Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 23 979
  • 509
  •   2
Отговори
# 345
  • Melmak
Здравейте!

Купихме билети за края на януари. Ще бъдем два пълни дни и един ден, в който пристигаме ще имаме време.

Колебая се къде да мръднем извън Бари. Няма да взимаме кола под наем.

Според вас зимата струва ли си Полиниано?

# 346
  • София
Скрит текст:
Здравейте!

Купихме билети за края на януари. Ще бъдем два пълни дни и един ден, в който пристигаме ще имаме време.

Колебая се къде да мръднем извън Бари. Няма да взимаме кола под наем.
Според вас зимата струва ли си Полиниано?
Стига да е прилично времето, със сигурност си струва. Старият град ще е все така хубав. Сигурно и ще е много по-спокоен. Морето и гледките също ще са хубави. Само няма да можете да се топнете, но то и лятото е трудно да се случи, имайки предвид каква навалица е. Simple Smile

# 347
  • Бургас
Винаги си струва.
Зимата ми е даже по-хубав от лятото, по-романтичен, по-спокоен, без тълпи, които се щракат на всеки дувар и хукват към следващия, без да усетят любовта, която витае във въздуха...

# 348
  • Melmak
Благодаря. Като цяло и аз не изгарям от желание за някои дестинации в пика на сезона.

Можете ли да ни препоръчате хотел или бнб за 2ма в Бари?

# 349
  • Den Haag
Аз мисля от доста време да взема билети за края на април. Тогава дали има вече навалици, предпочитам да не е много натоварено.

# 350
  • Бургас
Благодаря. Като цяло и аз не изгарям от желание за някои дестинации в пика на сезона.

https://www.booking.com/Share-p3dWML4
Много хубаво студио близо до центъра, за без пари, но няма асансьор в сградата.

# 351
Записвам се в темата. Предстои ми пътуване през март. Надявам се температурите да са около 15 градуса, за да се разходим с удоволствие.

# 352
  • софия
Записвам се и аз 🙂Предстои ни пътуване края на Февруари и нямам търпение вече.Не съм била там и ви чета с удоволстие. Резервирах апартамент близо до Бари централе и крайбрежната алея. Четири пълни дни сме там и мисля да идем до Матера (1 ден),Алберобело и Локорондо (1 ден) и Полиняно и Монополи.Другото време ще разглеждаме в Бари 🙂

# 353
Аз бих добавила и Остуни - много ни хареса, но бяхме през май, денят беше дълъг. Разходихме се, обядвахме в едно чудно ресторантче, даже вървяхме пеша към гарата, тъй като не ни се чакаше за автобус и около 17.30-18 бяхме в Бари. Остана и време за вечерна разходка. За февруари - денят ще е по-къс, но пак бихте могли към 16 часа някъде да сте обратно в Бари и да имате време за разходка.

# 354
  • Melmak

https://www.booking.com/Share-p3dWML4
Много хубаво студио близо до центъра, за без пари, но няма асансьор в сградата.

Благодаря! Липсата на асансьор не би била проблем, но за съжаление е букнато за нашите дати. Продължавам да търся.

# 355
  • Казанлък
И аз се присъединявам към вас!
Не можах да устоя на билетите от 15 евро и с приятелката ми ще летим на 18 февруари и ще бъдем с три нощувки. Ще кацнем в ранен следобед и реших първия ден да го посветим на Бари. Втория ден ще идем до Алберобело и Локоротондо…ако успеем и до Мартина Франка. Двете първи нощувки ще са в Бари в апартамента, който е близо и до гарата, и до стария град.
После сутринта ще тръгнем за Полиняно. Разглеждаме и следобед през Бари директно към Матера. Искам да го видя вечер. Simple Smile
На другия ден вече по спокойно ще се разходим и ще се предвижим към летището директно или през Бари. Полетът ще е късно вечерта. Дали е добра програмата ми?
Надявам се всичко да е наред и времето да е с нас.

# 356
  • София
Програмата ти е правилно подредена и логична логистично, да 👍

# 357
Здравейте,  на 15.02.25 ще бъдем в Бари. Някой може ли да препоръча фирма за рент а кар в Бари. Идеята ми е да я използваме само за един ден .

# 358
  • София
Вчера се върнахме, бяхме за една нощувка и пълни два дни. Ползвахме кола от sicilybycar.it. Нямам забележки.

# 359
Здравейте!
За първи път ще бъдем в Южна Италия и имам нужда от насоки.
Прочетох последната тема и запазих помещение за настаняване за първата нощувка в Матера (Роже, благодаря).
Сега остава да харесам и място за две нощувки в Бари и моля да споделите места, от които сте останали доволни. Двама възрастни сме.

Благодаря предварително! 🍀

Общи условия

Активация на акаунт