Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 40 541
  • 754
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте
Сега погледнах графика на Зоосафари -то и виждам че в деня когато планираме посещение изписва че касата не работи от 10 до 14часа.
Само на касата ли са в почивка по това време или затварят изцяло.ако пристигнем в 9.30 примерно дали ще може да влезем и обилаляме ?
Ако имате предвид дните в сините кръгчета, часовете от 10:00 до 14:00 са работното време на Сафарито,само Фазаноландия е затворена.

# 31
Здравейте
Сега погледнах графика на Зоосафари -то и виждам че в деня когато планираме посещение изписва че касата не работи от 10 до 14часа.
Само на касата ли са в почивка по това време или затварят изцяло.ако пристигнем в 9.30 примерно дали ще може да влезем и обилаляме ?
Ако имате предвид дните в сините кръгчета, часовете от 10:00 до 14:00 са работното време на Сафарито,само Фазаноландия е затворена.

Да сините кръгчета гледах.
Благодаря за информацията.щяхме да отодеме след 4часа...
Не предполагах че работи само 4 часа.

# 32

Разписанието на автобусите от Бари за Матера и обратно.
На тръгване автобуса закъсня малко и тръгна от страната на Деа кафе, а не отсреща както трябваше да бъде.
На връщане от Матера си тръгна навреме.
Мястото на което спират автобусите е по-далеч от ж.п. гарата в Матера.

# 33
  • София
Здравейте, търся хотел със закуска за настаняване в Бари. Може и апартамент, но да е удобно място за пътуване до околните забележителности и да има близо транспорт за център, плаж, забележителности. Малко сме сложни с придвижването. Как се стига от летището до града, има ли градски транспорти или задължително такси?

# 34
  • В две мъжки сърца
Здравейте! Обмислям семейно да отидем на Коледа в Пулия. На 25.12. е полетът за Бари. Сега обаче съм в чуденка, ще работят ли заведения, магазинчета, нещо… Не ми се иска да изкараме Коледа в хотелската стая. На 29.12. е обратният полет и смятаме всеки от дните да пътуваме до различни близки места. Били ли сте по това време на годината и какво може да споделите? Благодаря!☺

# 35
Здравейте! Обмислям семейно да отидем на Коледа в Пулия. На 25.12. е полетът за Бари. .......... Били ли сте по това време на годината и какво може да споделите? Благодаря!☺
Не съм била по Коледа, но по Великден (техния) съм била и в Испания и в Италия. Само в събота работеха магазините, ресторантите не. Изведнъж хората изчезнаха нанякъде, и настана такова спокойствие в Барселона. В последствие рабрахме къде са - присъставахме на нещо уникално на центъра, носеха "кукли" на Исус и други такива, които ги виждаме в църквите им. Имаше музиканти, всички хора пееха разни църковни песни с тях. И после хората се "покриха" по къщите си или извън града при роднини. Музеите работеха, но все пак става дума за много голям град. Рестораните работеха само в стария град, в туристическата част. Иначе из града бяха отворени само малки магазинчета, на които собствениците са са примерно индийци, в тях е по-скъпо и стоките бих описала като странни, не точно с европейски вкус. В Италия бяхме в Милано и не го усетихме точно така, там си работеха почти всички. Но в тези страни са много набожни, спазват църковните празници толкова стриктно и аз не бих рискувала точно в Пулия да обикалям по това време. Това са малки градчета и според мен ще е затворено почти всичко.

# 36
В темата за Сицилия можете да се ориентирате за пътувания по Коледа и Нова година, как е преминало, какво е било отворено, какво е било времето - няколко души от форума го направиха през 2023 г. Културата и нравите в двете области са подобни.

# 37
За Коледа бях в Кампания веднъж, конкретно  двата дни разходка из островите и Амалфийското крайбрежие. Много неща работеха, транспорт и т.н. вкл. и някои забележителности. Няма страшно.

# 38
  • Варна
Билетите са купени, резервирано трули в Алберобело и апартамент в Бари. Остана рент-а-кар.
Обратното броене започва и четенето с още по-голям интерес.
Пътуването е далечно, чак юни, но хванах билети със 150лв разлика в моя полза и ги купих.

# 39
Резервирано трули за нощувка?Звучи яко.
   За разходка нужно ли е да се купуват билети!

# 40
  • Варна
Да, за спане. Предлагам се доста в Алберобело/Локоротондо.

# 41
Ние спахме в Матера. Вълшебно е. Незабравимо.

# 42
  • София
Ние ще направим едно лудо приключение със само една нощувка в Бари. Полета ще е ранен, а на връщане късен. Това ни е трето ходене в Бари и пак си нямам търпение. Отиваме и да си хапнем от вкусните фокачи(още ги мисля), сладолед също. Дано ни е хубаво времето.

# 43
Препоръчайте заведения!

# 44
Ние ще направим едно лудо приключение със само една нощувка в Бари. Полета ще е ранен, а на връщане късен. Това ни е трето ходене в Бари и пак си нямам търпение. Отиваме и да си хапнем от вкусните фокачи(още ги мисля), сладолед също. Дано ни е хубаво времето.
Звучи ми супер!😉
Ние ще сме с 4 нощувки, но пък досега не сме били в Пулия. Направих приблизителна програма, пък ще видим, в движение може да я променяме. Надявам се на хубаво време😊

Общи условия

Активация на акаунт