Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 31 790
  • 677
  •   1
Отговори
# 495
  • София
И още нещо, влакът за Матера-как да разберем , дали е с прекачане в Аламур
В сайта на компанията пише едно и също за всички часове сякаш всички са с прехвърляне на друг влак в Алармира и не ми стана много ясно

Ако на мотрисата отвън пише Матера, директен. Ако пише Гравина - с прекачване в Алтамура.
Ако са две прикачени мотриси може едната да е за Матера, другата за Гравина - гледате светлинните табели отвън.
Възможно е извън туристическия сезон,  когато една мотриса е достатъчна, да се налага смяна винаги, да.

Често се пита за тази смяна и оставам с впечатление, че буди притеснения. Но наистина няма от какво - не е нещо по-различно от това да слезеш от метрото и да се качиш на автобуса.

Алтамура е малка гаричка - ясно и категорично ще разберете кой е влака на който трябва да се качите когато се налага.

Напълно аналогично и в Путиняно при пътуване с влак към Алберобело, Локоротондо или Мартина Франка.

# 496
Благодаря много за изчерпателния отговор. За колата под наем... четох някъде , че може да се наеме за самото сафари , за 50 евро , но може и да не съм разбрала правилно
А може  ли някой , който е ползвал кола под наем в Бари да сподели на коя да се доверим,явно това ще е по-подходящия начин  за предвижване

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 18:51 от Мери 7

# 497
Малко по-горе писах коя компания предлага коли без депозит. Цените зависят от периода от годината, времето, за което се наема   и т.н.
 Другите, които използваме обикновено са Аvis, Budget, Maggiore.
 Но вие ще се ориентирате ,като разгледате офертите коя  е подходяща за вас.
Проверявах за следващата седмица, когато ще бъдем в Бари, идентични са  цените на компаниите, от които наемаме.
 За мен важно условие е колата да се намира на терминала на паркинга , защото се спестява време,шатъли и т.н.
 Така че ,зависи от критериите ви. Не мисля ,че има универсално правило.
  Важно е когато я наемате там на място да огледате добре да не са начислили допълнителни такси, които не са били упоменати преди това.
 Примерно, вериги за сняг, които  при резервацията е написано,че са бонус.

# 498
Благодаря за отговора,  прави ми впечатление,  че има много коли на газ. Ако се спрем на такава, проблем ли ще е закритият паркинг, такъв има до нашия хотел в Бари

# 499
 Ние наемаме винаги хибрид.
 Но колите на газ не могат да паркират в закрити паркинги. Както  навсякъде.
 За тези на метан няма рестрикции.

# 500
Някой ако иска да ползва такси от летището...
Тарифи

А за Матера купихме билети от шофьора.

# 501
От летището до жп гарата виждам, че е 25 Е. С Юбер или Болт колко би излязло, ако някой е ползвал?

# 502
От летището до жп гарата виждам, че е 25 Е. С Юбер или Болт колко би излязло, ако някой е ползвал?

И аз тъкмо това щях да питам. Примерно в Лисабон юбър/болт бяха на толкова добри цени, че ако сте поне двама/трима човека разхода беше на цената на градския транспорт. Последния ден там реших да чакам градски автобус, но той нещо се бавеше. На спирката чакаше и една двойка туристи с които се заговорих. След като се оказа, че и те пътуват до океанариума им предложих да си хванем Болт на цената на билета - 2евро. Те не можеха да повярват, но се съгласиха. Накрая толкова излезе - общо 6 евро за около 5км.

В Бари има ли ги изобщо и ако да изгодни ли са?

# 503
  • София
И още нещо, влакът за Матера-как да разберем , дали е с прекачане в Аламур
В сайта на компанията пише едно и също за всички часове сякаш всички са с прехвърляне на друг влак в Алармира и не ми стана много ясно

Ако на мотрисата отвън пише Матера, директен. Ако пише Гравина - с прекачване в Алтамура.
Ако са две прикачени мотриси може едната да е за Матера, другата за Гравина - гледате светлинните табели отвън.
Възможно е извън туристическия сезон,  когато една мотриса е достатъчна, да се налага смяна винаги, да.

Често се пита за тази смяна и оставам с впечатление, че буди притеснения. Но наистина няма от какво - не е нещо по-различно от това да слезеш от метрото и да се качиш на автобуса.

Алтамура е малка гаричка - ясно и категорично ще разберете кой е влака на който трябва да се качите когато се налага.

Напълно аналогично и в Путиняно при пътуване с влак към Алберобело, Локоротондо или Мартина Франка.

Всъщност едно уточнение от мен. На гарата в Алтамура правят ремонт и единият подлез между пероните е затворен, самата гара също. А пък за да се премине от единия перон на другия, се заобикаля отвън, по улицата, покрай строителната площадка и е леко бавно. Единият ден ни се наложи на всички да тичаме, защото смениха перона точно с този, за който се стига покрай ремонта точно при пристигането на влака. Но пък влаковете изчакват.
Не знам докога ще е този ремонт, преди месец беше в разгара си.

# 504
  • София
Някой наемал ли е автомобил от Lockauto? На гарата в Бари са и пише, че са без кредитна карта и депозит.Иска ни се да си вземем кола, но никой от нас няма кредитна карта.
Italy car по-горе се спомена, че е без кредитна карта, само със застраховка, но ние първия ден ще сме си в Бари и ще ни трябва от втория ден.

# 505
Здравейте, виждам,че има и Maggiore близо до гарата в Бари.
Миналата седмица наехме от тях с дебитна карта. В друг град, но няма значение . Със сигурност и от тях може да се наема с дебитна.

# 506
  • Пловдив
Някой наемал ли е автомобил от Lockauto? На гарата в Бари са и пише, че са без кредитна карта и депозит.Иска ни се да си вземем кола, но никой от нас няма кредитна карта.
Italy car по-горе се спомена, че е без кредитна карта, само със застраховка, но ние първия ден ще сме си в Бари и ще ни трябва от втория ден.
Ние ползвахме тях в Бари, но сме с кредитна карта, нямат депозит, но най-добре им пишете или се обадете дали може с дебитна. През Букинг  имаше избор без кредитна карта.

# 507
Аз също съм в чуденка с колата. Вие плащате ли пълна застраховка? В Испания сме наемали доста и не сме плащали допълнителна застраховка, в Италия за първи път ще наемаме кола, до сега сме се придвижвали само с влак или автобус.
Ще съм благодарна ако се включи някой!

# 508
Ние винаги си плащаме пълна застраховка,независимо от  компанията,от която наемаме. Предпочитам да ми е спокойно.

# 509
  • Пловдив
Ние  винаги правим пълна застраховка, сключена на място с компанията, не от посредник! Често цената е по-висока от наема на автомобила. За Южна Италия, не бих рискувала да пътуваме без такава.

Общи условия

Активация на акаунт