Бари (Пулия) и Матера (Базиликата) – Красивата Южна Италия - 8

• 42 053
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Някой запазвал ли е кола директно през сайта на Itali rent car? Опитваме се да запазим, но плащането не иска да мине. ММ чак се ядоса. 😞
 Ако запазим през сайт на посредник (discovercar), а застраховката я направим на гише като пристигнем, пак ли ще ни удържат депозит?

Успяхме да резервираме кола. Явно е било моментен бъг в системата. В момента имат и намаление до 40% от цените. Вече сме готови с резервациите, сега започвам с план какво ще посетим. Simple Smile Отиваме на 28.04 и си тръгваме на 2.05. Ще нощуваме в Бари и от там ще пътуваме  с кола всеки ден.
За сега съм набелязала  Матера, Фазано, Алберобело, Монополи, Полиняно а Маре.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 16:22 от Puss in boots

# 631
Благодаря ви! Открих, че е нужно да избера опция без пакет и след това за всеки пътник по отделно Прайорити с ръчен багаж и допълнителна малка чанта. Но ако не искам за децата ръчен багаж, а само малка раница не мога да избера Прайорити. Предполагам обаче, че няма как децата да не са Прайорити, пък родителите да са. Ще чета и в темите на Wizz и Ryanair.

# 632
  • Пловдив
Някой запазвал ли е кола директно през сайта на Itali rent car? Опитваме се да запазим, но плащането не иска да мине. ММ чак се ядоса. 😞
 Ако запазим през сайт на посредник (discovercar), а застраховката я направим на гише като пристигнем, пак ли ще ни удържат депозит?

Успяхме да резервираме кола. Явно е било моментен бъг в системата. В момента имат и намаление до 40% от цените. Вече сме готови с резервациите, сега започвам с план какво ще посетим. Simple Smile Отиваме на 28.04 и си тръгваме на 2.05. Ще нощуваме в Бари и от там ще пътуваме  с кола всеки ден.
За сега съм набелязала съм Матера, Фазано, Алберобело, Монополи, Полиняно а Маре.

Здравейте, през italycarrent сте запазили автомобил, нали? Не виждам отстъпката от 40%, някакъв код ли ползвахте или е изтекла офертата?

# 633
  • София
Благодаря ви! Открих, че е нужно да избера опция без пакет и след това за всеки пътник по отделно Прайорити с ръчен багаж и допълнителна малка чанта. Но ако не искам за децата ръчен багаж, а само малка раница не мога да избера Прайорити. Предполагам обаче, че няма как децата да не са Прайорити, пък родителите да са. Ще чета и в темите на Wizz и Ryanair.
Може децата да са без. Просто може да ви накарат да чакате на опашката без приоритет.

# 634
  • Пловдив

Успяхме да резервираме кола. Явно е било моментен бъг в системата. В момента имат и намаление до 40% от цените. Вече сме готови с резервациите, сега започвам с план какво ще посетим. Simple Smile Отиваме на 28.04 и си тръгваме на 2.05. Ще нощуваме в Бари и от там ще пътуваме  с кола всеки ден.
За сега съм набелязала съм Матера, Фазано, Алберобело, Монополи, Полиняно а Маре.

Здравейте, през italycarrent сте запазили автомобил, нали? Не виждам отстъпката от 40%, някакъв код ли ползвахте или е изтекла офертата?

Да, през italy car rent. Горе, в червения банер е обявено. Аз съвсем случайно го видях. Трябва да въведете код: ITALY.

# 635
  • Пловдив
Да, през italy car rent. Горе, в червения банер е обявено. Аз съвсем случайно го видях. Трябва да въведете код: ITALY.
[/quote]
Благодаря

# 636
Здравейте, идвам и тук за помощ Simple Smile
Какъв е начинът за придвижване  от Бари до летището в ранна сутрин по нощите Wink Промениха ни полета и трябва  малко преди 6 ч. сутринта да сме на летището и то в неделен ден. Иде реч чак за месец юни, но ми се иска да разбера дали и с какво може да се отиде толкова рано до летището или да търся вариант да сменям полета.
Видях, че за м.март има влак, който тръгва в 5.05 ч., вероятно и лятото ще го има  Четох за таксита, които са по 25 Е , но пък с тях ми е съвсем мътно.
Автобус №16, за който също съм чела май е в по-късен час, та...моля за помощ!

