Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 42 181
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте! Може ли някой да ми даде насоки как мога да стигна до Фазаноландия без да се налага да наемам кола (няма да мога да се оправя нито с наемането, нито с шофирането)? Доколкото разбирам с влак мога да стигна от Бари до Фазано. По-назад в коментарите срещнах, че може да се вземе такси до самия зоопарк, но от къде, сигурно ли е, че ще има такси, звъни ли се предварително...? Също така вътре сигурно ли е, че има тяхно бусче, с което може да се влезе за сафари? Ще съм много благодарна на всякаква информация.

# 421
Цитирам постове от темата, които лесно се намират с търсачка:

"До Фазано се ходи с влак. А от гарата до зоопарка с такси. Има едно единствено в целия град. Писах до зоопарка и те ми дадоха номера. 20 евро в посока."

"Бяхме в хотел на около 200 метра от парка. За това, че сме гости на хотела, ползвахме отстъпка. Билетът на човек е 22 евро, а ние платихме по 15 евро. Понеже зоосафарито се прави със собствен транспорт, а ние нямахме, ни предоставиха техен бус със шофьор. За това платихме по 2 евро на човек. След това в увеселителния парк се плаща 6 евро за 6 атракции."

С една дума, цялата необходима информация ще получите, като се свържете с парка.

# 422
  • София
tzvety26,
ти от Пулия как смяташ да стигнеш до Сицилия?
Ако е с ферито Вила Сан Джовани-Месина направо ти казвам, че е истинско престъпление да минеш Калабрия транзит.

Погледни в нета места като Тропеа, Пицо, Капо Ватикано, Реджо Калабрия, Шила, страхотна е тази част на Италия.
evhen, ето затова е супер групата и всички сте много полезни за мнения и предложения. Сега ще видя, прочета и може да преосмислим разпределянето на броя дни. Съвет за градче, в което да пренощуване 2-3 нощи, което да е отправна точка за разглеждане на Калабрия?
И много благодаря!

# 423
  • София
Тропея ми е мечта, ако имам възможност ще е супер.
Утре летим за Бари, нямам търпение вече Simple Smile)

# 424
Тропеа е спиращо дъха място като погледнеш отгоре, а и плажът хич не е лош.
Обаче да ви кажа нещо за това море, дето Тиренско му викат, западния бряг на Италия, има някакви течения, които следобед изкарват боклуци.
Седмица бяхме в Калабрия преди няколко години, миналото лято в Лигурия и все същото.
Към 1 следобед, може и да поизлъжа за часа, не съм засичала, но ранен следобед се появяват боклуците.

tzvety26,
около Тропеа някъде, Шила и Реджо Калабрия можеш да ги видиш попътно към Сицилия.

# 425
Здравейте! Може ли някой да ми даде насоки как мога да стигна до Фазаноландия без да се налага да наемам кола (няма да мога да се оправя нито с наемането, нито с шофирането)? Доколкото разбирам с влак мога да стигна от Бари до Фазано. По-назад в коментарите срещнах, че може да се вземе такси до самия зоопарк, но от къде, сигурно ли е, че ще има такси, звъни ли се предварително...? Също така вътре сигурно ли е, че има тяхно бусче, с което може да се влезе за сафари? Ще съм много благодарна на всякаква информация.

Здравейте ,
 миналата седмица резервирах на познати тур до Фазаноландия и Алберобелло , с включен транфер и гид на английски език на цена от 350 евро. Казаха ми,че цената само за Фазанолания е 200 евро  ,без включени входни такси.

# 426
Това е пладнешки грабеж!

# 427
Ами зависи... при условие ,че  тарифата само  за екскурзоводска услуга за тур на  Алберобелло с лицензиран екскурзовод е 250 евро. ..За мен е добра цена.
 Контактнах и друг човек, който извършва трансфери, при него цената беше 130 евро в посока до Фазано. Само за транспорт.

# 428
То не е луд, който яде зелника, а който му го дава. Не мога да си представя изобщо какво би представлявал екскурзоводски тур в Алберобело, което се обикаля за един час и има точно 2 точки за посещение извън главната улица с трулитe - Труло Соврано и църквата "Св. Козма и Дамян".
А пък в зоопарк Simple Smile

# 429
В зоопарка няма гид. За там се  предоставя само трансфер.
Била  съм на тур с екскурзвод в Алберобелло , два часа и нещо  беше обиколката и беседата. 
Има какво да се  научи . Simple Smile   Не е нещо,което не може да се прочете в нета, ако човек иска, но  има хора, които  предпочитат някой да ги разхожда и да им разказва., самостоятелното обикаляне им е безцелно шляене по улиците  Simple Smile 
 Аз имам доста такива познати. От всякакви възрасти.

# 430
  • София
evhen, много благодаря! 🌹

# 431
Вече са ви отговорили, но да кажа от собствен опит. С влак се стига до Фазано. От гарата може да хванете автобус, но той стига до центъра на града. Билети от кафето на гарата. Оттам може с такси или пеша, но пътя не е подходящ за пешеходци /ходи се по банкета на натоварен път/. Това го правихме преди няколко години. Миналата година пак ходихме с влак. Този път питах в кафето за такси, те ми дадоха номер. Наистина таксито е едно и се оказа резервирано за курсове следващите два часа. Момчето от кафето ми даде визитка на шофьор за трансфер. Свързах се по уотс ап, 20 евро е в посока. Може да питате момчето в кафето, ако искате по-рано да си резервирате трансфера, пишете ми на лично, пазя някъде визитката. В парка има бусче, което е на кръгъл час. Когато купувате билетите поискайте и транспорт.  Беше преди 2 евро. Миналата година платихме 4 евро на човек.

# 432
  • Поморие
Здравейте! Обмисляме пътуване до Бари април или май месец. Ще пътуваме два възрастни и две деца на 7 години. Бихте ли ми препоръча ли район в Бари в който да търся място за наставяне. От Бари мислим да пътуваме за разходки, защото с деца е трудно да се събира и мести багажа.

# 433
  • София
Близо до гарата от страната на морето - така ще сте близо до нея за дневните разходки, няма да ползвате градски транспорт, както и на пешеходно разстояние от стария Бари, ако решите и него да разгледате.
И за влакове, и за автобуси, централната гара винаги е отправната точка, независимо закъде.

# 434
  • Melmak
Търсете настаняване около bari centrale. Зоната Мурат, но гледайте хубаво дали сградата има асансьор (ако това е важно за вас).

Общи условия

Активация на акаунт