🤣🤣🤣:
https://nova.bg/news/view/2024/08/30/468404/%D0%BC%D0%BE%D0%BD-% … 0%B8%D0%BD%D0%B0/

Последна редакция: пт, 30 авг 2024, 18:30 от AIR

# 37
  • sofia
Който и на 23.12 от предишното предложение Joy
Важното е бройката учебни дни на хартия да е точна...за дните НВО ще мислят активности за другите, ама ще ги броят учебни, нали....

# 38
От сега казвам, моята няма да иде 😆

# 39
  • София
По Мила и ние сме с белия кон 😄

Вие сте с няколко стотин коня Simple Smile
хаха.Да ти кажа съгласна съм само и само  да визуализирам някаква реалност ако ще и на чифтокопитно да ми я поднесе.Даже приветствам.И кон ще осигуря.( тя тренираше езда няколко години, та няма да й е сложно).Ама номера е да  измисли както ще обяви от седлото триумфално Simple Smile

# 40
  • у дома...
Спокойно, има време. Цяла учебна година ни предстои.

# 41
Аз отдавна съм завършила, ама на тебе щом ти предстои учебна година, успех! 🍀

# 42
  • София
Опаа, сбъдна се. Матура и бал в един ден - 23.5.

# 43
А дали има някои клети души с бал на 22.05? Това би било ужасно.

# 44
  • у дома...
Аз отдавна съм завършила, ама на тебе щом ти предстои учебна година, успех! 🍀
Даже няколко. Напред, науката е слънце и човек се учи, докато е жив!

Общи условия

Активация на акаунт