# 637
  • София
Такситата са добър вариант, фиксирана тарифа от 25 евро, ако сте повече хора, влака е по 5 евро на човек, така че съвсем добре идва, винаги може домакинът на квартирата или хотела да ви поръча за точен час.

# 638
  • София
Да, и аз мисля, че таксито си е перфектен вариант. Ние 2 вечери ползвахме след вечеря, молехме от ресторанта да ни извикат и цената като, че ли е фиксирана на километър. И двете вечери ни беше 12 евра. Бяхме 3 и си деляхме по 4 евро, съвсем прилично.

# 639
Дами, да, благодаря за отговорите, то като сметна сме 4 човека и с автобус и с такси все едни пари са Simple Smile
Аз смених полетите обаче и дано няма промяна повече, та ще си търсим транспорт в нормално време Wink
Сега отивам да сменям дните за нощувки, голяма въртележка.

# 640
Дами, да, благодаря за отговорите, то като сметна сме 4 човека и с автобус и с такси все едни пари са Simple Smile
Аз смених полетите обаче и дано няма промяна повече, та ще си търсим транспорт в нормално време Wink
Сега отивам да сменям дните за нощувки, голяма въртележка.
С автобус 16 цената мисля е 1 евро. Аз съм ползвала само влак.

# 641
В началото на м. юли в Матера има някакъв празник, сега разгледах из нета - Мадона дела Бруна се казва.
Сменях датата на резервация, заради полетите и жената, която дава апартамента под наем ми каза /или поне така от преводача разбрах, че имам нещо пак включино на автоматичен превод в Airbnb/, че в последните дни на юни месец по улиците не се паркира, заради празника, тя даже по тази причина беше блокирала отдаването на апартамента под наем, че ако сме с кола нямало къде да спрем. Ние обаче ще ползваме обществен транспорт, та няма значение това.
В Матера има ли възможност някъде да оставим багажа преди настаняването?

# 642
  • София
Здравейте момичета,
наближи и нашето бягство до Южна Италия.Ще летим в сряда на 12-ти ,кацаме в 11:40 и ще останем 1 седмица в района. Резервирали сме 2 нощувки в Матера и 5 в Thalassa Bari.С кола под наем ще сме през Букинг,компанията е Autovia.Цената беше 170 лв за 7 дни.
Четох за възможностите за паркиране в градовете,както и възможните комбинации на близки градчета,които мислим да посетим и благодарение на споделените тук,направих ориентировъчен план.Благодаря за безценната информация тук Flowers Hibiscus
Ден 1 следобед и 2 ден изцяло в Матера(много ли са ден и половина там?)
Ден 3 от Матера през Гравина ин Пулия и Алматура към Бари(пада се петък)
Не знам как да наредя събота неделя и понеделник,спрямо останалите градове,които искам да посетим,а те са:
Примерно:
в събота до Монополи и Полияно а маре;
в неделя до Алберобело,Мартина Франка,Локоротондо,Чистерино, Остуни
понеделник Молфета,Трани,Джовинаци
вторник -може би Лече?
С оглед паркирането/трафика от туристи и коли в градовете и по пътищата,както и  работното време на заведенията през на почивните дни и понеделник, приемам идеи как е най-удачно да разположа дестинациите,които съм намислила да посетим?

# 643
  • София
В Матера има ли възможност някъде да оставим багажа преди настаняването?
С уточнението, че не сме ползвали гардероба, а само го видях. Разкопаното е гарата. Зад бялата (леко кремава) ниска сграда има тоалетни и място за оставяне на багаж. Тук се вижда бялата сграда. "Заобиколи" я от ляво и ще го видиш. Тук.

# 644
Таня, много благодаря, ориентирах се и си запазих местоположението! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт