Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 43 403
  • 754
  •   1
Отговори
# 255
+1 за Монополи.

Иначе от всички градчета най-много ми хареса Матера. А нощна Матера...прекрасна.

# 256
  • София
На мен Монополи не ми е в сърцето,поне през деня, предполагам вечер ще е красиво. Нито лодките бяха толкова красиви като на снимките, нито плажа , но това си е мое мнение Simple Smile

# 257
Пак съм аз избрах си Монополи и ми хареса. Сега сме в Матера много е красива и украсена просто магическа. Имам въпрос мога ли от Матера директно да отида до някъде без да се връщам в Бари

# 258
  • Бургас
Алтамура.

# 259
Може ли до Албероберо от Матера с влак или автобус.Или трябва да се връщам до Бари

# 260
  • Бургас
Не може.

# 261
От къде се купуват билети за Албероберо за влака.И от там с кое градче може да се съчетава

# 262
  • София
От къде се купуват билети за Албероберо за влака.И от там с кое градче може да се съчетава
Онлайн от сайта на Трениталия, нищо че влакът не е на Трениталия. Също е държавна компания, но по някакви причини отделна все още.
 Също така от машина в малката чакалнята на последния перон на гарата в Бари.
Традиционно се комбинира с Локоротондо или Мартина Франка.
На гарата в Алберобело на първи перон също има машина откъдето да си купиш билети за тях.

# 263
  • Den Haag
Здравейте! Обмислям 5 дневно пътуваме до Бари и околностите около 25 април. Дали този период времето е приятно и дали е пълно с туристи? Мисля да нощуваме в Бари и от там да пътуваме всеки ден до различно място. С двама тинейджъри сме, които ще мрънкат от време на време Simple Smile. За пет дни какво си струва да се види? Мислих си за Матера, Локоротондо, Албероберо, Монополи.
Също за транспорт, кое ще е по-добре с влакове или да си вземем кола под наем? Скоро бяхме в Сицилия и като видях как шофират се хванах за главата, пълна лудница, който е пръв той е с предимство Simple Smile)).
За нощувка бихте ли ми препоръчали хотел? Не държа да е лукс, а да е на удобно място и да е чисто.
Благодаря ви предварително Simple Smile

# 264
  • София
Здравейте! Обмислям 5 дневно пътуваме до Бари и околностите около 25 април. Дали този период времето е приятно и дали е пълно с туристи? Мисля да нощуваме в Бари и от там да пътуваме всеки ден до различно място. С двама тинейджъри сме, които ще мрънкат от време на време Simple Smile. За пет дни какво си струва да се види? Мислих си за Матера, Локоротондо, Албероберо, Монополи.
Също за транспорт, кое ще е по-добре с влакове или да си вземем кола под наем? Скоро бяхме в Сицилия и като видях как шофират се хванах за главата, пълна лудница, който е пръв той е с предимство Simple Smile)).
За нощувка бихте ли ми препоръчали хотел? Не държа да е лукс, а да е на удобно място и да е чисто.
Благодаря ви предварително Simple Smile
Аз определено съм за кола под наем. Още повече, че сте голяма групичка. Взимате си колата от летището и не се съобразявате с влакове и автобуси под час. Може да отседнете и в някое малко градче вместо да се съобразявате с наличието на удобен транспорт. Колите са доста евтини, градчетата като цяло са малки и лесни за обикаляне и паркиране. Само Бари е по-проблемен. Ние бяхме в доста по-натоварен период (края на май-началото на юни) и винаги си намирахме безплатни места за паркиране на прилично разстояние от старата част на градчетата. В Бари пък има почасово паркиране на крайбрежната улица. Не е скъпо и винаги имаше места. И в Матера бяхме на платен паркинг, който беше на пъпа на града и се плащаше по 1 евро от втория час.

Сетих се, че за Лече мъжът ми беше прочел, че е трудно паркирането. Спряхме на паркинг в края на града, който беше тип P+R с безплатни билети за автобуса. После съжалихме, защото си загубихме много време в чакане на автобуса, а имаше много свободни бели места за паркиране на 1-2 автобусни спирки разстояние от центъра.

Ако не държите на хотел, и в Бари, и в околните градчета предлагането на апартаменти с всички удобства е голямо. И са учудващо добри.

Повтарям се, но ще ви посъветвам да имате нощувка в Матера. Заслужава си да се види на тъмно!

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 10:59 от Таня67

# 265
Таня67,
смея се с глас, как сте спрели в покрайнините на Лече😀 Хайде, безплатни, не, ама целият стар град е опасан с платени паркинги 😀
Кажи му на мъжа ти, че другия път само ти ще четеш😉

# 266
Ние спахме в стария град на Лече - нито веднъж не сме имали трудности с паркирането за 4 дни. Да, плащахме си, но места имаше.

# 267
Е ли е възможно да се посети Cisternino от Бари?Прочетох,че гарата за влака на Трениаталиа е на 12км от града и няма организиран транспорт с автобус като напр в Остуни?Единствения вариант май бил само с бус до Мартина Франка и оттам с влак на Ferrovie del Sud Est до Чистернино? Само тази неудобна смяна на четири транспортни връзки ли е начина?

# 268
Да, явно е с няколко прекачвания

# 269
Чистернино е в другата област, Бриндизи.  Специално заради него наехме кола, защото иначе нямаше как да пробваме прословутите бомбети. То реално само заради тях се ходи до там😀

Общи условия

Активация на акаунт