Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 43 377
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Manhattan Room & Suite - Affittacamere, чудесно място и супер локация.

# 361
  • София
Спонтанно ни хрумна пак да избегаме за един едно кратко бягство посока  Бари. Чудя се обаче за една единственанощувка дали си заслужава Лече , както и дали няма да е скучно там извън сезона?

# 362
Какво е "извън сезона"?
Лече е стохиляден град, един от най-големите в областта, красив освен това. Не знам как може да е скучно. На мен и в малките не ми е скучно за няколко дни обиколка.

# 363
Една другарка беше преди седмица, през деня е било абсолютна пустош в сравнение с Бари.

# 364
  • София
Супер, стори ми се по-малък .В Бари вечер има студенти и е весело , пък в Лече не знам как ще е?

# 365
Е то зависи и кой какво търси, де. Разбрах какво питаш. Ако се опасяваш, че ще ти е скучно, може би е по-добре се ограничиш до Бари и Матера за няколко дни.

Аз лудница не търся, като пътувам. По-скоро преднамерено я избягвам. Достатъчно ми е да има няколко отворени заведения, магазини, музеи, църкви. Туристи пък хептен не държа да има.
Ако Лече е малък, то в Мартина Франка, Остуни, Локоротондо, Монополи и мн. др. хич да не ходим...

# 366
  • София
Аз съм ходила в няколко от тези, но май месец и беше прекрасно, Бари ноември също . Всеки търси нещо различно, затова и попитах. Ние обичаме да се разхождаме до късно, затова и харесвам Бари, ако е малко ,сигурно ще ме е страх.

# 367
  • София
Съмнявам се да те е страх. Лече е значително по-малък от Бари, факт, но не чак пустош.
И според мен си заслужава във всеки сезон. Бил съм съвсем късна пролет като дневна разходка от Бари и за тази година резервирах 4 нощувки в Лече през юни - за него, за тока на ботуша и за Таранто ( отново ).

# 368
Аз също  не умирам за тълпи от туристи, но пък и прекалено празни места не са моето.. Били сме няколко пъти така  без никакви хора и не да ме е било страх, но не ми беше приятно просто.
 В  Сан Джиминяно вечер, когато си  тръгнат туристите  си е пустош.
 В Амалфи също.
Никак не беше хубаво изживяване ,поне за мен.
 Но са все малки , туристически места  ,с малобройно местно население.  В  Лече едва ли би било възможно.

# 369
Спонтанно ни хрумна пак да избегаме за един едно кратко бягство посока  Бари. Чудя се обаче за една единственанощувка дали си заслужава Лече , както и дали няма да е скучно там извън сезона?

Лече не е сезонна дестинация, за да има притеснение, че се посещава извън сезона.
На мен лично ми хареса доста повече от Бари. И през деня, и вечер. Бяхме там за 2 нощувки.
Вечер, улиците се пълнят с местни хора. Да, по-малък е от Бари като площ и популация, но частта, в която човек може да се разходи и да види нещо интересно, е по-голяма в Лече, отколкото в Бари. И по-красива.
Лично аз, в Лече се чувствах много по-спокойно и безопасно късно вечер (около полунощ), отколкото в мръсния Бари.

# 370
Бяхме отседнали в стария град на Лече. В началото на Септември беше изключително оживено и пълно със събития и улични артисти/музиканти. В заведенията буквално нямаше места. Атмосферата според мен е далеч по-хубава от тази в стария град на Бари.

# 371
Сезонна е тази част на Италия определено. До края на септември се ходи и на плаж. Нормално е да има хора.

# 372
Здравейте!
За първи път ще бъдем в Южна Италия и имам нужда от насоки.
Прочетох последната тема и запазих помещение за настаняване за първата нощувка в Матера (Роже, благодаря).
Сега остава да харесам и място за две нощувки в Бари и моля да споделите места, от които сте останали доволни. Двама възрастни сме.

Благодаря предварително! 🍀

Спахме в Station suite 2 вечери. Точно срещу гарата и съвсем близо до пешеходната им улица. Много сме доволни.

# 373
  • София
Здравейте! Ще пътуваме в района в началото април от четвъртък сутринта до понеделник вечерта - 4 нощувки и 5 цели дни. Ще сме с две деца на 10г. и 13г. и ще ползваме кола под наем през цялото време. Първоначално мислехме всички нощувки да са в Бари, но после ни изникна идея да направим две на две нощувки в Бари и някъде надолу или 1 Бари и 3 на друго място. Ще посетим Матера, Сафари парка и Фазаноландия (1 цял ден - събота по случай РД на малката), Алберобелло, Полиняно, Монополи до Лече. Въпросът е къде е най-добре да са 2 или 3 нощувки извън Бари и като цяло се чудим как да разпределим дните? Добър вариант ли е в деня в който пристигаме - четвъртък, да разгледаме Бари, нощувка там и на следващия ден да се отправим към Матера. От там да отидем там където ще са останалите нощувки - Остуни например. Събота - сафари парка и Фазаноландия, нощувка и остават двата дни неделя и понеделник, като понеделник трябва да се придвижим към летището за полет в 20:00ч... Приемам съвети и предварително благодаря!

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 10:43 от Еstel

# 374
И аз купих билетите - 10 нощувки и трябва да ги намествам. Моята идея е първо да се нощува в Матера - разбрах , че има автобус директно от летището, но тепърва ще търся разписание. В голяма чуденка съм за кола под наем - има си и плюсове и минуси.

Общи условия

Активация на акаунт